• ispanya'nin kuzeyinde madrid'e 200 kusur km. olan sehirdir.
    ayrica, kesinlikle avrupa'nin en yasanilasi yerlerindendir. ne bir metropoldur, ne de ufak bir sehir. tam ikisinin arasi olan, butunluk sahibi, sakin, tertemiz, insanlarinin capcanli oldugu, bir cok tarihi mekana sahip harika otesi bir sehirdir.
  • katedrali görülmeye değerdir. unesco boşuna world heritage site ilan etmemiş. katedral dışında endülüslerden kalma tarihi yapılara da sahip olan şehir, tarihi zenginliklerinin yanı sıra eğlencelidir de. bir öğreticinin eşliğinde topluca salsa öğrenebileceğiniz dans geceleri vardır, özellikle cumartesileri. gidin, dans edin, mojito için.

    mis gibi bir şehirdir ayrıca. sokakları yıkanır tertemiz. (restorasyon çalışmalarının olması belki bunda büyük etken ama olsun). şehrin haritası metale işlenmiş olarak sokağa yerleştirilmiştir. kaybolmanız zor biraz. her yere yürüyerek gidebiliyorsunuz zaten.
  • kentin önemli bir bölmünü domine eden, devasa, korkunç, gotik bir katedrale sahip şehir. beyaz taştan yapılmış katedralin merkezi kulesi zamanında yıkılmış ve yerine daha küçük altıgen oluşturacak biçimde yerleştirilmiş kuleler yapılmıştır. bu da yandan görünüşünü diğer haç planlı katedrallerden farklı kılar. yapının işlemeleri çok sert ve vahşi olmakla beraber içerisinde en sert çarmıha gerilme sahne ve heykellerini barındırır. avlusunda ise bir anıta sarılmış zincirlerle birbirlerine bağlı metal kurukafalar ve korkunç sesler çıkaran çanlar vardır. interraile çıkınca yalnız başıma gezmenin avantajını kullanıp tık diye atlayıp gördüğüm bu bina beni benden almıştır. gotik mimari ile ilgilenen ve yolu madrid'den geçen insanların vakitleri varsa kısa bir sürelerini ayırmaları tavsiye edilir. madrid'ten otobüs veya trenle ulaşılabilir.
    onun dışında kent sürdürülebilir sıfatını almaya yakın, ulaşım bakımından temiz enerji kullanan, yaşanılası bir yerdir. görülmesi tavsiye edilir.
  • university of burgos ve sirin kampusunu bunyesinde bulunduran sempatik bir ispanyol sehri. arlanzon nehri kenarinda soguk bir kis aksamuzeri sicacik kestane yemenin insana mutluluk verdigi bir sehir.
  • akillara 5 aydır yaşamakta olduğum lüleburgazı getirmiş(yerel halk burgaz diye kısaltır) ve direniş filan deyince ulan bi ses de duymadık minagoğyğim tepkisini vermeme yolaçan şehir.
  • il buono il brutto il cattivo filminin son sahnesinde yer alan mezarlığın bulunduğu ispanya şehri.
  • içinde bir evrim müzesi de olan küçük ama sevimli bir ispanyol kentidir burgos.

    (bkz: museo de la evolución humana)
  • bünyesinde bir adet teknik üniversite bulunan ispanyol şehri. fakat buradan mezun olanlar nedense burgos'ta yaşamazlar hatta pek çok kişi madrid'ten gelip gider; neden böyle henüz çözemedim belki kış aylarının sert geçmesinden olabilir. bilbao gibi sanayi bölgesindedir. bünyesinde l'oreal, pepsico, san miguel gibi firmaları bulundurmaktadır. bunun yanında bu taraflara gidecek dostlara tavsiye özellikle akşam saat dokuz on gibi gidildiğinde her birinin kendine has gayet başarılı aperatif lezzetleri mevcut olan, canayakın insanların bulunduğu barları güzeldir. tabii yukarılarda söz edilen katedral mutlaka görülmeli ve meşhur kalede şehir manzarası seyredilmelidir.
  • call of duty’de yer alan bir teğmen.
hesabın var mı? giriş yap