• amerika'da düşüyor. son 7 yılda işsizlik oranı %12'den %4'lere inmiş durumda. -----> buyrun

    ispanya'da düşüyor -----> buyrun

    almanya'da düşüyor. -----> buyrun

    sırbistan'da düşüyor fakat hayli yüksekten düşüyor. ama sonucta iyi yoldalar. ----->buyrun

    çin'de son 10 yıl dalgalı fakat yinede düşüyor -----> buyrun

    azerbeycan'da düşüyor -----> buyrun

    hindistan'da düşüyor -----> buyrun

    türkiye de burada, artıyor. -----> buyurmayın

    hayır, bütün dünya'da artmıyor. bizimle beraber bir kaç ülkede artıyor.
  • herkesde işsizlik azalıyor bizde artıyor. ama bizim muhterem devlet böyüklerimize sorsanız hiç de öyle değil. hatta bakanın birisi dün kalktı "suriyeliler olmasa sanayide çalışacak işçi yok" filan gibi über saçma ötesi bir beyanatta bulundu. bizde işsiz kimse yok canım. sadece suriyeliler var, onlara da iş aş yaratırız biz.
  • sabah sabah aklıma gelen merak. şimdi çevremde mühendis ve öğretmen hatta eczacı vb birçok meslek eski değerinde değil (hatta mühendis ne zaman hak ettiği değerde oldu orası da ayrı bir tartışma) ve mezun olur olmaz ya da sahip olduğu bir işten ayrıldığında bir anda kendini boşlukta buluyor ya da neredeyse hiç memnun olmadığı ya da mesleğiyle neredeyse çok az ilgisi olan ve genellikle maaşı düşük olan bir işi seçiyor. bunun da gerçekten nahoş bir durum olduğunu düşünüyorum üniv bitirmiş hatta yüksek lisans vb yapmış kimseler için.

    merak ettiğim: acaba bu tüm dünya'da mı böyle? örneğin isveç'te ya da avusturya'da ya da iran'da da mı böyle özellikle mühendisler için mesela. oralarda da mı büyük kısmet iyi iş bulmak. sabah sabah aklıma takıldı.
  • avrupa birliği 2020 hedef planı'nda dikkatimi çekenler:

    -genel olarak işsizlik azalıyor

    - iskandinav ve batı avrupa ülkelerinde şehirlerin dışında (kasaba ve kırsal) olanlarda işsizlik daha az diyor (gerçekten dikkat çekici ülkemizde yüksek öğretim mezunu nüfusun şehir dışında iş bulma imkanları tartışılır)

    -eğitim düzeyi arttıkça işsizlik azalıyor (tr'de bu bağlantı var mı bilmiyorum)

    -2008-2016 arası dönemde tarım ve inşaat sektörlerinde iş oranı azalırken teknoloji bilim ve yöneticilik kollarında artmış.

    (inşaatta iş oranının azalması?) birileri inşaatı gelişme sembolü olarak görmüyor muydu? :)))

    -bizde (bkz: işsizlik yok iş beğenmiyorlar) denirken insanların mutlu olduğu ve kalifiye olduğu işleri arttırmalıyız diye hedef konulmuş.

    -2016 yılı verilerine göre ab bölgesinde 10.8 milyon kişi eğitim ve kalifikasyon düzeyinin altında bir işte çalışıyormuş. bizim ülkemizde yüzde ile bu istatistik yapılsa durum nasıl olur acaba?

    -uzun süreli işsizlik azalıyormuş avrupa bölgesinde 2013'ten bu yana

    kaynak
  • şimdi öncelikle şunu bilmekte fayda var, türkiye bütün dünya değil. türkiye ise bildiğiniz okumuş cahil insan çöplüğü. o kadar çok gereksiz üniversite var ki sayısını bilemiyorum. eskiden mühendise gıpta ile bakılıp şimdi değersiz gözükmesinin sebebi, eskiden çok üniversite olmadığından veya maddi durum vb sebeplerle okumayan patronlarınız size elimş sokağa atsam 1500tl'ye çalışacak mühendis bulurum diyebiliyor. gerçekten de böyle insanlar var. artık illeri geçtim ilçeler bile üniversite istiyor. eczacılık bitti diyeceğimize kalfalık bitti diyelim ya da biraz daha ileride inşaatlarda, çöp temizlemede tamamen suriyelilerin çalışacağını söyleyebilirim. destek meslekleri bitiyor. çünkü herkes oğlunun,kızının okumasını istiyor. her üniversite öğrencisinin 4 yıllık sürecinde de kesin bilmemnesi okul bittiği gibi işi ayarlıyor.

    sonuç; 4 yıl kpss sınavı, saçma sapan yerlerde okuduğunla alakasız iş yapmak ve bu maaşla ben nasıl ev kurarım düşüncesi.

    kötü bir üniverteye gitseniz bile kendinizi geliştirin. önünüze hedef koyun ve yapın. üniversite bittikten sonra dayınız,amcanız olmayacak.

    dünya'da ise şu işsizlik azdır. kuzey ülkeleri üniversite mezunlarının hemen işe girmesi için destek paketi yayınladı, çünkü çoğu yeni mezun ilk yılı kendilerine ayırıp dünya turu yapıyorlardı.

    uzun lafın kısası ağlamayana mama yok.
  • eksi sozlukte arttigi kesin.
  • bence bu konu işsizlikten ziyade bireyler istediği işi yapabiliyormu istediği işi yapamayanların oranı araştırılır ise daha vahim sonuçlar ortaya çıkacağı ve günümüzdeki işsizlik oranının bu tablo yanında çok iyimser kalacağı görüşündeyim. adam işletme bitiriyor ancak iş bulamadığı için kasiyerlik yapıyor,jeoloji bitiriyor polis oluyor,sanat tarihi bitiren kızımız mağazada çalışıyor.şimdi bu tip örnekler çok olunca da aslında insanların bir işinin olması bir kıstas olmamalı.istediği işi yapamayanların oranı %70-%80 arası gidip geliyor diye düşünüyorum.
  • oecd ülkelerindeki 15-24 yaş arası genç nüfusun işsizlik oranlarını karşılaştırdığımızda türkiye’nin bu ülkeler içerisinde en yüksek orana sahip 7. ülke olduğunu görüyoruz. 2017’de avrupa birliği ülkelerinin genç işsizliği oranı ortalaması %16,8 ve oecd ülkelerinin ortalaması %11,9. bunlara karşın türkiye’deki genç işsizliği oranı %20,6 olarak kaydedilmiş.

    geçtiğimiz yıl avrupa ülkeleri içerisinde en yüksek genç işsizliği, %43,6 oranla yunanistan’da yaşanmış. 2018 yılı işgücü istatistikleri de açıklanmaya devam ediyor. trading economics’e göre, ülkelerin genç işsizlik oranı eğilimini görmek mümkün. kosova, 2018 yılı ilk çeyreğinde %54’lük bir oran ile avrupa’da en yüksek genç işsizliğine sahip ülke konumunda. ancak avrupa’da kosova hariç, genç işsizliğinin %50’yi bulduğu başka bir ülke yok.

    detay: http://dogrulukpayi.com/…bazi-ulkelerde-50-yi-buldu
hesabın var mı? giriş yap