• aslında iç mimar olan, yanında resim yapan ve piyona çalan hanım.

    ben piyanist kimliğini şu video ile tanıdım.

    youtube kanalı
    twitter
    instagram

    röportaj
  • buradakilerin çoğunun yaşı kadar * müzik geçmişi olan bir kadın. haliyle bir sabah uyanıp "neden ünlü değilim" deyip kollarını sıvayacak biri değildir bence. yalnız müzik değil, resim ve mimari de dahil olmak üzere multidisipliner bir eğitim alan ve halihazırda pek çok öğrenci yetiştiren bir sanatçı.
    son zamanlarda beste çalışmalarına ağırlık veren piyanist, orta ve kuzey avrupalı müzisyenlerden aşina olduğumuz minimalist tarzda eserler veriyor. piyano ve dolayısıyla sözsüz müziğe uzak olan pek çok insanın kendisine bir şans tanıması lazım bence.
    kendisini dinlemeye şurada ikamet eden eserle başlayın derim.
  • çok yönlü bir piyanist, iç mimar, ressam. youtube’da besteciler üzerine de bilgilendirici videolarını gördüm. öyle vikipedia bilgisi de vermiyor, benim dahi ilgimi çekti anlattıkları. yolu açık, üretimi bol, heyecanı daim olsun.
  • önyargıları, tabuları, sosyal normları muazzam bir şekilde yıkmış bir kişiliktir.
  • hem kadın hem örtülü hem sanatla uğraşıyor. bu dönemde şimdiye kadar ünlü olamadıysa ya hükümet yanlısı değildir ya da yeni piyasaya dalmıştır. yandaş medya fellik fellik bu profilde kişileri arıyor. eminim kısa sürede trt'ye çıkacaktır.

    edit: çıkmış=)
    https://www.youtube.com/watch?v=f9zzszr22ae&t=
  • eskizler albümü gayet güzel fakat kayıtlar uygun bir ortamda alınmamış gibi duruyor. profesyonel bir stüdyoda alınan kayıtları dinlemek için sabırsızlanıyorum.
  • melez lavanta isimli eserini çok sevdiğim piyanist. ağlatmayan, içeride bir yerleri sızlatıp geçen bir hüznü var şarkının. rus meslektaşı evgeny grinko'nun jane maryam'ı ile çok benzer bir yere dokunuyor bende.

    icralarını bir süredir beğeniyle takip ediyordum, albümünün çıkması mutlu etti, yolu çok açık olur umarım.
  • ilk defa instagram'da denk geldiğim güzel insan.

    hikayesini tam olarak bilmiyorum ama büyük zorluklarla baş etmek zorunda kaldığını hissediyorum. bazen tek başına, bazen sevdiği insanlarla birlikte, her zorluğun altından da başarıyla kalktığına inanıyorum. güçlü, kaliteli duruşuna, zarafetine, sade güzelliğine hayran olduğum, saygı duyduğum, örnek aldığım bir insan.

    içinde söyleyecek çok şeylerin olduğunu ama bazı derin mevzuları anlatacak kelimelerin olmayışından sesini müziğin ile duyurduğunu düşündüğüm güzel insan, tanımadığın nice insana ilham oluyorsun, allah azmini daim kılsın.
  • ted konuşmasını zor bitirdim. yeni bir şey söylemediği gibi mevcut soylediklerinden de ileriye dönük fikir edinilecek bir çıktı alamadim açıkçası. piyano ile çaldığı muziklerin en azından kendi youtube kanalina koyduklarini dinledim. tamami ayni pattern algoritmasi üzerinden ilerleyen benzer ritmdeki parçalar. orada da ekstrem bir sanatsal çıktı beni karşılamadı. çizgilerini instagram hesabindan inceledim. herhangi bir karikaturistin sağ gözünü bantlasaniz kolayca çıkarabileceği çizgiler. zannediyorum değerleme yaparken insanlarin kalite algısı artik eskisi gibi değil. ortalama çok düştüğü için artık insanlar herkesi yetenek abidesi sanmaya eskiye oranla daha eğilimli galiba.
  • yavaş yavaş müritleri çoğalan vasat yandaş. başlığa 2. entryi yazıp takibi bırakmıştım. fazla kurcalamayıp sevenleriyle baş başa bırakmak istedim.

    lakin bir müridi hızını alamayıp gelip nick altıma saldırmış.

    o değil de biri başlıkta şunu yazmış ona çok güldüm "hikayesini tam olarak bilmiyorum ama büyük zorluklarla baş etmek zorunda kaldığını hissediyorum."

    ulan kız ailenin tek çocuğu. bahçeşehir üniversitesi gibi zengin yuvası bir yerde okumuş, üsküdar gibi zengin islamistlerin yaşadığı yerde oturuyor.

    he he belli ki çok zorluk çekmiş.

    neyse başlığa son entrymdir son olarak şunu yazayım; ilerde bu kızın adını çok duyacaksınız. kültür bakanlığı da ya trt'nin sanatla alakalı bir birimine yönetici sıfatıyla atanacaktır.

    şundan da eminim; birgün rte'ye piano dinletisi verecek ve gündem olacak.
hesabın var mı? giriş yap