• ilkokuldan beri arkadaşım olan canım cenk'in blog'u.acayip lezzetli,zevkli ve de güzel yemek tarifleri veriyor.hepsi kendisi tarafından özenle yapılmış ve resimleri çekilmiş.erkeklerin de nefis yemekler ve tatlılar yapabileceğinin kanıtı.
  • artık medyanın da peşinden koştuğu bir blog olmuştur.

    http://www.hurriyet.com.tr/…816.asp?gid=67&sz=98951
  • ünü yurt dışına bile taşmış yemek bloğu.. sayesinde türk restoranları ve aşçıları the new york times'ın türkiye'yi yemek başkenti olarak seçtiği makalede yer almıştır:
    http://travel.nytimes.com/…2/09/travel/09foodie.htm

    ayrıca kendisi altın örümcek 2007 ödüllerinde bloglar kategorisinde de finalisttir.
    başarıları da dört gözle beklenmektedir.
  • bloglar kategorisinde birinci olarak 'altın örümcek'ödülünü almaya hak kazanmış,beni mutluluktan uçurmuş blog.
    ne diyelim,daha nice nice başarılara....

    (bkz: altın örümcek)
  • bugünkü radikal gazetesinin cumartesi ekinde kendisine ve bloğuna genişçe yer verilmiş.
    bloğunda, mutfağın yolunu yemek yemek için kullanan kişilere bile
    üstünde muftak önlüğü, kafasında aşçı şapkası eşliğinde mutfağa sokabilecek,
    lezzetli yemekler döktürecek moda sokuyor.
  • bana pushing daisies'teki sevgili pie-maker'imizi hatirlatan guzel blog sahibi. bugun radikal'da cumartesi sabahi darjeeling cayi keyfi esnasinda kendisini gorunce bloguna da girmis bakmis bulunuyorum. ben ozellikle ralph'e oyle bayildim ki tarifleri ve fotograflarini biraz sonra kesfetmis oldum. belli ki yaptigi ise ruhunu koymayi seven biri. bizim fakulteye de gelip turta yapsin diyorum ben sahsen...
  • veee sonunda mükemmel ötesi yemek blogu cafe fernando ve sahibi cenk sönmezsoy san francisco chronicle'ın yemek ekinin kapağında! sanırım ilk defa bir türk blogcusu bir amerikan gazetesinin kapağına çıktı. makaleyi yazan da berkeley'deki efsanevi chez panisse restoranında yetişmiş, kitapları ödül üstüne ödül almış yemek yazarı ve otorite janet fletcher. yeme de yanında yat.

    http://www.sfgate.com/…2008/06/10/fdae110lde.dtl&hw
  • yeni doğan kız bebeğine isim seçmek isteyenlerin yorumlar kısmına başvurabilecekleri yemek blogu. kanaatimce sayfaya 'sana vermek istiyorum' kabilinden bir buton koysa edepli ve hamarat hanım kızlarımızın (ve büyük ihtimalle libido taşkını teyzelerimizin) parmaklarını, bizim gibi flaneur'lerin de gözlerini 'çok çok sevgiler :)', 'yazıların da yemeklerin gibi tatlı', 'allahım ne marifetli bir çocuksun sen', 'teşekkürler yeni damak zevkim' gibi vıyış vıyış mayışmalar için yormamış olur.
  • "bir yemek blogu gördüm, hayatım değişti." filan demeyeceğim ama içerik, üslup, görsellik açısından şahane bir blog gördüm, yemeklere ve tariflere olan bakış açım değişti. ödül aldığı kadar* varmış hakikaten. bir hafta oldu blogu keşfedeli fakat çok şey öğrendim.

    yahu bir bloga yorum bırakanların hepsi mi dişi olur? "tarifi yaptım bi boka benzemedi.. bu kek niye kabarmadı.. dostum kurabiye yumuşak olacak demişsin kafa kıracak kıvamda.." tadında deneme-yanılma metoduyla tarifleri deneyip yorumlarını bırakanların oranı %10 civarı, geri kalan %90 ise komple "ay yine yapmışsın yapacağını hınzır.. şeker şey, kurabiyeleri de yerim seni de.. çogzel tarif, bebeğimsin.." minvalinde spam mesajlar. ama adamdaki de iyi sabır ha, kibar kibar hepsine tek tek teşekkür ediyor, askıntı olanları yine kibarca geçiştiriyor filan.

    tarifleri ise emine beder formatına alışkın gelenekesel türk hatunlarına biraz sosyetik kaçıyor. mesela bi kurabiye tarifi şahane, ama tutturmuş fleur de sel("fransa’nın atlantik okyanusu’na bakan brittany bölgesindeki guérande şehrinde elle toplanan bir tuz" imiş) kullanın diye, kullanmazsak lezzeti yakalayamazmışız. içimden "doğrudur beyim ama nerden bulayım ben türkiyede bulunmayan tuzu, vay ben nasıl edem, nerelere gidem" demedim değil.. bir de vanilyaya karşı aşırı bi hassasiyet var tariflerde. vanilya sentetik bir maddeymiş, vanilya özütü veya vanilya çubuğu kullanmak lazımmış. marketlerdeki damla çikolata alınmamalıymış, bitter çikolata ille de %70 kakaolu olmalıymış, bıçakla kıyılmalıymış(eriyo bu hemşerim, haberin var mı..) ölçüler hakkında da bilgilendirici tablolar koymuş ve daha neler neler.. salya akıta akıta okunası bir blog.
hesabın var mı? giriş yap