• 90'lı yıllarda basın tarafından çok sık kullanılırdı bu adlandırma. maçlarda bile soyadları yerine bu şekilde anons edilirdi futbolcular. "büyük hakan" dendimi hakan şükür, " küçük hakan" dendimi hakan ünsal akla gelirdi. sonra ne olduysa kalktı bu durum. 10 yıldır duymadım böyle adlandırmalar.

    mesela üç-dört sene önce beşiktaş'taki ibrahim'ler için kullansaydık; ibrahim üzülmez için "büyük ibrahim", ibrahim toraman için "ortanca ibrahim", ibrahim akın için "ortancanın bi altı ibrahim", ibrahim kaş için de "küçük ibrahim" kullanacaktık. çok fantastik olurmuş aslında.

    aklıma gelen iki örnek:

    büyük orhan; (bkz: orhan çıkırıkçı) --- küçük orhan; (bkz: orhan kaynak)
    büyük emre; (bkz: emre aşık) --- küçük emre ; (bkz: emre belözoğlu)
  • trt spikerlerinin terketmekte çok zorlandıkları alışkanlık.
  • (bkz: metin 3)
  • balıkesirsporda iki adet ali öztürk olması sebebiyle zorunlu olarak devam edilmekte olan uygulama. hadi iki tane ali olaydı ama iksininde soyadı öztürk olmayaydı iyiydi ama olmuş artık.
  • 70lerin ve 80lerin furyasıdir. ondan önce futbulcular lakapları ile anılırmış. 90larin ortasından itibaren de futbolcularda ad soyad ile anılma dönemi başladi. bunun için rahmetli kazım kanat'a minnet borçluyuz. (bkz: kazim kanat/@fantom slx)
  • hakan ünsal'ın lakabının küçük olarak kalmasına sebep olan furyadır.
  • terkedilmesi formaların arkasına ad soyad yazılmasına tekabül eder. eskiden numaralar 1 den 11 e kadar olurdu.futbolcular isim yapmak için önce o formanın hakkını verirdi.oyuncu 6 numaralı oyuncudan tugay kerimoğluna terfi ederdi.şimdilerde ise formasının arkasında adı soyadı yazan herkes artist olmuş oldum havasındadır.formamın arkasına isim yazılda bana yeter der.sadece 10 numaranın havası kalmıştır.
  • türk futbolunda soyadı devriminin ancak 90'larda geldiğinin göstergesidir. 'büyüğe büyük hakan küçüğe küçük hakan derik ehe'. -e üçüncü bi hakan daha olursa takımda? 'ona da hakan üç derik ehehe'. soyadını söylemek bu kadar zor. bu kadar ağırına gidiyor. bakalım spikerlerin yabancı oyuncularda olduğu gibi yerli oyunculara da sadece soy ismiyle hitap etmeye ne zaman başlayacak.
  • bu furyayı hatırlayanların da şu an en az orta yaşlı olduğunu söyleyebiliriz.
    artık aynı isimde futbolcu ismi bile az bulunurken bu furya bitmeseydi şimdilerde ve daha sonra olabileceklere bir kaç örnek:

    (bkz: küçük berke)!

    lan zaten bu vb isimlerin büyük yaş grubunda olmamasından bir zıtlık çıkardı.
hesabın var mı? giriş yap