• önemli önsöz : üzülerek söylemem gereken bir durum var. malesef hiçbir teyitsiz bilgi içermeyen, hiçbir siyasi partiyi, ideolojiyi, belli bir dünya görüşündeki insanları hedef almadan, sadece olay özelinde yazılan aşağıdaki yazı ekşi sözlük tarafından sansürlenerek "troll " başlığına taşındı. ekşi sözlük'te ilan edilen yeni sansür düzeninin ilk uygulaması muhtemel bir pedofili vakasının sansürlenmesiyle gerçekleşti. uzun süredir yazarlık yaptığım sözlükte böyle kara bir gün hiç hatırlamıyorum, gerçekten çok üzgünüm.

    -----

    canan kaftancıoğlu'nun 2014 yılında kendi hesabından paylaştığı bir şiirle ortaya çıkan skandaldır. canan kaftancıoğlu'nun ilkokul öğretmeni olan babası, ilkokul öğrencisi olan ayten'e aşk şiiri yazıyor ve şiirin yazıldığı dönemde ayten defalarca canan'ın babasından hamile kalıyor. doğan çocuklardan bir tanesi de canan.

    bahsedilen tweet:

    "aşk akrostijde gizli. babamın 68 yılında anneme yazdığı şiiri buldum. 46 yıllık evliliğin sırrı olmalı bu şiir."

    bahsi geçen şiir:

    -isimsiz-
    aşkı tanımadan karşıma çıktın
    yalnız o zaman ufacıktın
    talih çok güzel sen çok güzeldin
    elimi öpmeye yanıma geldin
    nedense çekingen bir halin vardı
    şüpheli gözlerle yüzün kızardı
    hakikad o anda buldu yerini
    inan ki hayalim hep oldu asıl
    nasıl sevmem seni hayatım nasıl

    12.3.1968

    canan kaftancıoğlu tweetin altında verdiği cevaplarda, o sıralarda ayten'in babasının öğrencisi olduğunu ve evli olmadıklarını, ilkokul öğrencisi kıza "ilk görüşte aşık olduğunu" itiraf ediyor.

    üstelik bir de şöyle bir tweeti var canan hanımın:

    "niye yazdım bunları? çünkü babam ve o'nun gibi yetişen öğretmenler için öğrencilerinin çocuklarından hiç farkı yoktu."

    yani babası ilkokul çağında çocuğu gibi gördüğü öğrencilerinden bir tanesine içinde "elimi öpmeye geldin", "ufacıktın", "yüzün kızardı" gibi pedofili kokan ifadelerin bulunduğu aşk şiiri yazmış ve sonrasında bu kızı hamile bırakmış.

    ne diyeceğimi bilemiyorum. burada yaşanan olayın ne olduğu çok açık ama gg olmamak için bir şey söylemiyorum. nasılsa herkes anlayacaktır.

    altta "konunun canan'la ne alakası var?" denilmiş, alenen pedofili kokan bir şiiri "akrostijli aşk" olarak paylaşıp normalleştirmeye çalışan canan kaftancıoğlu değil midir? benim gözlerim yanlış mı görüyor? siz başkasının twitlerini mi okuyorsunuz?

    daha net sorayım? zeka geriliğinden mi muzdaripsiniz?

    türkiye tarihi boyunca böyle büyük bir skandal görülmediğinden eminim ama twitter bu konuyla yıkılırken ekşi sözlük'te başlığı bile açılmamış.

    neden çünkü canan kaftancıoğlu'nun "kahraman" dediği babası hakkında ortaya çıkan gerçekleri konuşamazsınız. gözünüzü kapatır, yüzünüzü başka tarafa çevirirsiniz. böylelerine ne sıfatlar yakıştırıldığını herkes çok iyi biliyor ama ben ağzımı size ait bu sıfatlarla kirletmeyeceğim.

    yazık.

    ekleme: bir yazar canan kaftancıoğlu'nun jüriliğini yaptığı bir yarışmada pedofili içerikli yazılar yazan bir yazara ödül verildiğini söylemiş.

    "ümit kaftancıoğlu öykü ödülleri, canan kaftancıoğlu'nun değerlendirme komitesinde yer aldığı bir juri tarafından abdullah şevki'ye verilmişti. abdullah şevki nam pedofil içerikli yazılar yazan ve kamuoyunda infial uyandıran bir isimdi. ilginç dayanışmalar. ilginç networkler."

    kaynak: (bkz: #108550222)

    ekleme 1-2: bahsedilen pedofil şahıs, canan kaftancıoğlu'nun jürisinde bulunduğu "ümit kaftancıoğlu ödülleri"ni 2005 yılında kazanmış.

    ekleme 2: skandal git gide daha büyüyor ve bütün aileyi sarmaya başladı. canan kaftancıoğlu'nun görümcesi pınar kaftancıoğlu da 14 yaşında hamile kaldığını ve 4 aylık hamileyken evlendiğini açıklamış.

    canan kaftancıoğlu'nun etrafında küçük kızları hamile bırakma vakalarının bu kadar fazla olması midemi bulandırdı. kusmamak için kendimi zor tutuyorum. nasıl böyle şeyleri açıktan hiç utanmadan normal bir şeymiş gibi konuşabiliyorlar?

    (bkz: pınar kaftancıoğlu'nun çocuk yaşta hamile kalması)

    ekleme 3: yaş hesabı yaparak böyle ağır pedofili kokan bir skandalı savunmaya çalışanlara bir matematik sorum var:

    canan kaftancıoğlu'nun ilkokul öğretmeni babası, ilk görev yerinde, kendi öğrencisi olan, elini öpmeye gelen ilkokul öğrencisi "ufacık" kıza ilk görüşte aşık oluyor.

    bunu savunmaya çalışan şerefsizin yaşı kaçtır?

    ekleme 4: çok önemli bir mesaj aldım. sayfa şükela modu'na alındığında bu entry görünmüyor, sansüre uğramışsınız dediler. baktım gerçekten de şükela modunda görünmüyor. ekşi sözlük pedofili skandalını sansürlüyor olamaz değil mi? lütfen sansürlememiş olsunlar, böyle bir şey yapacaklarına ihtimal dahi vermek istemiyorum.
  • canan reisten ne korkuyormuş bu iktidar dedirten lord eddard stark denen aktrol çalışması.

    mesele doğru mu değil mi bilmiyorum. açıkçası umurumda da değil. canan kaftancıoğlu'nun da siyasetiyle, kişiliğiyle bir alakası yok. tipik bir çamur at neresine denk gelirse çalışması.

    ama şunu belirtmek istiyorum: anlatılana göre 1960'larda geçiyor mesele.
    20.yüzyılın ortalarından çok sonraki tarihlere kadar kadın-erkek evliliklerinde yaş farkı oldukça çok olabiliyordu. o zamanlarda bu konudaki etik çerçevesi bizim bugün tanımladığımız gibi değil. gidin erken 20. yüzyıl şairlerini yazarlarını okuyun, aşk hikayelerinde geçen çok fazla insanın çocuk yaşlara yakın olduğunu görürsünüz. zira türkülerimizden de 15 yaşında kızlara yapılan atıfları görebilirsiniz. yani bütün milletimizin kültürümüzün sübyan olduğuna kadar gidersiniz isterseniz :d
    muhafazakar kesime sorarsak zaten hala dedelere çocuk bağlamak derdindeler. zaten çoğunuzun dedesi anneannesi ve babaannesi'de çocuk yaşta evlilik yapmıştır emin olun.

    konunun uzmanı olmadığımı belirtmekle birlikte; bu ilişkilerin yanlış olduğunu yüzyılın son yarısında belki de çeyreğinde oturtmaya başladık. o yüzden mevzuyu bu çerçevede ele alınız.

    edit: aq pedofiliyi normalleştirmiş diyenler var hala. tarih böyle arkadaşım. gidin pedofili olun diyen yok. cengiz han'ı anlatsam soykırımı normalleştirmiş mi diyeceksiniz?
    18 yaş altı evlensin çocuk yapsın diyenler düşünsün.

    ayrıca: (bkz: #108547650)

    edit2 : hala daha sövüp pedofili aklama diyenler var. tarih böyle. burada çocuk evlilikleri olsun diye bir referans görüyor musunuz? çocuk evlilikleri ile ilgili kanuni düzenlemeler ve ahlaki çerçevenin değişmesi çok daha sonra oldu. medeni kanun uzmanı varsa gelsin anlatsın. burada anlatılan bu hikayenin sözde geçtiği dönemde yaş farkının çok olmasının ayıplanmadığı bir ortam olması. yazdıklarımda normatif bir ton gören var mı?
  • yukarıda allah var canan kaftancıoğlu'nu cidden sevmiyorum fakat başlığı açan yazarı tanısam eminim hiç sevmem
  • teröristin, sübyancı babasıdır. kızı ne ki, babası ne olsun?
  • (bkz: ota boka aktroll yaftası vurma hastalığı)
    (bkz: akp ve chp'nin bir farkının olmaması)
    (bkz: türkiye'nin en fanatik ve koyun seçmen kitlesi)

    içeriğe bakın arkadaşlar. ad homineminizden de, fanatikliğinizden de bıktım.

    akp ve chp seçmeni birbirinin aynısı. ikisi de kendi otokratını istiyor.

    en radikal seçmenin ülkücüler olduğunu düşünürdüm, chpli sözde 'aydın' arkadaşlar da bu tutuculuktan laf vururlardı ülkücülere. adamlar kaç yıllık partilerini bıraktılar.

    ekleme: bana onlar da yaptı temasında mesajlarla gelmeyin. nasıl bir sapık zihniyet lan bu? bu işin senin sapığın, benim sapığım olayı mı var? gelen mesaja bak; ensarcıları eleştir o zaman bla bla.. sen bu olayı kınadın mı? kınamadın. demek ki senin ensar olayından laf vurma sebebin siyasi getiri, oy beklentisi, akp'yi zedeleme maksadı. ayıp lan. bu ne fanatiklik? sığır mısınız siz?

    ekleme2: ağzınızdan salyalar aka aka sağcılar şöyle sağcılar böyle diye konuşuyordunuz. şimdi mi aklınıza geldi 'suçun şahsiliği ilkesi'? insanların sizin bu ikiyüzlü tutumunuzu eleştirdiklerinin bile farkında değilsiniz. ülke dört bir yandan yobaz dolmuş.
  • siyasetten bağımsız olarak konuşuyorum, şiiri okuyunca midem bulandı durumu hayal edince de tiksindim ancak türkiye'de çoğumuzun dedesi ninesi erken yaşta evlenmiş etmiş insanlar buradan da aaa uuu pedofili kasmaya gerek yok
  • canan kaftancıoğlunun sizi böyle kudurtması açıkçası çok hoşuma gidiyor.
  • (bkz: suçun şahsiliği ilkesi)

    baba pedofili, o ayrı konu.

    edit: bazı yazarlar yeşillendiriyor, şahsilik ilkesinin canan hanıma işlemediğini, canan hanımın da pedofili olduğunu söylüyor. yani öyle bir anlatıyorlar ki suç şahsi değilse canan hanım da pedofilidir sonucuna varıyorum (bkz: p ise q).

    bu bağlamda uzun uzun cevaplar yazdım, göndermeden önce yazarların entrylerini okudum, iyi dedim canan hanım fetöcü çıkmamış o tweetle.
  • tweetler ortada kişinin kendisi savunmayacaksa savunulacak yanı yok.
hesabın var mı? giriş yap