bütün kızların gece güzel görünmesi
-
artık ışık azlığından yüzleri pürüzsüz göründüğünden mi, sarı ışığın (malumunuz ay ışığı ve sokak lambalarının çoğu sarı renkte) insan yüzüne yansımasının estetik bir görüntü oluşturmasından mı, yoksa erkeklerin cinsel algılarının geceleri daha bir açılmasından mıdır bilinmez, bütün kızlar gece güzel görünür. ha, ilk ışıklarda çoğu bal kabağına dönüşür o ayrı...
-
gece makyajının/kıyafetininin/saçının/ayakkabısının/aksesuarının ve hatta parfümünün farklı olması da etken olabilir.
edit:aziz nesin; tatlı betüş adlı romanında aslında şu sarı,beyaz,kırmızı ve diğer muhtelif renklerdeki ışık olayının, insanın cildi/tipi/yaşı üzerindeki etkilerine baya bi değinmişti (detayları hatırlıyamıyorum)
(bkz: meraklısına) -
-
her gece içildiğine delalettir. yapmayın etmeyin ben kurtuldum bakın o yol, yol değil benden söylemesi.
-
-
(bkz: o senin guzelligin)
-
-
loş ışık mucizesi
-
-
"alkollü er kişiler bayan arkadaşları 7 kilo zayıf görürlermiş." öenermesinin kısmen doğrulunu gösteren cümledir. nice yağız delikanlılar gördüm gecenin bir saatinden sonra "vaşş ne hoş hatun" diye diye dolaşırlardı. meğer bilmezlermiş onlar normalde yedi kilo daha kilolu. ama olsun . kızlar dediğimiz güruhun güzeliği içindedir. önemli olan geceki hatunun gündüz güzel olmasıdır. ya da beri gelin. önemli olan insanlık.