• futbol tarihinin ilk şike teklifini yapan kulüp. 1900 yılında nottingham forest 'e adam başı 5 sterlin teklif ettiler.
  • hakkında hürriyet okuyucu yorumlarından bir alıntı şöyledir : burnley cok irkci bir sehirdir gecmisde cok irkci olaylar olmusdur sabikalidir.orada uzun zaman yasamis turkler bilir, ingilterenin kuzey batisinda bir yerdir, orta direk kirsal kesim yaşar. irkcilik marifetleri cokdur drogbaya yaptiklarinin bence sebebi bundandir. halkin tatil tercihi genelde turkiye'dir.
    bu yoruma sebep olan haber ise şudur: http://www.hurriyet.com.tr/…ol/10359146.asp?gid=229
  • 4-1 in rövanşında kendi evindeki 90 dakikayı 3-0 önde bitirmesine ragmen carling cup taki deplasman golünün bir avantaj saglamamasından dolayı, uzatmalarda yedigi 2 gol sonucu tottenham hotspur a elenerek mucizevi gidişine son verilmiş takım.
  • bugün oynadıkları playoff maçında sheffield united'ı 1-0 yenerek, 33 yıl sonra premier league'e çıkmaya hak kazanan takım.
  • 33 yıl sonra premier lig'e dönüş yapan 70 bin nüfuslu bir şehrin takımı, sadece stadı bile 70 bin küsür kapasiteye sahip dev united'ı sahasında oynadığı ilk maçta devirmeyi başarıyor. söylesenize, bundan daha güzel bir başlangıç olabilir mi?
  • 12 eylül 2009 liverpool burnley maçından sonra yerel medyaları tarafından yerden yere vurulup vurulmadıgını, elestirilip elestirilmedigini merak ettigim takım..

    israilli benayoun'a hat-trick yaptırdılar da ondan sey ettim ben.. bu ulkede aklı kıt insanlar 8-0'lık malum mactan sonra besiktas'a boyle aptalca bir sebeple saldırmıslardı.. derbi oncesi galatasaraylı olarak boyle centilmenlik kokan hareketimi yapayım sukeladan sukelaya kosayım cılgınlar gibi.. oh bebek..
  • mark lawrenson'in lig tahminlerinde devamli favori gordugu ekip. hayir 2 haftadir kesin yener dedi macta bile cuvalladilar, acaba memleketi mi orasi bilmiyorum.ligin genc ekiplerinden wigan athletic'e kendi sahasinda 2-1 yenildi, bakalim kendilerini toparlamalari daha ne kadar surecek.
  • deplasmanda eli ayağı tutulan takım.

    bu sezon evlerinde oynadıkları 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almalarına rağmen deplasmanda 8 maçta 7 mağlubiyet, 1 beraberlik alabildiler.

    championship'e geri dönmek istemiyorlarsa deplasmanlardan biraz daha puan çıkartmak zorundalar.
  • ingiltere'de 1888 yılında kurulan futbol liginin (the football league) 12 takımından biridir. oynadıkları ilk sezonu 9uncu olarak tamamlamışlardır. 1897 yılında ikinci lige düşen burnley, 1910-11 sezonunda yeşil olan rengini halen kullandığı bordo mavi şeklinde değiştirmiştir.
    1913 yılında tekrar en üst lige çıkmış ve 1914 yılında liverpool'u finalde yenerek fa kupasını kazanmıştır. 1921 yılında lig şampiyonluğunu kazanmıştır. şampiyonluğu kazandığı 1920-21 sezonunda 30 maç boyunca hiç yenilmemiştir. bu seri arsenal'ın namağlup şampiyon olduğu 2003-04 sezonuna kadar yenilmeme rekoru olarak kayda geçmiştir.
hesabın var mı? giriş yap