• stanford üniversitesi hocalarından. biyolog. aynı zamanda doğa fotoğrafçısı.
    kendisi ve yazdığı elektronik kitap "yokolan afrika" için: http://www.stanford.edu/~cagan/main.html
    afrika, alaska, vahşi batı, antarktika, asya-pasifik, kaliforniya, latin amerika ve türkiye fotoğrafları için: http://www.naturalphotos.com/
    türkiyedeki kuş çeşitleri için: http://www.turkishbirding.com/
  • bir gazetenin pazar eki sayesinde az önce tanıdığım ve gıpta ettiğim insanlar listesine bundan sonrası için kesin olarak dahil olmuş bir türk tropik biyolog, ekolog, ornitolog imiş kendisi. * 1975 istanbul doğumlu, robert kolej ardından harvard üniversitesi'nde burslu biyoloji ve antropoloji okumuş. 1993'de dünya biyoloji olimpiyatlarında gümüş madalya kazanmış, dünyanın çeşitli ekosistemlerinde araştırma yapmış ve yapmaya devam ediyormuş, 1998'de stanford üniversitesinde doktoraya başlamış ve şu anda da stanford üniversitesi çevre bilim merkezi'nde çalışıyormuş.

    bir başka gıpta edilen bilim adamı için (bkz: sargun tont)

    kaynak: milliyet pazar
  • doktora tezini, "kuşların yok olma nedenleri ve sonuçları" üzerine yazmış, antropolog, biyolog. şu anda, kars'ın kuyucuk gölü'nü koruma projesini yürütmektedir.

    (bkz: whitley altın çevre ödülü)*
    (bkz: kars kaşarı)*
  • türk doğa severlerinin figosudur bu bilim adamı,çok dağınık,teknolojiyi yakından takip eden,dünya ekoloğu,karsın en büyük şansı ekoturizim umut kaynağı,türklerin yamyam geni olduğu tezini çürüten,birdlife ın akıl danıştığı,dünya üzerinde en çok tür bilen en genç bilim adamıdır..
  • 10 ay evvel tanismamiza ragmen gördügüm en renkli insanlardan biri olarak sahsi kayitlarima geçmis bir insan oldu bu bilim adamimiz.. tanisma öykümüz ise daha enteresan..

    izleyelim.

    tarih : 19 haziran 2008 türkiye hirvatistan maci sonrasi aksam sulari
    yer : la 'caff - paramaribo/suriname

    mekani kapatan turk staff olarak maç sonrasi paramaribo sokaklarinda konvoy ve turkiyyaaaa sloganlari esliginde yaklasik 2 saat tur atmis ve geceye la'caff da devam etmeye baslamistik.. turkiye formalari bayraklari ortami kirmizi beyaz yapmis ve tezahuratlar yaparken elinde laptopu sirin gözlukleriyle bir kardesimiz yanimizda bitivermisti.. "merhaba ben de türküm" demesiyle onuda masaya davet ettik.. kendisi "ama arkadasim var oda gelebilir mi?" gibi nazik bir cumle kurdu.. oooooo o da laf mi? getir tabi abi getir baba oda gelsin diyerekten arkadasini da davet ettik ve bize katildilar. merhaba nasilsin hosbes muhabbetinden sonra.. hayirdir ne isin var buralarda hadi biz bir avuc türküz de sen ne kimsin kimlerdensin düsüncesi aklimizdan geçti. hemen sorduk kendisine. ve kisa özgeçmisini bize aktarinca anladik ki büyük adam. çalismalarindan bahsetti. ve bizim arada lafini kesip tezahurata baslamamiza alinmadan etmeden olanca naifligi ile oda bize katildi. kendisine sordugumuz ."çagan o kadar yer gezdin hiç türk görmedigin bir yer oldu mu?" sorusuna. "

    -valla uganda da görmem heralde diyordum ama orda da gördüm inanir misiniz?"

    demesiyle bütün masa yere yikildi.. bir an afallamis olmasina ragmen kendisinin saskinligini hemen giderdik. zira çalistigimiz sirketin uganda da subesi var ve masanin yarisi orada bulundu dedigimizde "ohaaaaaaaaa yuhhh artik" demesi ile türk kanini masaya dökmüstür sevgili çagan kardesimiz.

    kendisi türkiyenin ilk tropikal biyologu olup dunya çapinda muazzam basarilara imza atmis 60 ulke gezmis bir bilim adamimiz olup kisa suriname macerasinda türk görmenin verdigi mutlulugu bizlerle paylasmis güzide bir kardesimizdir. alkolunde verdigi etkiyle sordugumuz saçma sorulara bile kibar yaklasarak gecenin bonuslarini toplamistir. kendisi o günün ertesinde trinidad yolcusu olup bilim kariyerine ve aramakta oldugu diger kus türlerine devam etmektedir.

    stanford'a çaya beklerim dedi. unutmadık sözünü çağan bir gece damlayabilirim haberin olsun karşim diyerek selamlarımı gönderiyorum.
  • robert koleji'nin mezunlar dergisi için türkiye'nin biyolojik çeşitliliğinin korunmasında karşılaşılan zorluklar adlı yazdığı bir makaleye linkten ulaşılabilir:
    http://www.kuzeydoga.org/…aber-arsivi/224-zorluklar
  • yayınlanan ilk kitabı amazon'da yerini almıştır.
    http://www.amazon.com/…e=utf8&qid=1303883424&sr=8-1
  • 2011 national geographic yeni kaşiflerinden birisi olarak seçilmiş.
    http://www.nationalgeographic.com/…rging-explorers/
  • bilimsel yönüne zaten hastayım ama üstüne bildiğin çok yakışıklı bir insan ya..
  • tubitak'in bizde para var geri donun cagrisina karsilik hani nerde bilim politikasi; bilimsel ve ozgur dusunce yapisi diyen bilim insani. *
    http://www.radikal.com.tr/…id=1094375&categoryid=77
hesabın var mı? giriş yap