• 1920 ordu doğumlu bugün ifsak olarak bilinen erenköy amatör fotoğraf kulübü'nün kurucularından fotoğraf sanatçısı.
  • 1920 ordu doğumlu fotoğraf sanatçısı, fotoğrafın belgesel değerini önemsemiş, herşeyin çekmeye değer olduğunu,en sıradan şeylerin bile zaman içinde belgesel özellik taşıyacağını göstermiştir. doğu bölgelerini, istanbul'u, kelaynakları ayrıca anadolu leoparının bilinen tek fotoğrafını içeren binlerce fotoğraf çekmiştir. uzun yıllar boyunca ders verdiği mimar sinan üniversitesi'nden henüz bir kaç yıl önce ayrılmıştır. ifsak'ın kurucularındandır.
  • eğitim hayatım boyunca karşılaştığım en değerli üç - dört hocadan biri. diğer güzel sanatlar hocalarının* niyetlenseler de yapamadıklarını yapar, aklı bir karış havada güzel sanatlar camiasının ısrarla görmezden geldiği sanat ve bilim ilişkisini çok güzel gösterirdi.
  • https://haceryilmazblog.wordpress.com/…yar-turkmen/

    "(...) ellerindeki makine iyi yada kötü olsun mutlaka fotoğraf çeker. yeterki olanaklarını iyi bilsinler. gazi eğitim’de irfan isminde fotoğrafa çok meraklı bir öğrencim vardı. bir gözlük camı aldı, bir kutuya yerleştirdi. odak noktasını buldu. bana geliyordu, ben bir film koyuyordum elini kapatıp gidiyordu. filmin toleransı da çoktu. vizörden bakıp elini çekip pozlandırırdı. duran şeylerin gayet güzel fotoğrafını çekiyordu. insan isterse iğne deliğinden bile fotoğraf çekebilir. benim makinemin olanağı yok demeyin, olanakları kadar kullanın. ama makinenizin olanaklarını iyi bilin. ilk tavsiyem bu!"
  • hayata bakış açısı ve engin deneyimleriyle karakterimin şekillenmesinde çok yeri olan adam gibi adam.

    24 nisan 2002 tarihinde mimar sinan üniversitesi osman hamdi bey salonu'nda düzenlediği retrospektif sergisinin afişi salonumun baş köşesinde duvarda asılı durur o günden beri.
  • doç.dr. cafer türkmen çomü ziraat fakültesi toprak bilimi ve bitki besleme bölümü toprak anabilim dalı hocası. telefonda konuştum iyi birine benziyor. selam olsun.
hesabın var mı? giriş yap