• amerika'nın final frontierı kabul edilen alaskada çiftlerin ev satın alma süreçlerini konu alan 20 dakikalik mini reality show. evlerin iç ve dış tasarımlarının çeşitliliği nedeniyle izlettiriyor kendini.
  • ev bakarken

    içinde duş var.
    şehir şebekesine bağlı
    tuvaletimiz dışarıda
    merkezi ısıtıcı var
    çamaşır makinesi olması çok iyi
    ayılar çatıya atlıyor diye etraftaki ağaçları kestik
    balkondan geyik avlayabiliriz

    gibi cümleleri duyabileceğiniz program.

    ayrıca her bölüm duyacağınız joker cümle: "hımm, bu bütçemizin biraz üzerinde"

    buying the beach , buying the bayou ve buying the rockies olarak üç farklı versiyonu da vardır.
  • türkiye'de milyon milyar verip alamayacağınız evlerin hem de arazileri ile birlikte nasıl ucuza sahip olunduğunu gösteren program.

    evler ev değil malikane, üç garajı atölyesi saunası manzarası bilmemnesi.

    ama şebeke suyu yok çoğunun, bu da sıkıntı tabii.

    zaman zaman ütopik durumlar da görülebilir, misal şu anda yayında olan programda ailenin şartı evin havaaalanına yakın olması. çünkü işe tek motorlu uçakları ile gidip geliyorlar. 100.000 dolar falan bütçesi olan fukara bi aile bu.

    geçen gün de işe kendi motoru (denizde giden) bi aile vardı. limana yakın olsun falan diyorlardı.

    oha editi: arazi 12 bin metrekareymiş.

    sinir oldum editi: üç beş evi birbirine yakın görünce çok kalabalık ben sükunet istiyorum dedi adam. araba sesi duyulurmuş. senin amq şımarık pis.
  • insana kendi yaşadığı yaşam alanını ve yaşamını sorgulatan reality show. bu programda, alaskadan arazili taşra evleri satılıyor konuk çifte. öncelikle üç ev gezdiriliyor, onların bütçesi doğrultusunda bir seçim yapmaları sağlanıyor. ancak gerek evler, gerek evlerin yer aldığı arazi gerekse manzaralar insanı büyülüyor tv başında bile. göl kenarı veya nehir kenarında dağ manzaralı ormanlık arazi içindeki evlerden bahsediyorum. ev derken de baya 2-3 katlı ahşap malzemenin ağırlıklı olduğu, enerji için alternatif seçeneklerin olduğu şömineli evlerden bahsediyorum. keşke dedirtiyor insana..
  • 2 milyon dolara arazisi, 5 banyosu, 5 yatak odası, muazzam garajı, asansörü olan 3 katlı evlerin olduğu program. insan gerçekten hayret ediyor!
  • bu ve türevi programlar ile bu ülkede akıl almaz derecede pahalı bir hayat sürdüğümüzü bir daha anlıyorum.
    aslında ev fiyatları konusunda avrupa'da çok pahalı -ki ucuz yerlerde var- bizim ülkemiz uçmuş.
    alaska nüfusun az olduğu ve çok geniş arazilerin olduğu ve lakin arazilerin %95'inin devlete ait olduğu bir bölge ve buna rağmen araziyle beraber satın aldığınız için geliştirme şansınız var. son dönemde bu tür emlak programlarını seyrediyorum ve abd'de insanların neden ev alma yarışına giriştiğini anlıyorum.
hesabın var mı? giriş yap