• gel-al seçeneği ile yapar gidip şubeden alırsın küçük boy 7.90 tl, 4 tane alırsan 32 tl de düz hesap..
  • neden bu kadar lezzetsiz, kalitesiz, az malzemeli, büyük boyu bile büyük olmayan bir ürün bu kadar pahalı? çünkü millet hala alıyor. 54 liraya dışarıda bir sürü şey yersin, üzerine tatlını yer çayını içersin. midene de içeriği %85 hamur, %5 sakatat, %10 "sebze" olan "pizza" girmemiş olur.
  • türkiye'de neden bu kadar pahalı olduğunu bir türlü anlamadığım şeylerin başında pizza geliyor. alt tarafı 50 gram hamur ve 3. sınıf kalite salam sosis zaten onlar da üzerine numunelik serpiliyor. maliyeti ne kadar olabilir ki ne kadar yani? hostada 150 gram et döner 24 lira falan mesela bi de bildiğin et yani nolursa olsun nişastalı tavuk sosis değil. dünya'da nasıl bilmiyorum ama turkiye'deki en overrated şey pizza. tuhaf
  • sucuk ve sosislerinin dana eti olmadığını da belirtelim.
  • türkiye'de pizzanın pahalı olmasının temel sebeplerinden bir tanesi tüketici nezdinde "yabancı yemek" olarak konumlandırılmasıdır. bu sebeple de üreticiler ve markalar satış fiyatını üretim fiyatının çok üzerinde tutmaktadır.

    pizza dediğimiz unsurun elbet pahalısı da vardır fakat bu pahalılık yurt dışındaki pek çok noktada içerisine çok özel bir madde giriyorsa ya da atmosfer olarak çok enteresan bir yerde pizza yeniyorsa söz konusu olur.

    örneğin budapeşte'de yaşadığımı dönemde pizza king diye şubeli bir pizzacı vardı resmen bizim ülkede komagene çiğ köfte neyse budapeşte'de de pizza king oydu.

    iki dilim pizza (dilimlerin boyutu ortalam 20-25 cm, üzerinde malzeme bolluğu var, karışığından peynirlisine her çeşidi her an sıcak) yanında kutu içecek türk parası ile 4,8 liraydı.

    ama pizzanın da türkiye'de fiyatının düşmesi yakındır. hatırlarsanız burger king ve mc'te ilk çıktıklarında çok pahalı yiyeceklerdi şu an her ikisinde de 2 tane menü 10-15 tl arası.
  • zincir pizzacılar için pahalı, butikler için normal olan durum.
  • sucuk, sosis, salam vb ürünlerini tavuk etinden imal eden ve bunu beyan eden dominos için abartılı bir durumdur.
    (bkz: pizzalardaki sucukların tavuk eti olması rezaleti)
  • ankara eryaman'daki venice italian pizza 'dan 50 cm'lik atomic pizza alınca pişman olunmayan durum.
  • bir büyük boy pizza alınması yerine diğer kampanyalı ürünlerin alınması için yapılmış tuzaktır. örneğin 3 orta boy pizza 2 lt kola 1 tavuk şeysi vs 49tl iken 1pizza 54 tldir. tamamen 1 büyük boy alacağıma deyip sana daha uygunmuş gibi gözüken ve mekan için daha kazançlı olan menüleri alıyorsun. bir büyük boy pizzaya 54 vereceğime şu menüye 45 tl verdim oh mis diye kendini kandırıyorsun halbuki aldığın menünün ederi 10 tl en fazla. mekan sana üst sınır belirlemiş sen o sınırın altındaki her menüye avantaj diyorsun. kısaca bu fiyatlandırma politikası bir satış stratejisidir.
  • dun guvenc konyali’nin sirkeci subesinde bir porsiyon kuzu kolun 200 liraya satildigini gordukten sonra artik hicbir fiyat beni sasirtmaz. bir porsiyon kuzu kolu yaklasik yarim kilo ete tekabul etmektedir.
hesabın var mı? giriş yap