• istanbul ve ankara söğüşlenmeyince böyle oluyor demek ki dedirten olay.
  • bütçe temmuz ayında, merkez bankası'ndan hazine'ye aktarılan para sayesinde fazla verdi.
  • ekonomi bilmeyen cengiz'in yüzünü güldüren olay. cari fazla verilmesinin neden küçülen ekonomi. ekonomi %3 küçüldüğü için cari fazla veriliyor. ekonomi küçülmesi ne demek onu öğrenebilirsin öncelikle.
    bu arada bütçe açığının 37 milyardan 74 milyar tl'ye çıktığını, işsiz sayısı 4.2 milyona dayandığını ve resmi olarak işsizliğin %14 olduğunu belirteyim.
    ha bir de enflasyon var onu da yazmıyorum buraya google da yazınca kaç çıktığını görebilirsin.
  • ihtiyat akçesinin hazineye aktarılmasıyla verilen fazladır zira o “s class” mercedeslere yakıt dayanmaz.
  • ortamlarda muthissssssss diye cokomellenen hadise.
  • tüm yorumlar bilimsel olabilir ama ben düz mantık düşüncelerimi dile getirmek isterim 08.2018 ile 08 2019 tarihleri arasında toplasan 90 gün iş yapmış bulunmaktayız .şimdi gerçek yoruma gelirsek neyleyim bütçe fazlasını ben iş yapamadıktan sonra , burda bütçe fazlasının neden olduğu açık bir şekilde anlatılmıştır .diğer yazarların dile getirdiği gibi ekonomi küçüldü , tıpkı dolara talep olmadığı için dolar kurunun düşük olması gibi .birde bu yorumun argo şekli var ben iş yapamadıktan sonra so....... bütçe fazlasına

    saygılarımla
  • fazla verdiği ayların toplam tutarından açık verdiği ayların toplam tutarını çıkaracaksın ve neticeye bakacaksın. halen fazla veriyorsa bu iyi bir şey ama yapılması öngörülen kamu harcamalarını kısıtlayarak ya da merkez bankasındaki ihtiyat akçesini hazineye aktararak böyle dönemsel fazlalar elde ediliyorsa işte o zaman tünelin ucu bombok bir yere çıktı demektir.
  • tcmb'nin ihtiyat akçesinden yapılan destek ile fazla verdi. siz asıl olan duruma bakın. 2019 yılı ocak-temmuz döneminde merkezi yönetim bütçesi aslında 68,7 milyar tl açık vermiş. 2018 ocak-temmuz dönemindeki açık 45 milyar tl idi. ihtiyat akçesinden yapılan transfer ile artıya geçmiş görünüyor. yine klasik, çok güzel bir gelişme olmuş gibi yansıtılan yandaş medya müjdesi.
hesabın var mı? giriş yap