• günübirlik bursa gezimizde, madem iskenderin mucidi burda bir gidelim yiyelim deyip hata ettiğimiz, heykeldeki tarihi restoran. beklediğimiz tarihi lezzeti bulabildik mi? hayır. sadece eti biraz daha güzel pişirilmişti ve daha inceydi. bu yemeğin mucidi olduğunu söyleyen bir restoranda insan çok über bir lezzet bekliyor ama sonuç hayal kırıklığı. istanbul'da çok daha güzel iskenderler yediğim olmuştu. yani" bursaya kadar gelmişken iskenderi toprağında yiyelim " fikri anlamsız hale geldi.. porsiyonu da 22,5 tl . yemeğin üstüne çay ikram etmeyip biz söyleyince bir zahmet getirmeleri de kalan son şanslarını yitirmelerine neden oldu.
  • sayelerinde bir öğün yemeğe 50 lira harcayan mal konumuna eriştim. tamam, restoranların ramazan'ı ekstra bir gelir kapısı, vatandaşı ayakta sikmek için bulunmaz fırsat olarak gördüğü bir gerçek fakat bursa iskender'in 'fix menü' diye geçirdiği 50 liralık yemek, hakikaten o fiyatı hak etmiyor. yediğim yemekleri, normal bir günde yemiş olsam ederi en fazla 30 lira olurdu. bu yüzden boykot kararı almış bulunmaktayım. bir daha bursa iskender'e gideni siksinler.
  • yurt dışından gelen bir arkadaşı götürdüğüm ve ziyadesiyle beni utandıran yer.

    ben evvelden deneyimliyim, dedim ki pideli köfte yiyelim, dedim başka bir yere gidelim. ama yok, iskender'i duymuşlar. eşi polonyalı ve zaten hem döneri biliyor, hem de et nedir anlayan birisi.

    velhasıl 22 liraya bu kadar kötü bir et satılmaz arkadaş! sorun nasıl yaptıkları, yok ne kadar tereyağı döktükleri değil ki. sorun etin kalitesi ve iskender bursa'da yediğim en kötü etlerden birini kullanıyor. daha kötüsü ancak erol döner'de olabilir.

    bu arada polonya'da her yerde türk kebapçıları açılmış son yıllarda. kebap dedikleri bol garnitürlü döner. hepsinin isimleri de istanbul, antalya falan. ama işletenler suriyeli ya da iranlı. bizim arkadaşın pek türk tipi yok, kenara çekip birbirleri için "onlar türk değil aslında" diye dedikodu yapıyorlarmış. varşova'da gerçekten türk olan dönerci yok, bir tane kürtlerin işlettiği yer varmış sadece.
  • birkaç yıl önce kendileri hakkında yazdığım ve gayet normal bir dille başımıza geleni anlattığım bir entry vardı. lakin bu mevzubahis entry esrarengiz bir şekilde silindi. dolayısıyla aynı zamanda sedet yönetimi tarafından korunan bir mekan olduğunun da altını çizmek istiyorum.

    yaşadığımız sorun ise, istemediğimiz halde yemeğin ortasında masamıza getirilen hesaptı. ödeyin öyle yiyin denircesine bir saygısızlık yapıldı bu restoran zincirinde..
  • şampiyon kokoreç misali her yerde çakmasının bulunduğu iskenderciler zincirinin bir ferdidir.
  • kktc'de girne'ye yakın boğaz mevkiinde yeni açılmış iskender kebap restoranı. dökme et'in sahibi tarafından açılmış olup, anayoldaki kötü konumuna rağmen gördüğüm kadarıyla fena iş yapmamaktadır.

    https://www.facebook.com/…iskender/1389212858047164
  • bursa atatürk caddesinde kurulduğundan beri camı-çerçevesi dahi korunmuş olan türkiyede ki en lezzetli iskenderi yiyebileceğiniz kebapçıdır. not: tuvaletler dışarıda alt katta ;)
  • (bkz: bursa)da tam (bkz: heykel) meydanına gelmeden (bkz: kafkas pastanesininde karsısında) mavı ama kucuk bır dükkan var, iste orası için gerçek (bkz: iskender kebabı)nı yediğiniz yer diye anlatılır,kapısında sıralar vardır her defasında..yerlisi de,yabancısı da geldiğinde orada yer ...lokantada hersey eski usuldur masadaki surahiden oturduğunuz masanın boyutu , tertibine kadar.
    gidin yani.
  • iskender iskenderoğlu nda yenir kralı. eti bol diyeceksin müdür . böyle duble döner üstünde köfteler.

    ha bu bünyenin sahibi iskender de o alttaki pidelerin lapa olmasından nefret eder. o pideler taze ve çıtır olacak. ağzına çıtır çıtır gelecek döner - sos - tereyağı üçlüsüne bulanmış olarak.

    bunun kralını da hd iskender ilk şubesinde yapardı çetin emeç bulvarı nda. böyle altta çıtır pide. üstüne döner. üstüne sos. en üste ince ince doğranış sıfır yağlı biftek . üstüne sos üstüne tereyağı.

    neden yapmıyorlar bunu artık bilmem. sanırım maliyeti uçuk rakamlara çıktı ve çok satmaz diye düşünüyorlar.
  • güzellik göreceli kavramdır fakat bursa iskenderin adı akıllarda eskiden beri yer almıştır.kendi açımdan söylemek gerekirse bursa iskenderden çok daha güzel iskender yediğim oldu.
hesabın var mı? giriş yap