• son dönemde sosyal medyada artan "influencer" akimina ve bunların insanlara karsi olan "tuketin" dayatmalarina karsi baslamis olan protesto.

    sosyal medyada insanlara bir icerik sunmadan kendilerine fenomenim diyen kimseler icin hakan hepcan 'in isyan etmesiyle baslayan bir olaydi.
    akabinde ise bu durumun gunden gune insanlari megerse ne kadar cok rahatsiz ettigi ortaya cikinca hadise bir anda buyuk bir protesto adimina donustu ve imza kampanyasi halini aldı.

    protestoyla ilgili soyle bir metin hazırlanmis;

    "sosyal medya (instagram, tiktok vb) mecralarında yer alan içerik üreticileri (influencer) kendi sosyal medya kanallarında yapmış/toplamış/edinmiş olduğu hedef kitlesine markaların isimlerini geçirerek, bu markalar aracılığıyla herhangi bir sözleşme, yazılı beyan olmaksızın vergi ödemekten kaçarak reklam yapmaktadırlar.

    sosyal medya hesap sahiplerinin ve reklam verenlerin gerekli şartları yerine getirmedikleri açıkça görünmektedir.

    özellikle instagram gibi sosyal medya mecralarında iş ortaklığı beyanını dahi kullanmadan, direkt olarak video kaydı ile hesap kullanıcıları, topladıkları kitle üzerinden usülsüz şekilde reklam yaptıkları ve para aldıkları gözükmektedir.

    t.c cumhurbaşkanlığı iletişim merkezine (cimer) gönderilecek olan bu kampanyada sen de ol."

    imza kampanyasi linki
  • influencer takip eden bos beles tayfanin protestosu... influencer derken kimi kastettiginizi bile bilmiyorum... onlari protesto edecek kadar itici buluyorsaniz muhtemelen takip ediyorsunuzdur...
  • hakan hepcan’ın önderliğinde düzenlenen yeni nesil akım.
  • +1 ile katıldığım protestodur.
  • düşük zekalı bir irkcinin başlattığı hicbir akıma katılmam. denizci, doğa sevdalısı fenomenleri takip ederim.
  • google'a takipçi satın al diyorsun. otomatik beğenili falan fenomen paketlerini alıyorsun.ne kadar çirkin olursan ol yüksek çözünürlük göt meme fotoğrafı atarsan o takipçi sayısı 1 ayda 3 katı organik takipçiye dönüşüyor. reklam ve işbirliği için dm. trendyol link. hop al sana influencer.

    protestoya gerek yok bence. ama bu influencer zımbırtısının da günü geçecek illa.
  • sonuna kadar desteklediğim protesto ve kampanyadır.

    change.orgdan imzamı da attım. işe yarar yaramaz bilemem ama iç huzurum için yaptım.
    insanların koca ay it gibi çalışıp 3 günde tüm maaşı borca harca verdiği ülkede hasbelkader ünlü olmuş, vasıfsız, zekasız, bilgisiz, cahil tiplerin yukarı kaydır linkleri sayesinde servet kazanmaları bana batıyor arkadaş.

    bana giren çıkan var şahsen. size yoksa bilemem.
  • destek veriyorum çünkü, sosyal medyada kendilerini takip etmememe rağmen karşıma sıkça çıkan garip tiplerin reklamları var, yukarı kaydır, sen de al vs gibi şeyler söylüyorlar.
    gayri ihtiyari neymiş, kimmiş diye baktığımda neden bir insan bu kişiyi takip eder sorusuna yanıt bulamadığım onlarca tip.
    hiçbir içerik sağlamadan bir şeyleri "alın" diye reklam yapıyor.
    sonra bunlara verilen para miktarlarını duyunca "hasiktir" diyor insan.
    zira korkunç rakamlar...

    durup düşünüyorsun. devlet çalıştığım için benden türlü türlü adlarda vergi topluyor, küçük büyük esnaftan vergi alıyor, evde el emeği göz nuru iki bir şey üretip satsan bundan da vergi istiyor.
    peki ya emek veren, üreten herkes vergi verirken bu "influencer" tipler ne kadar vergi veriyor diye araştırınca öğreniyorsun ki "hiç" .

    insanın siniri, asabı burada bozuluyor.
    bu adaletsizlik onlarcası gibi insana batıyor.

    bugün asgari ücretli çalışan bile "vergi dilimi" ne girerken bu kimselerin vergi vermemesi insanı rahatsız ediyor.
    hakan hepcan buna karşı bir adım atmış, rahatsız olmuş buna sesini çıkarmış.
    bahsettiği konu kendisini sevip sevmemekten bağımsız olarak bence önemli bir adaletsizlik...
  • destekledigim protesto. çakma fenolardan gına geldi artık. umuyorum ki bir sonuc elde edilsin. hakan hepcan bu hareketliyle gönlümü tekrar fethetti. seven sevmeyen kim varsa bu davaya ortak olsun. adamı sevmiyorsanız bile yapana değil, yapılan işe bakın.

    bu yapilan basariyla sonuçlanır veya sonuçlanmaz bilemem. fakat denemiş olmasi bile yeterli. kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.
  • - internet üzerinde bir kişinin yediğini giydiğini kullandığını merak edip alan kitleler varmış şaşıralım mı benjamin.
    - zevkler renkler tartışılır efendim onları kendi haline bırakalım.
hesabın var mı? giriş yap