• buzbağ'ın bir şarap serisi. diyarbakır ve elazığ'a denk geldim şimdiye kadar. diyarbakır fiyatına göre fena değil. içirttiriyor kendini namussuz.
  • elazığ olanı da fiyatına göre gayet iyi olan şarap serisi (vivino'da 40 lira altı en iyi
    şaraplar listesinde kendine yer bulmuş). yılbaşı macrocenter'da indirimde 26 liraya bulunabiliyordu, şu sıralar 31'e çıktı, bu ağır vergilerle hâlâ makul.
  • ankara kalecik karası, pinot noir'a benzer tadda, hafif ve uzun bitimli güzel bir şarap. ancyra, terra, vinkara, anfora kalecik karası arasında ancyra'dan biraz daha önde olabilir, diğerlerinden daha önde bir şarap. somon ile de içilebilir. kırımızı et, eski kaşar, domates soslu et yemekleri ile içilebilir.
    leylak ve vanilya ile dut kokusu var.
  • serinin ankara kalecik karası şarabı yukarıdaki yazarın da bahsettiği gibi pinot noir'a benzer bir tada sahip. tanen miktarının fazlalığından dilde uzun süren bir kekremsilik bırakıyor.

    %14'lük alkol oranına nazaran içimi hafif. bana kalırsa tam bir fiyat performans şarabıdır kendileri.

    serinin elazığ öküzgözü şarabı ise koyu kırmızı bordoya yakın renkte bir şarap. daha çok damakta meyve notaları bırakıyor. ankara kalecik karası şarabına nazaran daha az tanenli içimi daha yumuşak bir şarap.

    ikisi arasında tercih yapamayacak kadar ikisinin de fiyatına göre iyi şaraplar olduğunu söyleyebilirim.
  • normalde dilde bıraktığı tat yüzünden kırmızı pek içmem. beyaz ya da rose içerim ama bu serinin ankara şişesini denedim ve yumuşak içimli hafif bir şarap çıktı ve çok beğendim. fiyatı da şu an 55tl. bence f/p olarak çok iyi.

    edit: fiyatı artık 102 tl ama hala f/p şarabı.
  • elazığ'ı denedim fakat ağzımda oldukça acı bir tat bıraktı. beğenemedim malesef.
hesabın var mı? giriş yap