• değirmendere'de gediklisi bol bir kafe *. ben bir kere gittim buraya. boncuklu kapıdan girdim, içeride güleryüzlü neşeli gençler tatlı tatlı muhabbet ediyorlardı. yanımdaki değirmendere sakiniyle coşkuyla tokalaştılar. ötede tezgahın ardında yakut abla fazla abartmadan içtenlikle gülerek bize bakıyor. ton balıklı salatasını tavsiye ettilerdi, ondan ısmarladık. tezgâhın ardına kafayı uzattım baktım. emaye tencereler falan, aynı bir ev mutfağı gibiydi. yiyecekler de zaten çeşit çeşit. ön salonda yerler dolu diye arka tarafa geçtik.

    burasının kendine özgü bir havası var, yıllardır burada yaşanıldığı çok belli. arka taraf bir evin salonu gibi. gösterişsiz koltuklar, ortada sehpalar. ama asla solgun değil, mânidar olduğu belli, emek ürünleri duvarları köşeleri süslüyor. biz beklerken hiç sıkılmadık gazete okuduk, yakut abla'nın muhabbetperver yardımcısıyla lafladık, bir de kafe'nin çocuğu vardı onunla oynadık. yakut abla üşürsek arka salonun sobasını yakmak istedi ama hiç gerek yok. burayı yıllardır göz nuruyla çekip çevirmiş kendisine kanım kaynadı. müşteriye pek fazla canım cicim etmediği için de kanım kaynadı. salatası da hakikaten güzelmiş. ben değirmendere'linin yiyemediğini de sıyırıp süpürünce hoşuna gitmiş, sonradan haberi geldi.
  • güzel insanların yaşadığı güzel bir "sahil kasabasının" güzel cafesidir...
  • tiky'lerin gitmediği kafedir burası. duvarlarında film posterleri vardır. çok da güzel müzikler çalar asla bir serdar ortaç, petek dinçöz çalmaz burada. değirmendere'de gidilebilecek tek kafedir kanımca.
  • ortaokul zamanlarinda takildigim ve mortal kombat oynamasini ogrendigim cafe.
    (bkz: golcuk anadolu lisesi)
  • gidilesi, görülesi, sevilesi kıymetli bir mekandır.
  • değirmenderede en güzel yemeğin yenileceği mekan. lezzet açısından bakmak gerekirse, "yakut abla'nın eline kimse su dökemez." cümlesini gönül rahatlığıyla kurdurur bu mekan insana. mekan dizaynı, ortamın rahatlığı, yakut abla, turhan ve bahri abi gibi faktörler ile de, aile ortamı ya$atır. değirmendere'ye yol dü$tüğünde uğranması farz olan yerdir cafe yakut.
  • degirmendere sahilinde ruhu sicak olan bir kafedir. gunluk hazirlanan yemeklerin yanisira hemen her gun lezzetli ev mantisi yiyebilirsiniz. kafede karsisinda petkim’in 24 saat yanan ikiz bacalari gorunur. siyah gecenin icinden cikan bu manzaraya genellikle rock ve metal muzikleri eslik eder.
  • 22 mart 2008 'de 15. yılını kutlayacak leziz yemeklerinin yanı sıra sessizlemeye, sakinlemeye bire bir mekandır. denize karşı kahve ve yetişkin dünyasından kısa süreli kaçış için şiddetle tavsiye olunur.
  • arkadaş ısrarlarıyla bugün ilk defa gittiğim ama çalan şarkılardan tut, mobilyalara hatta kahve fincanlarına kadar (ikea) ev sıcaklığını yaşatan güzel mekan. biraz tenhaydı ama havanın serinliğine veriyorum. ayrıca cumartesi günleri canlı müzik de varmış. bir de cumartesi gitmeli o zaman
  • lise yıllarından beri gittiğim,benim için değirmendere nin olmazsa olmazı olan kafedir.hayatıma dair pek çok anıyı barındırması bir yana,seçilen müzikleri ve yemekleriyle kült bir konumdadır gözümde,25 yılı devirmesiyle de ayrıca övgüyü hak eder.
hesabın var mı? giriş yap