• özellikle ecza depoları tarafından oda sıcaklığına kavuşması durumunda özelliğini yitirebilecek yada bozulabilecek nitelikteki hassas ilaçların ve medikal malzemelerin nakledilmesi sırasında kullanılan,piyasada çeşitli modeller ve mililitreler de üretimi yapılan,plastik mamülü bir üründür.üretimi yüksek yoğunluklu polietilen hammadde (s-464) kullanılarak yapılmakla beraber üretim maliyetinin düşürülmesi amacıyla belli oranda karıştırılarak yada %100 oranında geri dönüşüm hammadde kullanılarak da yapılabilir,şuanki üretim maliyeti yaklaşık 13 yenikuruş olup piyasadaki satış fiyatı ise 155-250 yenikuruş arasındadır.koli içi adedi üretici firma,müşteri isteği ve mililitresine göre değişebilmektedir.
  • asıl işlevi ilaçların ve aşıların soğuk zincirini devam ettirmek olduğundan sert, bükülmez maddeden ve köşeli tasarlanmış bir alet. o nedenle vücutta kullanmak için ergonomik değil. sabah servise binerken kapının üst tarafına başımı çarptım. sabahtan beri buz aküsünü kafamda tutmaya cebelleşiyorum. yuvarlak yüzeyde tutunmak için üretmemiş adamlar bunu. ama eldeki malzeme bu kadar işte.
  • yaklaşık ne kadar süre dayandığını merak ettiğim gavur icadi

    mavi temos ların içine 5-6 tane atsam bunlardan mahrumiyet bölgelerinde3-4 gün benim içkimi soğuk tutarmı acaba

    (bkz: yeşillendirildikçe editlenirim)

    edit: 4-5 saat dayanıyor ağzınla kuş tutsan 10 saat dayanır dediler umutlarımı yıktılar e ben 1 litrelik şişelere buz yapsamda o kadar dayanır zaten ne anladım ben bu işten.

    (bkz: buz pili)
    (bkz: sıradan çinko karbon pil)
  • sıcaklarda enseye menseye koymak suretiyle hayat kurtarır.
  • soğutma amacıyla kullanılırken vücuda doğrudan temas ettirilmemesi söylenilen zımbırtı. ince bir bez parçasına ya da peçeteye sararak kullanınız ki aşırı soğuyabilen bu dalga etinize yapışmasın.
    eğer kemiğe geçmesi istenilmiyorsa 15 dakikadan fazla aralıksız uygulanmamalıdır. en az 15-20 dakikalık aralar verilerek kullanılabilir.
  • aşırı sıcaklarda ayak altlarına koltuk altlarına filan koymalık çok iyi bir şey. sadece etrafına bir bez sarmak lazım.
  • genelde mavi olan. eczanelerden ücretsiz verilen. yaraya, morluğu koymalık.
  • görünümünden beklenmeyecek ölçüde işlevsel ve faydalı. piknik termoslarının içine koyunca neredeyse 12 saate kadar tatmin edici bir soğukluk sağlıyor.
hesabın var mı? giriş yap