• 18.04.2022 güncelleme: (bkz: #136355126)

    üst edit: "ne yapacağız" noktasında çok mesaj alıyorum. zafer partisi genel merkeziyle görüştüm, buradan bahsettim, sözlüğü onlar da takip ediyorlarmış. "bir iki kişi değiliz, belki yüzlerce insanız, bir şeyler yapmak istiyoruz" dedim. ulus eski mecliste buluşup anıtkabir'e kadar yürüme önerisi sundum. havalar güzel, her pazar öğleden sonra 2 saatimizi böyle bir şey için ayırsak ne kaybederiz? haftalık toplantıda başkana kesinlikle iletip, pazartesi bana dönüş yapacaklarını söylediler. bu başlığa ne kadar çok mesaj atarsanız, önerinin hayata geçmesi için itici bir güç olacaktır. sadece zafer partililer de değil, sığınmacı ve kaçaklar noktasında hassasiyeti olan herkes dostça bir araya gelebilir. sizin de başka önerileriniz varsa başlığa yazarsanız konuşur, tartışırız. aynı yürüyüşü, uygun rotalar belirleyip belki türkiye'nin her ilinde seçimlere kadar her pazar devam ettirebiliriz. (*tarih soran arkadaşlar var, şu an için beklemedeyiz zafer partisinden dönüş bekliyoruz. onun dışında irtibat kurduğum bir iki isim daha var, onları gerçekleşirse sonra açıklayacağım.)

    böyle bir şey hayata geçerse ellerimizde türk bayraklarıyla, çocuklarımızla, kardeşlerimizle, emekli anne babalarımızla kol kola girerek bir araya gelip yürüyeceğiz.

    burası çok önemli!!!
    herhangi bir vandallığa, kamu malına, özel mülkiyete ya da bir kişiye zarar vermeye teşebbüs edenin bizden olmadığını peşinen deklare edeceğiz, saldırgan bir tutum sergileyenleri içimizde kesinlikle barındırmayacağız, türk bayrağından başka hiçbir bayrağın taşınmasını kabul etmeyeceğiz.

    edit 2: tekrar düşündüm, yürüyüş çok kolay provoke edilebilir ve istenmeyen şeyler yaşanabilir. galiba yapılacak en iyi şey polis tarafından korunan bir miting alanında üst araması yapılarak toplanıp, sığınmacılar noktasında aynı görüşü paylaşan tüm siyasi liderlerin (şu an için ümit özdağ ve muharrem ince) beraber konuşma yapacağı, halk olarak da bizim katılacağımız mini konser + miting şeklinde bir organizasyon tertip edilebilir. demet akalın gelse bile ben okeyim şahsen, twitter'dan takip ettiğim kadarıyla sığınmacılar konusunda sesini çıkaran bir tek onu gördüm, başka kimler varsa da gönüllü olarak çıksın bize yarım saat bir şeyler söylesin sonra konuşmalar yapılsın, eğlenilsin, stres atılsın, sonra da dağılalım. hiç öneri gelmiyor başka yapılabilecekler konusunda, sizlerden de yardım bekleniyor.

    edit 3: entry gittikçe uzuyor, hoş bir görüntü olmuyor farkındayım ama olayın vahametinin, işin ne boyutlara geldiğinin görülmesi için bunu koymam gerekiyor, özelden bir arkadaşımız gönderdi: görsel açıklama: görsel çok net işgal altındayız! belki de bu bilerek yapılıyor, ses çıkarmamız, burada olduğu gibi yürüyüşler, toplu gösteriler yapılıp ülkenin gündeminin değiştirilmesi isteniyor ama hesaba katmadıkları bir şey var, böyle bir öfkenin karşısında hiçbir şey duramaz. insanları sınamasınlar.

    --- spoiler ---

    artık böyle bir şeye kesinlikle ihtiyaç var. yaşadığımız her şeyin temelinde sayısı 5 milyonu aşan kayıtlı kayıtsız mülteci-sığınmacı-göçmen problemi yatıyor. ev fiyatlarından mı şikayetçisiniz? bunları gönderiyoruz 500 bin konut boşa çıkıyor, ev fiyatları düşüyor. kira mı? bir dairede 3 aile kalıp genci yaşlısı 4-5 maaş giren evlere ederinin iki katını verenler gidiyor, kiralar yarı fiyatına düşüyor. gıda enflasyonu mu? türk çiftçisinin ürettiğini türk halkı israf etmeden, bilinçli şekilde tüketiyor, toprağımız, suyumuz bize fazlasıyla yetiyor ve fiyatlar düşüyor. işsizlik mi? bunları gönderdiğimiz anda genç işsizlik %25'lerden 10 puan düşüyor, 1 milyon türk genci kayıt dışı çalışanların yerine sigortalı işe girip ülkesine vatandaşlık bilinciyle katma değer sağlıyor. sağlık mı? doktorlarımız günlük 100 hasta muayene etmek zorunda kalmıyor, mhrs'den alınamayan randevular artık rahatlıyor, türk halkı çuvalla para ödediği sağlık sisteminden artık istediği gibi yararlanma imkanına kavuşuyor. eğitim mi? devlet okullarında sınıfların yarısı suriyeli, afgan sığınmacı diye çocuğunuzu yıllık 40-50 bin liraları bulan özel okullara göndermek zorunda kalıyor ve bütçenize binen bu ek harcama yüzünden ekonomik olarak sıkıntıya mı düşüyorsunuz? sığınmacılar gidiyor, herkes mahallesine en yakın devlet okuluna çocuğunu gönül rahatlığıyla gönderiyor. ulaşım mı, trafik mi, güvenlik mi, gece sokağa çıkamama korkusu mu, taciz edilme endişesi mi, videoya alınma korkusu mu bunların hepsi ama hepsi geçici koruma statüsü altındaki bu milyonları ülkelerine göndermekle kolayca çözülüyor.

    lütfen artık buna bir ses çıkaralım, antalya'da kamyonet kasasında birbiriyle çatışan şu gibi suriyelileri türkiye'nin dört bir tarafında görmek istemiyorsak artık türk halkı olarak genci yaşlısı, akp'lisi chp'lisi mhp'lisi hdp'lisi zafer partilisi demeden buna bir dur dememiz lazım. boğazımıza kadar pisliğin içine battık, bundan sonrası artık boğulmaktır, kısa zaman içinde bu olanlara ses çıkarmazsak korkarım ki boğulacağız da.

    --- spoiler ---

    edit: aranan mayzah'ın denk geldikçe güncellediği sevimli din kardeşlerimizin vukuatları: (bkz: #136199163)

    "ust edit: denk geldikce guncelleyecegim, sadece denk geldikce. vehametin boyutu iyice belli olsun.

    cok basit bir aramayla karsilastigim basliklar.
    biraz daha ciddi aramada cok daha fazlasinin cikacagindan suphem yok. buraya bakarlar. bu artik milli guvenlik sorunudur.

    (bkz: sessiz işgale dur de)

    (bkz: okula giden çocukların videosunu çeken pakistanlı)
    (bkz: afgan mültecilerin türk öğrenciye tecavüz etmesi)
    (bkz: türkiye'de cihat çağrısı yapan afgan mülteci)
    (bkz: türk kızlarının videolarını çeken afgan)
    (bkz: bağcılar'da kaçak afgan dehşeti)
    (bkz: afganların gasp edip çırılçıplak kara attığı genç)
    (bkz: çanakkale'de güpegündüz eve giren afgan)
    (bkz: bağcılar'da yol kapatan suriyeli)
    (bkz: biz gitmeyeceğiz siz gideceksiniz diyen suriyeli)
    (bkz: suriyeli mülteci sayısının 9 milyon olması)
    (bkz: türk topraklarını suriye'ye katan suriyeli)
    (bkz: suriyeli mültecinin 17 yaşındaki genci öldürmesi)
    (bkz: sokakta yürüyen kızı yumruklayan suriyeli)
    (bkz: 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden suriyeli)
    (bkz: okula taş atıp bir öğrenciyi bıçaklayan suriyeli)
    (bkz: türk kızını gizli çekimle yayınlayan mülteci)
    (bkz: türk kızlarını tehdit eden suriyeli mülteci)
    (bkz: 11 nisan 2011 jandarma genel komutanlığı tweet'i)
    (bkz: istanbul'da yaşayan afgan sığınmacının resimleri)
    (bkz: kenya'daki 250 bin dolara tc vatandaşlığı reklamı)
    (bkz: bir bölgede en fazla yüzde 25 suriyeli olacak)

    (bkz: bir çocuğa toplu tecavüz eden pakistanlılar)
    (bkz: kadın kasiyere bozuk para fırlatan afgan mülteci)
    (bkz: garson kızı yiyecekmiş gibi bakan pakistanlılar)
    (bkz: türkler ile muz yiyerek dalga geçen suriyeliler)
    (bkz: 14 nisan 2022 akıl almaz göç danışmanlık videosu)
    (bkz: 14 nisan 2022 arap mültecinin isyanı)
    (bkz: 14 nisan 2022 şahan gökbakar'ın mülteci yorumu)"
  • geçici sığınmacıların sahip olduğu dükkanlardan alışveriş yapmayarak bile uygulanabilecek prostestodur. şahsen ben arapça tabelalı veya sahibinin suriyeli olduğu işletmeleri tercih etmiyorum. hatta elimden geldiğinde kaçak işçi çalıştırmayan -bunlardan malesef çok az kaldı- yerleri tercih ediyorum. evinizi kiraya vermeyin, satmayın bu tiplere. kimse bize ırkçı demesin, suriyeliler de sadece kendi aralarında alışveriş yapıyorlarmış. bu tiplerle hele hele asla iş yapmayın. bu avukatın düştüğü duruma düşersiniz, arkanızda da kimse durmaz.
  • kaçınılmaz sondur.

    öyle ya da böyle bu millet bir tepki verecek. umarım buna gerek kalmaz. tek isteğim ve beklentim budur siyasilerden. suriyeli ve afganları bir an önce göndersinler. çünkü eminim ki bu herhangi bir protesto gibi olmayacaktır. çok canlar yanar, çok kanlar akar. bu millet bedel ödemekten de kanını dökmekten de çekinmiyor konu vatan millet namus olduğunda. sığınmacıların da kaçacak başka delikleri yok. aklıma hiç iyi senaryolar gelmiyor. allah korusun.

    edit - beden değil bedel
  • sığınmacıları başımıza musallat edenlere ve geri dönmelerini engelleyenlere karşı olması gereken protesto.

    o kadar sıkıntıya rağmen iktidarı da muhalefeti de sığınmacıları destekliyor. biri ensar-muhacir, öbürü insan hakkı diyor.

    suriye meselesini devletin başına saran adam parti kurup insan içine çıkabiliyor.

    dışarıdaki adam boşluk bulursa gelir. sen sınırını açmışsın, gelene bedava bakıyorsun bu durumda türkiyeye gelmeyen aptaldır zaten.

    kavga-olay çıkarmaya gerek yok. kim mevcut durumu destekliyorsa tepkinizi ona gösterin.

    biz eşek olursak semer vuran çok olur.

    bizi eşek haline getirenlere olsun tepkiniz.

    yöneticiler toplumun aynasıdır. siz ne istediğinizi net anlatırsanız yönetici toplum isteği doğrultusunda konuşur. tepki ilçe başkanlarına karşı olmalı görüldüğü yerde milletvekillerine olmalı. topluma en yakın kesim onlar çünkü.

    siyasilerin ekserisi topaç gibidir, dönüş hızlarına yetişemezsiniz.

    suriyelilere mal satmayacağınıza iktidarıyla muhalefetiyle suriyelilerin kalmasına sebep olan milletvekillerine, il-ilçe başkalarına, bunları işe alan fabrikalara mal satmayın. o zaman ortalık temizlenir. iş öyle hale gelir ki bu adamlar sizden daha fazla suriyelilerin gitmesini isterler.
  • afaroz edilirsiniz.. sandıkta tepkisi verilmeli.
  • hadi buyrun tarih ne?
  • herkes durumdan fazlasıyla şikayetçi iken başlığın bu kadar az ilgi çekmesi gerçekten inanılmaz, keşke yazar ayrı başlık açacağına konuyu maç başlıklarının altında gündeme getirseymiş.
  • yukarı taşımaya çalışalım belki işe yarar.
  • bu konuda en net ve yüksek sesi çıkan zafer partisi tarafından organize edilmesi gerektiğini düşündüğüm protestolardır. hem samimiyetlerini görmüş oluruz, hem zp de potansiyelini görmüş olur. ama ne olursa olsun bir şekilde ses çıkarılmalı. itina ile katılırım.
  • böylesi bir eylem için geç bile kaldık. yasal sınırlar içerisinde kalmak kaydıyla her türlü eylemde yer alacağımı burada da beyan ederim.

    d: imla
hesabın var mı? giriş yap