• öksürük şurubu ana etken maddesi
  • butirol, notuss vb. ilaçlar içerisinde yer alan 'öksürük baskılayıcı ilaçlar' olarak adlandırılan ilaç grubuna dahil etken maddedir. kuru öksürükte kullanılır genellikle. (bkz: oksolamin sitrat) gibi etkenler ise balgamı sıvılaştırarak öksürüğü keser.
  • türk toraks derneğinin öksürükle ilgili derlemesine göre yüzde 55.4 ile en fazla tercih edilen öksürük kesicidir(2017 rakamı).”antitüssif etkisinin santral mekanizma ile olduğu düşünülmekle birlikte tam olarak anlaşılmamıştır. lokal anestezik ve spazmolitik etkileri de vardır. antimuskarinik etkisiyle mukus salgısını azaltır. antitüssif etkisi tartışmalıdır.”(ttd 2019 kılavuzu).
  • alerjik rinit için gittiğim kulak burun boğaz doktorunun verdiği ve beni bu pandemi zamanı acilde kovidli hastaların olduğu bölüme yatırılmak durumunda bırakan notussisimli ilacın etken maddesi. ateşim 39'a çıktı, öksürükten maafoldum, tüm vücudumu kırmızı kabarcıklar kapladı alerji için yazılan ilaç alerji yaptı. daha önce motilium motis ve colidur isimli ilaçlara da benzer reaksiyon göstermişti vücudum. siz siz olun ilk defa kullanacağınız bir ilacın size alerji yapabileceğini aklınızdan çıkarmayın. bunları öğrenmek için yapılabilecek kapsamlı bir alerji testi var mı merak içindeyim.
hesabın var mı? giriş yap