• donerler yagli . tabi bursa standardina gore..
  • istanbula otobüsle giderken ugramayı sevmedigim terminal. varan tercih sebebi
  • kocaman bursa $ehirlerarasi otobus terminali yazisindaki noktali harflerin noktalari yerlerinden cikabilen terminal.bir gun birilerinin harflerin noktalarini cantaya atip gidecegi terminal.
  • ici kestaneciden gecilmeyen mekan.
  • gece vaktinde otobus mola verdiginde,hava almak icin a$agi indiginizde birsuru sapik baki$la kar$ila$abileceginiz dev terminal..
  • artık otobüsünüzün kalkmasını beklerken ezan sesini duyabileceğiniz yer. *
  • şehir içi servisi yerine 24 saat aralıksız özel otobüs çalıştıran uğrak yeri.
  • bir onceki donemin buyuksehir belediye baskaninin, ismi mevzubahis degil, bursa otobus isletmeleri kooperatifi* ile bir olup bursa halkina kazik sokmak icin yapilmis, sosyal donati alani.

    zira, turkiyenin buyuksehirlerinde insaasi gerceklestirilmis otobus terminallerinde, yolcularin, terminal ve kentin mahalle/semtleri ile irtibatini saglamak icin ve de guzergahlar arasinda yolcu indirme/bindirme yapilmasi amaciyla otobus firmalarinin servis araclari bulunmasina ragmen, bursa sehir terminalinde boyle bir hizmet mevcut degildir.

    bu hizmeti bedava vermemek adina, yolculari sadece kendi bunyelerinde olusturmus olduklari ucretli otobuslerle tasima zihniyetini, calisma prensibi haline getirerek, vatandaslarin sehir disina konuslandirilmis bu garaja ulasmasini zoraki ve guc hale getirmislerdir.

    uygulamanin altinda yatan gercek ise, sehirlerarasi terminalin, yap/islet/devret modeliyle gerceklestirilmis olmasidir ki, buraya kadar her sey normal gozukmektedir, amma ve lakin bu methodun, normalde, servis agini kapsamamasi gerekir. gel gor ki kooperatif, terminali yaparken harcamis oldugu parayi bir nevi vatandasin cebinden cikartmak istemekte olup, buyuksehir belediyesi de buna goz yummustur.

    hal boyle olunca da, sehrin kuzey bolgesinde kalan terminale gitmek isteyen vatandaslar; hem zamanlarindan, hem paralarindan olmaktadirlar ve hatta ilk zamanlarda uygulama oyle katiydi ki, sehrin bati kisminda ikamet eden vatandas, yine ayni guzergah uzerinde bulunan izmire gitmek icin, evvela sehrin diger bir ucuna gitmek zorunda kalip ayni yolu yeniden tepmek gibi bir mecburi uygulamanin icine sokulmaktaydi, zira yine terminali isleten kooperatif, guzergahlar arasinda otobuslerin yolcu indirme ve bindirmelerine prensip karari karsi cıkmaktaydilar. allahtan yerel basin ve sivil toplum orgutleri en azindan bu sacma uygulamanin onunu kesebildiler.

    sonuc olarak bursa otobus terminali; ihtiyaclari karsilayan donatilari, genis/ferah hizmet alani ve hos mimarisiyle kullanisli bir terminal olsa da, isletmecilerin yolcularin cebine gozunu dikmis acgozlulugu ile insanlari cileden cikartan, zoraki servis agi ile zamanlarini calan, sikis/tikis tasima yontemleriyle ilkellik arzeden tipik somuru isletmesi olarak halen gorevine devam eden bir kamu hizmet alanidir.
  • kestane sekeri terminali*
  • kestane şekeri olmaksızın şu an için bir anlamı bulunmayan terminal. diğerlerinden hiçbir farkı yok.
hesabın var mı? giriş yap