• ing. kablo tv
  • "sterling/dollar" paritesinin argo'su.
  • tüccar jargonunda pound/dolar çapraz kur oranı, genelde 1.66 civarı seyreder.. pound'un argosu için (bkz: quid)
  • 1.66 civarı seyreden çapraz $/chf* çaprazıdır. cable, 1.4100-1.4300 arası seyretmektedir.
  • modemle bir araya geldi mi seyreyle gumburtuyu seyreyle dedirtebilecek hizda internet kullanimi saglayan edevat.
  • asıl ismi nathaniel summers olan x men karakteri. babası cyclops, annesi ise jean greyin klonudur. bebekliğinde tekno-organik virüsten etkilendiği için başka bir zamana yollanmıştır
  • apocalypse denen yaratik tarafindan dogumunda techno-virus bula$tirilmi$, gelecekten gunumuze gelip onslaught serisinde anahtar rol ustlenmi$ kahraman.. marvel'in ba$arili karakter tasarimlarindan biridir..

    (bkz: bishop)
  • cable=gomina .mil uzunluğunun 1/10(si) =185 metre
  • gelecekte apocalypse'in hüküm sürdüğü bir dünyada onun azılı düşmanı olacak cyclops ve jean grey v.2'nin veledi... apocalypse tarafindan vücuduna sokulan ve metale çeviren virüsün tedavi edilmesi için scottgil onu 2000 yıl ileri yollamıştır, orada da alternatif bir evrende - marvel'da booolcana var bunnardan - scott ve jean'in kizi olan rachel summers tarafindan büyütülmüştür - öbür kiz 2000 yil ileride ne ariyor? 2000 yil ileride bir dünyanin varolduğunu kim garantiliyor? herneyse, bunlardan sonra da nathan summers - yani cable daha çıkışından apocalypse faciasini bastirmak istediği için de günümüze dönmüştür, hastalığı bir nevi kontrol altındadir, metal dedektöründen geçememektedir, öyle takılmaktadır... öyle = virüs ilerlemesin diye telekinetik yetenekleriyle bastırmakta, turnike yapmaktadır... telekinetikten başka, telepatik yetenekleri de vardir, anaya çekmiş...
  • nathan christopher charles summers

    telepatik ve telekinetik güçleri olan bir mutanttır. cable'ın fiziksel yetenekleri süper-insan seviyesine yükseltilmiştir. telekinetik güçleri objeleri hareket ettirmesini ve koruyucu güç kalkanları oluşturmasını sağlar, fakat enerjisinin büyük bir bölümünü vücuduna yayılmış tekno-organik virüsün etkilerini bastırmak için kullanır. cable'ın tekno-organik sol kolu sağ kolundan çok daha güçlüdür. sağ gözü de ona kızıl ötesi görüş sağlar.

    hiç kuşkusuz geçmişi en karmaşık x-man'dir. işte başlıyoruz...

    zaman yolculuğu yapan bir asker olan cable, 20. yüzyılın sonlarında doğdu. babası cyclops, annesi phoenix'dir. apocalypse bebeğin büyüyünce günün birinde onu yokedecek kadar güçlenmesinden korkunca nathan'a kendi yarattığı tekno-organik virüsü bulaştırdı. virüs nathan'ın vücudunu sıvı metal ve organik çelik karışımı bir forma dönüştürme tehlikesi yaratınca zamanda yolculuk edebilen askani klanı'nın bir üyesi cyclops'a ulaşarak bebeğin iyileştirilirse günün birinde insanlığın kurtarıcısı olabileceğini, ama bunun için onu iki bin yıl geleceğe götürmesi gerektiğini söyler. eğer gönderirse oğlunu bir daha hiç göremeyeceğine inanan cyclops gene de oğlunu kurtarmak için bu teklifi kabul etmek zorunda kalır. nathan geleceğe giderek askaniler tarafından yetiştirilir. askani klanı dünyayı apocalypse ve emrindekilerin oluşturduğu new canaanites'ten korumaya çalışan bir birliktir. klanın lideri olan ana askani, nathan'ın virüsten kurtulamayacağından korkarak onun bir klonunu yaratır. klonu gerçek nathan sanan canaanites onu kaçırır ve klon onlar tarafından büyütülerek deli bir mutant olan stryfe'a dönüşür. gerçek nathan ise ruhları kendi zamanlarından geleceğe gelerek slym ve redd adlı yeni vücutlara bürünmüş olan cyclops ve phoenix tarafından büyütülür. bu süre içinde telekinetik güçlerini kullanmasını öğrenen nathan vücudundaki virüsün yayılmasını durdurur. fakat virüs çoktan vücudunun sol kısmını sibernetik bir görünüme sokmuştur bile. genç nathan, apocalypse ile karşılaştığında güçlerini ona karşı kullanınca cyclops ve phoenix'in ruhları ait oldukları zamana geri dönerler.

    nathan bir askani üyesi olarak görevini tamamlamak için 20. yüzyıla döner. amacı apocalypse tehdidini daha ilk başladığı zamanlarda yoketmektir. cable adını alarak kendisi gibi 20. yüzyıla gelmiş olan stryfe ile çarpışır. bu çarpışma sonucunda yaralanan cable iyileşmek için geleceğe döner. burada 23. yüzyıla kadar yaşamış olan sam guthrie'nin kayıtlarını bulur. guthrie'nin ölümsüz mutantlar olan external'ların jenerasyonunun bir sonraki aşaması olduğuna inanan cable tekrar günümüze gelerek o zamanlar genç olan guthrie'nin üyesi olduğu yeni mutantlar'ın başına geçer. amacı genç guthrie'yi yönlendirmektir. yeni mutantlar aslında prof. x'in eski öğrencilerinden oluşan bir gruptur. cable onları tekrar düzenleyerek x-force adlı takımı oluşturur. kendisinin gerçek nathan olduğuna inanan stryfe telepatik ve telekinetik güçlerini kullanarak prof. x'e suikast düzenlemeye ve cyclops ile phoenix'i kaçırmaya kalkışır. cable ve stryfe birbirleri ile savaşa tutuşurlar. sonuçta ikisinin de öldüğü sanılır ama aslında ikisi de kurtulmuştur. cable, x-force'a geri döner. telekinetik ve telepatik güçlerinin arttığını farkeden cable'ın vücuduna virüs daha da yayılmıştır.

    daha sonra apocalypse, cable, cyclops, phoenix ve bir grup x-men'i daha kaçırır. onların enerjilerini kendisine aktardığı bir makineye bağlar. planları x-men tarafından durdurulunca apocalypse, cyclops'un bedenine girerek kaçar. takım arkadaşları cyclops'un öldüğüne inanırlar ama jean ve cable bunu reddederler. ikisi cyclops'u bulmayı başarırlar. cable, jean'in yardımıyla apocalypse'in cyclops üzerindeki hakimiyetini yoketmeyi başarır.

    x-men'in bir üyesi olan cable kendini sürekli olarak prof. x'in insanlar ve mutantlar arasındaki barış hayalini sorgularken bulur, çünkü ona göre iki taraf arasındaki savaş çoktan başlamıştır ve bunu sadece kendisinin durdurabileceğine inanmaktadır. amacına ulaşmak için dünyayı dolanarak durdurulmasına inandığı güçlerle savaşır. o bir askerdir ve kendi kurallarını kendisi koyar.
hesabın var mı? giriş yap