• türk köylüsünün izlemesini arzu ettiğim, takip etmeye başladığım belgesel dizisi. umarım uzun soluklu olur ve youtube gibi bir platformda istediğimiz zaman izleyebiliriz.
  • trt belgeselde şans eseri rastladığım belgesel. çiftçi bir çift 9 çocuklara sahip. 2 yaşındaki çocukları bile yumurta toplayıp temizliğe yardım etmeye çalışıyor. belgeseli baştan sona ağzım açık seyrediyorum
  • 9 çocuklu hayvancılıkla uğraşan bir ingiliz aile.yukarıda bir arkadaş bizim türk köylüsü izlemeli demiş.hayallerinde veteriner veya çiftçi olmak isteyen çocuklardan bahsediyoruz bu programda.köylerde verimli toprakların ve bol bol küçükbaş ve büyükbaş hayvanın olduğu sahalarda endüstriyel tesis inşaatlarında zamanında çalışmış bir mühendis olarak ordaki çocukların hayali ise araba galerisi açmak,internet cafe açmak veya kız peşinde koşmak yada içmek vb hususlardı.toprakla uğraşmayı küçümsüyor daha lise sıralarındayken bizi akıl veriyor bizim aç kalıpta oralarda çalıştığımızı düşünüyorlardı.aslında bütün bu cevaplar tarımın ve hayvancılığın ülkemizde neden bittiğini bana gösteriyordu.
  • trt belgesel'de yayınlanan ve ayıla bayıla izlediğim müthiş bir belgesel/show. biraz merak edip, şöyle birkaç bilgi buldum.

    öncelikle, bu belgesel nedir, bunlar kimdir onunla başlayalım. ingilizce adı our yorkshire farm olan büyük aile çiftliği, ingiltere'nin 2000 dönümlük kırsal arazisinde yaşayan ve hayatlarını çiftçilik yaparak geçiren 9 çocuklu bir aileyi konu alıyor. çiftimiz amanda owen (46) ve clive owen. (67) - röportaj 2020 yılına ait, ben 2021'deyiz diye birer yıl daha ekledim. - çocuklarının adları ise raven, annas, clemmie, nancy, sidney, miles, violet, edith ve reuben.

    amanda, 1. 87 (6ft 2in) boyuyla annesi gibi modellik yapan bir kadınken, çiftçilikle ilgili bir kitabı okuduğu sırada bu hayatından nefret ettiğini fark ediyor ve ülkenin çeşitli yerlerindeki çiftliklerde çalışmak için kendini yollara vuruyor. ardından, bir gün o kırsallarda yaşayan ve kendinden 21 yaş büyük olan clive ile tanışıyor. aşık oluyor ve 2000 yılında evleniyorlar. sonrası malum; 9 çocuk.

    ailenin geçim kaynağı sayısı bini aşan koyunları. bu koyunlarla evin en küçüğü, 4 yaşındaki nancy'den itiraben herkes ilgileniyor ve herkesin çiftlikte yapacak bir sürü işi var. amanda ve clive çocuklarını hayatın her alanına dahil ederek onları hayata karşı sıkı bir şekilde hazırlıyorlar. mesela, yaşları 8 ve 10 olan çocukları, koca arazide ölü bir koyunu bulup, koyunun küpesindeki numarayı almaları için 1 saat araştırma yapmaya yolluyorlar. en büyük oğulları, köpekleri için kulübe yapıyor; eski bir traktörü tamir ediyor. kısaca, herkes sorumluluğunu biliyor ve harekete geçiyor.

    program ve aile hakkında birkaç bilgi daha;
    - program 2015 yılından beri devam ediyormuş sanırım ama 2018 yılında yayınlanmış.
    - 2015 yılında çiftin 8 çocuğu varmış.
    - program, şimdilik 3 sezon.
    - amanda, clemmie adlı çocuğunu evde doğurmuş.
    - çiftin en büyük çocukları raven (20), hayali olan veterinerlik eğitimini almak için çiftlikten ayrılmış.
    - evlerini ve suyu şömine ateşiyle ile ısıtıyorlarmış. (işte bu ısınma işi çok acayip, koca ev lan.) buraya bir 24.05.2022 editi geçiyorum: bir yutup kanalında gördüm, onlar da doğada yaşıyor. o şömine olan kısmın arkasımda bir tane şofben sistemi var. bu sistemle yerden ısıtıyorlar. ısınan hava yukarı yükselip, yukarıdaki odaları da ısıtıyormuş. büyük ihtimalle bu aile de bu sistemi kullanıyor ama o kadar eski bir de evde yerden ısıtma borusu vs var mıdır bilemedim, tabii yaptırmadılarsa.
    - sularını nehirden sağlıyorlarmış.

    kaynak

    siteleri

    amanda'nın instagramı
  • izlerken çok mutlu oluyorum bu programı. yıllar sonra ailecek birlikte izlenecek bir şey bulduk sonunda. son üç haftadır trt belgesel sağolsun anne-babamla izleyeceğim bir şey verdi :)
  • bu programda çiflik sahibi kadın, 4 yaşındaki çocuğa koyunu doğruttu resmen. çocuğa kuzuyu çek gelsin dedi, küçük çocuk da koyunun poposundan kafası gözüken kuzuyu çekerek çıkarttı, 4 yaşında ebe oldu. ben öyle bir manzara görsem bu yaşımda kaşarak uzaklaşırım oradan.
  • muhteşem bi hayat hikayesi valla 2 haftadır ağzım açık izliyorum
  • trt belgeselde gördüğüm insanın içini ısıtan, tatlı mı tatlı belgesel. 9 çocuklu bir ailenin çiftlik hayatını konu alıyor. çocuklar yaşlarından daha olgun davranmalarıyla beraber daha da tatlı oluyorlar. kollarımı açıp o ufaklıkların bana doğru koşmasını istiyorum.
  • annem sayesinde haberdar olup izlemeye başladığım dünyanın en şanslı ailesinin belgeseli. güzel, azimli, rahat bir anne, çalışkan, becerikli, iyi bir baba ve birbirinden güzel, akıllı, sorumluluk sahibi dokuz çocuk. doğa, çiftlik, geniş bir ev, sevimli hayvanlar... kalabalık aile ve çok çocuklu ortam sevmeyen ben ayıla bayıla izliyorum. iki yaşındaki çocuğun bile aile içinde bir görevinin olması, birbirleriyle etkileşimleri, ailede her üyenin kendini ifade edebilme şansı bulması insana verilen değeri de gösteriyor.
    tarım ve hayvancılık ülkemizde ne yazık ki küçümsenen meslekler. bir iş yapamayan, okuyamayan insan gider çiftçi olur bakışıyla bitmiş tükenmiş durumda. veterinerlik ösym puanına göre yazdığın bir meslek seçiminden ibaret. oysa toprak ve hayvanla uğraşmak insanla uğraşmaktan güzel değil midir?
  • trt belgeselde yayınlanan, 9 çocuklu bir ailenin çiftlik yaşamını anlatan güzelim belgesel. dünyadaki en şanslı çocuklar olabilirler kendileri. özgür bir şekilde, günümüzün getirdiklerinden uzakta, kardeş sevgisiyle, doğa ile iç içe bir hayat yaşıyorlar. 2 yaşındaki çocuğa bile kimse özel ilgi göstermiyor, hakikaten herkes dilediğini yapıyor.
hesabın var mı? giriş yap