• enteresan bir mmorpg. su an open beta client ise 460mb. http://www.cabalonline.com/

    enteresanliga bir ornek verecek olursak healer class yok sanirsam..
  • daha emeklemeden kosmaya calisan mmo. daha dun beta test diyorlardi bugun aylik ucret istiyorlar.
  • electronic gaming monthlynin aralık ayı sayısıyla 1 aylık (sınırsız) deneme sürümünü hediye ettiği mmorpg.
  • menü olarak oldukça wow benzeri olmakla beraber benzerlerinden çok da farklı olamayan bir oyun cabal online. grafikleri oldukça güzel olmakla beraber verilen questler genelde git ondan 10 tane öldür git bundan 5 tane öldür gibi farming questleri. oyun warp gate adında bir odadan durmadan 4-5tane dünya arasında gezerek geçiyor. genelde sevimli gözüken* * ama oldukça kuvvetli ve arada psikopatça tavırlar sergileyen hayvanları öldürüyorsunuz. oyuncuların kıyafetleri ve silahları oldukça gösterişli olsa da öyle kolay kolay düşmanları biçemiyosunuz, görevler bazen cidden zorluyor.
    sonuç olarak belki ücretsiz oynanan bir oyun olsaydı tutulabilirdi ama aylık ücret vericeksem eğer wow oynarım daha iyi, ya da ben aylık ücret de vermek istemiyorum kardeşim diyosanız eğer guild wars duruyo mis gibi...

    bu arada bu oyunda da türkler hemen toplaşmışlar ve cabalturk guildini(oyundaki adını hatırlayamadım) kurmuşlar. şehirdeyken chat ekranından abi yapma bee gibi yazılar okuyabiliyosunuz.
  • bir süre önce free to play olan mmorpg. 2007'nin sonlarına doğru oyunun türkçe versiyonu da olacaktır. böylece questleri anlamakta zorlanan evlatlarımız sevinecek, oyun daha da popüler olacaktır.

    ayrıca resmi web sitenin türkçe versiyonu için;
    http://www.cabalonline.com/tr/
  • şu an gayette beleş olan oyundur.sadece isterseniz premium üyelik alabilirsinizki bu skill ve level kasmanizi hızlandıracaktır.evet hem skill hem level dedim çünkü ikisi ayrı olarak kasılıyor bu da oyunun farklı eğlenceli yönlerinden birisi.
    gözüme çarpan diğer mmorpg oyunlarla farkını söyleyeyim astral board dedigimiz uçan bir kaykaya sahip olabiliyorsunuz(ehliyeti level 40 dan sonra alacaksınız),sanslıysanız yada paranız varsa uçan bir motorunuz olabiliyor(astral bike level 80 de ehliyet alacaksınız),questler çok seri level veriyor baslarda sırf questle level alıyorsunuz sonra yarı level vermeye baslıyor questler level 100 den sonrada kaynağın önü kesiliyor başlıyorsunuz elle dungeon dungeon kasmaya.
    çok sık yeni patch veren ve hala gelişmekte olan bir oyun açıklarını hızla kapatıyor kesinlikle hileye müsamma göstermiyor.macro,dupe vs kullanıcısıysanız kesinlikle yorulmayın aynı gün banlanırsınız.
  • yas ortalamasi her ne kadar yuksek olsa da(ko tarzi oyunlara nazaran), free to play olduktan sonra hafiften ko'ya benzemeye baslayan oyun. nadir de olsa aga 10k pls, abi bana silah versene, su bana kufur etti kessene diyenler turemeye basladi. onun disinda gayet guzel bir oyun. yapabileceginiz seyler ne kadar sinirli olsa da guild uyeleriyle birlikte yaptiginiz muhabbetler eglenceli kilabiliyor herseyi. gecmiste irkcilik yapip uzerimize b.k atmakla yukumlu gavur oyuncular mevcuttu. (ataturk'e kufur etmeye kadar varmisti bu olaylar.) gunumuzde her ne kadar susmus olsalar da alttan alttan devam etmekte. oyun bireyselligi on plana suruyor fakat belli bir level a ulastiktan sonra tek basiniza yapabileceginiz pek birsey yok. ayrica bu yil sonuna dogru yeni eklentiler yapilacak. yeni skiller yeni haritalar falan gelecekmis. yeni olmasindan midir nedir bilemem bu kadar cok eklenti yapan baska bi oyun yoktur sanirim.
  • skill kastıkça level atlamanın daha kolay olduğunu düşündüğüm oyun. eğer birkaç ay oynamadıysanız level atlamak biraz daha kolay oluyor.
    guildler ve bazı yabancı oyuncular arasında çatışmalar görülebilir. hiçbir guildde değilken bile biri gelip size nedensiz saldırabilir. guildiçi aşklar, arkadaşlıklar, dostluklar görülmüştür. kısaca güzeldir, bağımlılık yapabilir.
  • patch updateleri ile tam bir başbelası olabilen oyundur. offical bir çözümü olmayan bugların yanı sıra. bunların unoffical patchleri vardırki başınıza daha çok bela ve kotanıza daha çok yük dışında hiçbir işe yaramazlar.
  • knight online, metin2 gibi benzerlerine göre gayet hoş ve hilesiz bir oyundur. tamamen hile yok demiyorum ancak oyuncuların büyük bir kısmı bilinçli oyuncular olduğundan daha az rastlanıyor -1 haftadır şahsen hiç rastlamadım-. grafikler, skiller ve mobların çizimleri çok yaratıcı. henüz savaş gibi eventların ne derece zevkli olduğunu bilmiyorum -kasıcaz görücez- ama müthiş bir pvp sistemine sahip olan knight online'ı umarım aratmaz. tek sıkıntılı tarafı görevlere çok ihtiyaç duyulması ve bu görevler de bazen insanı çileden çıkarabiliyor. türkiye'nin devlet dairesi anlayışı hakim, bir npcden diğerine durmadan gidip geliyorsunuz, öyle ki bazen yanyana 5-6 npc arasında dolandığınız oluyor.

    oyuncular genelde gayet nazik ve yardım sever. arada 3-5 gıcık denk geldi. onlarda ne yazık ki hep yurdum insanından çıktı. kısaca knight online gibi hileden ve bugdan bıktıran ve çoluk çocuğun büyük ölçüde ilgisini çeken metin2 gibi oyunlardan kaçmak isterseniz idealdir derim. bu arada cabalympics adlı event serverının birincisine 5000€ verileceği şirket tarafından açıklanmış. hala free2play.
hesabın var mı? giriş yap