• herkesin diline dolanmis, her gittiginiz ortamda kullanilan fakat kullanan insanlarin yuzde 90'inin anlamadan kullandigi, anlam bulanikligi ve anlam kirlenmesi yasayan, kullanildiginda malesef karsisinda dinleyenleri konusanin "ne konustugunu cok iyi biliyor baksana sofistike kelime kullandi" illuzyonuna surukleyen kelime. milyonlarcasi var hemen aklimda, kuresellesme, pornografi, postmodernizm (evet evet en son kelimeyi hepimiz ne cok severiz) ve digerleri... (bkz: ukteydim)
  • (bkz: buzz word)
  • adobe'nin şu an beta olarak sunduğu şukela online kelime işleyicisi (bkz: word processor). ilk izlenilmlerime göre oldukça hoş bir arayüzü var ve kullanımı kolay. tablo oluştururken ve resimleri yerleştirirken ortaya çıkan cetveller hoş olmuş. yazdıklarınızı word, pdf, html veya openoffice dosyası olarak kaydetme olanağı bulunmakta ama çevirme işlemi biraz uzun sürebiliyor. dip not, sayfa sonu, sembol eklemek son derece basit ama ne yazık ki matematiksel fonksiyon yazabileceğiniz bir eklentisi bulunmuyor henüz ve yazım hatası sözlükleri arasında türkçe desteği de bulunmamakta ama eminim ilerde onlar da eklenir. ayrıca meet tuşuyla belge üzerinde webcam destekli çoklu görüşmede yapılabiliyor sanırsam.
  • pazarlama* alanında ihtisas yapıyorsanız aslında buzzword semiyotiği alanında da yan dal yapıyapıveriyorsunuz demektir. çalışkan sizi. aha, başladınız bile. (bkz: semiotics)

    ayrıca (bkz: buzzword bingo)
  • bu programi neden kullanalim, google docs varken sorusuna soyle cevap verebiliriz, ne istedigine bagli.

    google doc hizli ve kullanimi kolay bir yazilim. her yerden ulasmasi kolay, coklu kullanim icin birebir. google'a entegre. eksigi yok gibi.

    ama var ne yazik ki, profesyonel gozukmesini istediginiz belgeleri (cv, havali bir odev) google'da guzelce hazirlayamiyorsunuz. tablolar cok sorunlu, hizaya cekme yok, biyerini cekince diger yeri bozuluyor. eger ki yukarida belirttigim google'in artilari sizi ilgilendirmiyorsa o zaman buzz word'e geciyorsunuz.
  • (bkz: pelesenk)
  • yerine göre kendisi de bir buzzword olabilmektedir.
  • herkesin diline dolanmasının yanı sıra klişe olduklarından etkilerini kaybetmişlerdir. yalnız...

    iş başvurusu yaparken, online ortamda cv gönderirken çalışılan iş ile ilgili önemli buzzword'leri kullanmak gerekir (project management, data analysis vb.) bunun sebebi okuyacak insanı etkilemek değil okuyacak makineyi etkilemektir, yani günümüzün her pozisyon için 100 başvuru alan iş dünyasında yükün bir kısmını yazılımların omzuna yıkan hr departmanlarının, yazılımlara girdikleri anahtar kelime filtreleme sistemlerini geçmektir.

    punctual, determined, action-oriented, lead, assisted tarzı -genel- eski nesil buzzword'lerden kaçınabilirsiniz fakat sap, c++, sarbanes-oxley tarzı direkt mesleğinizle ilgili olanları gönderdiğiniz makelelere serpiştirmenizde fayda var. hatta ucundan kıyısından tecrübeniz olan, fakat önem arz eden terimleri de eklemenizde fayda var. chartered financial analyst olmasanız bile, eğitimlerine başladıysanız veya düşünüyorsanız bunu önyazınıza ekeleyebilirsiniz.
  • (bkz: buzzkill)
hesabın var mı? giriş yap