• sarkinin adinda gecen kelebekler dinlerken de icinde ucusur insanin, ne olduguna bakmadan asik olasi gelir. mission uk'in her zamanki tatli, huzur ve enerji veren sarkilarindan, sozler de herzamanki gibi kaliteli..
  • başrollerini pierce brosnan, maria bello ve gerard butler paylaştığı ve yönetmenliğini mike barker yaptığı 2007 yapımı oldukça başarılı bir geriliim filmi. akıllı filmlerden, sonu süprizli biten ve insanların aslında ne kadar kırılgan olduğu ve birbirleri bir sonraki hareketlerini çok iyi tahmin edecek kadar yakın olabildikleri kadar aslında nereye kadar gidebilecekleri konusunda birbirlerini ne kadar az tanıdıklarını gösteren bir film. kurgusu başarılı, dört dörtlük olmasa da güzel zaman geçirmeyi vaad eden aksiyon filmlerinden.

    http://www.imdb.com/title/tt0489664/
  • zekice yazılmış senaryosu, mükemmel oyuncularıyla sonuna kadar merakla izlenen harika film.
    kötü gerçekten kötü mü? masum gerçekten masum mu? bencilliğin cezası ne kadar ağır olabilir?
    adı duyulmamış, reklamı yapılmamış bu film, amacını çok aşarak hayat dersi bile veriyor.

    not : filmin diğer ismi shattered.
  • alexander pope'un epistle to dr arbuthnot adlı şiirinde geçen "who breaks a butterfly upon a wheel" dizesidir bu ismin kaynağı.. "who breaks a butterfly upon a wheel" çok önemsiz ve küçük şeyleri başarmak için çok büyük efor sarf etmenin ve acı çekmenin mantıksızlığını belirten bir soru cümlesidir.. buradaki wheel kelimesi ile belirtilen, dönemin işkence makinası olan ve insanların bağlanıp kemiklerinin demir sopalar ve çekiçlerle kırıldığı büyükçe tekerleklerdir..

    film bir insanın hırs yapınca neler yapabileceğini gösterir.. ismi ile oldukça uyumludur.. maria bello ise soyadı ile müsemmadır.. maria é bella..
  • --- spoiler ---
    biraz ilham alinarak yeniden yazilmis senaryosu, beklentileri saglayan ama abartili rol yapan oyunculariyla merakla izlenen yeni bir game-oyun uyarlamasi film. kimin iyi kimin kotu oldugunu anlamak icin sonuna kadar beklemek gerekiyor...

    pierce brosnan, sean penn;
    gerard butler, michael douglas;
    maria bello, deborah unger ile yer degistirmis sanki...
    --- spoiler ---
  • bu filmin sonunu tahmin eden adamın artık bu dünyada yeri yurdu yoktur kanımca.son zamanlarda seyrettiğim en sağlam yapıtlardan birisi.yahu ayıptır günahtır öyle işkence mi neyse spoilera girmeyelim.
  • ---spoiler diyelim kimsenin zevkini bozmayalım---

    sinema şirketlerinin evli insanlara mesaj verdiği filmlerden biridir. bu dönemde mi bu filmler arttı yoksa bana mı denk geliyor anlayamadım...sanırım bu dönem dış ülkelerde aldatma oranı arttı veya kadınlar isyanda. bu filme benzer ve izlemekten daha çok zevk aldığım film raydan çıkanlar veya derailed. evli kişilerin veya sevgilisi olanların izlemesi ilerde hata yapmamak açısından güzel olacaktır diye düşündüm ben.

    ---spoiler diyelim kimsenin zevkini bozmayalım---
  • sayin okur gun gecmiyor ki yeni bir ders verme filmi izlemeye gorelim. hele bi de bu defaki hepsinden de kotu olmaya gorsun.

    konusu kisaca soyle:
    mr. neil rendall (gerard butler) reklamcilik sektorunde calisan, her seyiyle mukemmel bir insan ve aile babasidir. neil'in karisi abby (maria bello) eski bir fotograf sanatcisi ve iyi bir annedir. abby'nin dogum gununde ikiside farkli yerlere gitmek uzere arabaya binerler. cocuklari sophie'yi (emma karwandy) beklediklerinden daha yasli olan bir cocuk bakicisina birakmislardir. arabada neil ve abby'nin hayatini degistirecek birisi daha vardir...

    ahaha konuyu yazarken boyle ne bileyim bir enteresanlik katayim, bir cekicilik kazandirayim diye bir taraflarimi parcaladim ama olabilecek en iyisi bu. komik vallahi. neyse durun sukunetimi koruyup devam edeyim.

    simcik efendim film surpriz filmlerden birisi. bu yuzden olacaklara spoiler icersinde deginecegim. simdi en son degineceklerimi en basa alayim. siz kararinizi ona gore verin: "kotu bir film". evet gercekten kotu bir film bu.

    --- spoiler ---

    ilk 20. dakikadan sonra the game aklimin bir yerine yapisti bir turlu cikmak bilmedi. kapidan kovuyorum, bacadan giriyor. boyle kotu bir senaryo, bu kadar seyirciyi angut yerine koyan bir film izlemeyeli de bayagi olmustu hani. iyi oldu boyle filmleri ozlemedigimi tekrar hatirlamis oldum. simdi filmimiz icin deniliyor ki gerilim. ahaha lan, dur sukunet. ahaha. sondu bu. gerilim merilim degil efendim film. dram, suc ve gizem diyelim hadi. zira gerilim iceren tek sahne benim gibi akrofobi'ye sahip olanlar icindi. onun disinda herhangi bir gerilim vardiysa da ben gormedim. ahahah lan gerilim diyor ya. sinirlerim bozuldu kusura bakma vallahi, tamamen sinirden guluyorum.

    film 20. dakikayi gectikten sonra dedim ki the game'in benzeri olma yolunda emin adimlarla ilerliyor. yani oyle bir portre cizildi ki karakterlerle ilgili elimde degildi boyle dusunmemek. sonda aciga cikan tum sirlari ben zaten olduklari anda farketmistim. hayir, oyle cok zeki oldugumdan degil. sonucta ne oldu filmin gizem kismini cope attik.
    "dram". dram kismini senaryo ve yonetim vermiyor ustune bunu oyunculuklardan bekliyorsunuz degil mi? ahaha cok beklersiniz. oyunculuklar olsa olsa komedi etkisi yaratiyor. allahim o tom, judy ve neil sahnesi neydi oyle? hadi onu gectim en sondaki kisik sesle konusarak kocasina ders veren abby neydi? kabus lan, ahahaha.
    n'oldu dram da atta gitti. geriye tek bir sey kaldi "suc". ahaha onu da filmin kendisi ortadan kaldiriyor... eee geriye ne kaldi? hmm. ben bilemedim vallahi.

    --- spoiler ---

    ben kotu dedim diye izlememezlik etmeyin. izleyin kendiniz gorun sonra gelip bu entry'i cok kotuye basarak kotuleyin e mi? "bizi niye daha siddetli uyarmadin bu kadar kotu bir sey cikacagini bildigin halde" diyin ama icinizden, tamam mi? hadi optum bye.
  • bir film bittiğinde o filmden çıkmak istemiyorsanız, o film iyi bir filmdir savını doğrulayan, son yıllarda izlediğim en güzel, en heyecanlı ve maalesef en bilinmeyen filmlerden birisi.
  • özellikle yükseklik korkusu olanlar için gerginlikten yumruk ısırtacak bir sahneye sahip derli toplu vasat üstü bir film. gerard butler'ın sakal-bıyıksız olduğunda ablak suratının ortaya çıktığını, ibişe döndüğünü bir kez daha katnıtlamaktadır ayrıca. son olarak kurgu ile olmasa da öykünün çıkış noktası ve aile kurtarma çabası itibariyle bana fazlasıyla derailed'ı hatırlatmıştır.
hesabın var mı? giriş yap