• 2 liraya otobüs bileti satarak ulaşımda vatandaşa kol gibi geçiren belediye.sanırım amaçları halkı yürümeye teşvik etmek.
  • tramvay'ın 100 yıllık hayalimiz olduğunu öne süren belediye. raylı sistem hala terminale gitmemişken, şehrin orta yerine tramvay hattı döşemeye çalışan belediye. bursa'nın tüm trafik yükünü çeken izmir yolunda ise garip deneysel çalışmalar yapılıyor bu sıralar. özellikle önerdikleri alternatif yol çok fantastik.

    rüyada gibiym recep. 100 yıllık hayalim gerçek oluyor. özcan deniz filmlerinde gibiyim.
  • kent meydanı-terminal hattına bursaray değil de tramvay yapmayı hedefleyen belediyedir.

    malesef bu proje hayata geçerse, bursaray'ın bir kolu protez olmuş olacak.kent meydanı-heykel tramvay ring hattı ve çekirge-yeşil tramvay hattı şehir içi ulaşmına önemli ölçüde katkı sağlayacak; ama terminal hattına maliyet ve inşaat zamanını azaltmak için bursaray'ın uzatılması yerine tramvay hattı yapılması bursa'ya atılmış çok büyük bir kazık olacak.
  • bursa'nın tarihinde tramvay olmadığı halde bursaya nostaljik tramvay getirmeye karar vermiş ve bu tramvayı da bursa için en önemli caddelerden birini trafiğe kapatıp, kapatılan caddeye koymaya karar vermiştir. tabiki fikir bu kadar fantastik olunca, tramvayın çalışacağı caddenin (bkz: cumhuriyet caddesi) hem kısa bir yol olması (yürüyerek 10 dakika sürmez caddeyi bitirmeniz), hem de yokuş olmaması, haliyle en uygunsuz cadde olması şaşırtıcı olmuyor. tabiki sevgili belediyenin süper fantastik fikirleri bu kadar değil. aslında gayet güzel bir proje olan, bursa'daki tarihi hanlar ve hamamların yeniden restore edilmesi ve etrafının açılıp, bu han ve hamamların daha görünür hale getirilmesi projesi. fikir gerçekten güzel, tarihi değerler biraz daha belirgin oluyor, çürümekten kurtuluyor. yani aslında proje bu şekilde işleseydi gerçekten süper olurdu. fakat yapılan resterasyonların büyük bir çoğunluğu (hakkını yemeyelim bazıları gerçekten güzel) eskisinden de kötü bir hal alıyor. demek istediğim, tamam yepyeni bir bina ortaya koyuyorsun, şekil olarak da aslına uygun oluyor ama bu seferde bu yenilik o kadar bariz oluyor ki, neresi bunun eski eser diye kendi kendine sormak durumunda kalıyorsun. aslında her şeyi çok da kötü yapmıyor, metro hattı sürekli olarak uzatılıyor ki harika bir olay (ama toplu ulaşım araçlarının hepsi pahalı), otobüs hatlarında bazı hatların güzergahı uzatılıyor, genişletiliyor ya da yeni hatlarla ulaşımın kısaltılması destekleniyor. köprülü kavşaklar, batçık tipi otobanda iyileştirmeler ve yapılan çevre yolları hatta bu çevre yollarının birbirine bağlanması güzel işler (gerçi bakımın yapılıp yapılmadığını bilmiyorum, gelecekte ne hale gelecekler bir fikrim yok). hah, yazarken aklıma geldi, hemen ekliyim. bursa'nın esas nostaljisi teleferiğidir. sevgili bursa büyük şehir belediye'si bu teleferik hattını uzatıyor ve yeni, güzel görünümlü, daha fazla yolcu kapasiteli teleferikler koyuyor. yani teleferik semtinden teleferiğe bineceksiniz, kendinizi uludağ'ın zirvesinde bulacaksınız. harika bir gelişme, ama bu ulaşım kaç paraya mal olacak onu bilemiyorum. gerçi toplu taşıma araçlarının bilet fiyatlarını düşününce, epey üzücü bir rakam olacağını tahmin etmek zor değil. son olarak, belediye yönetimi her değiştiğinde, bursa'nın tüm kaldırımları tekrar yapılır.
  • halka hizmet anlayışından çok uzakta olan,türkiye'nin en yozlaşmış belediyesidir.
  • kadınlara özel metro vagonu uygulamasını dayatmaya çalışan ama başaramayan yobaz belediyedir.
  • otobüslerinde durak isimlerini gösteren sistem, 2016 yılı itibarıyla hala yok. siz şehrin yabancısı olarak otogardan otobüse bindiğinizde ineceğiniz yeri şoföre veya insanlara sürekli sormak durumundasınız. istanbul büyükşehir belediyesi'nde 6 aylık staja girmesi gereken belediyedir. sayar söverz belki ama belediyecilikte istanbul'un eline ne su ne başka bir şey dökemez.
  • toplanın size bir şey anlatacağım.

    benim üst kat komşum emekli bir asker. artık kendisini doğaya adamış. sokaktaki 20 küsür kediye ve 6-7 tane köpeğe bakıyor. sokağımı da kirpi falan da var, burası dağın eteği, medeniyeteki son durak. biraz daha üstümüz uludağ, ormanlık bir alan.

    bu adam yıllar önce kavga dövüş belediyeye gidip kediler için bir ev almış. aylarca uğraşmış getirmemişler, evi de gidip kendi almış. getirmemişler yani. ev de yazlık, derme çatma bir şey. her kış sarıp sarmalıyor onu, yazın söküyor etrafındakileri.

    bugün bursa büyükşehir belediyesi buraya kadar gelmiş, eğer ev kullanılmıyorsa alacakmış . ulan yaktığın benzine yazık be, o benzin ve sizin öğle yemek paranızla o evden 2 tane daha yapardınız.

    rezalet puanım 7/10.
  • her belediye gibi seçimden seçime icraat yapan belediyedir. metro hattının hastaneye kadar gelmesi 8 yıldır beklenen bir şeydi, hatta eski başkan erdoğan bilenser in fikriydi ama yine de uzuun yıllar sonucu bekleyip seçimlerde kullanıldı ve hala bitirilmedi.

    bir de metro yapıyorsun, ne şehir merkezine gidiyor ne hastaneye ne de terminale gidiyor. insana sorarlar sen bu metroyu niye yaptın diye. zaten ulaşım ücretleri başını almış, gece 12 den sonra ise ulaşım hiç yok.
  • son gunlerde;

    gundemlerinde surekli bir restorasyon ve kentsel donusum projeleri bulunmakta sanırım. tum eski hamamlar, hanlar donusyor, degisiyor. ordekli hamamı, ne bileyim geyve han, emir han, hunkar kosku vs. vs.

    kayda deger bir sosyal sorumluluk projesi ya da alt yapı ile alakalı calısmalar goremiyorum ben. sehrin nefes almaya ihtiyacı cok. sorunu da cok. belediye ne yapıyor;

    belediye sehrin nefes alması icin her cumartesi ulucami'nin avlusunda mehteran ekibini getirip gosteri duzenliyor.

    bizde dinliyoruz, ustelik kızım cok seviyor! genc osman sanki. oyle bir sey, eglenceli.

    kandıralım bakalım kendimizi,
    cocuklar bayılıyor sayın baskan,
    inanın gittiginiz yol dogru ve akıllıca.
    kapıyoruz gozleri simdi;

    genc osman hey hey...
    bir ileri, once sag, sonra sol,
    hooop,
    hasdur!
hesabın var mı? giriş yap