• eskişehir odunpazarı evlerinde yılmaz büyükerşen tarafından 1 aralık 2007 açılan, kent müzesi kompleksleri içinde bulunan türkiye’nin ilk ve tek cam sanatları müzesi. aynı zamanda bu kompleksler içerisinde ilk faaliyete geçen kültür merkezidir. sırada etnografya ve balmumu müzeleri varmış.
  • buranın harika bir müdürü vardır, "bozkurt" isminde. giderseniz onunla mutlaka tanışın, kazanırsınız...
  • dünyanın dört bir yanından getirilen cam eserlerin sergilendiği müze. içerisinde bir adet çocuk tiyatrosu da yer almaktadır.
  • eskişehir'e dair hatırladığım en muhteşem yerdir. cam eserlerin güzelliğinden, mekanın ortasına kubbeden düşen güneş ışığının güzelliğine, türk kadının tarih boyunca değişen gelinlik ve şık kıyafet sergisine kadar her parça gözümün önündedir. kibar müze yöneticisi yılmaz büyükerşen, kalabalık grupları bizzat kendisi gezdirmektedir.

    açılmış olması ve varlığını devam ettirmesi insanlık adına güzel bir gelişmedir.

    şahsi gezimde fotoğrafını çektiğim ve hatta bu yüzden başarısız olduğum* bazı eserler de şuradan görülebilir.

    yıldırım mayruk tasarımı nişan kıyafeti

    kadın kıyafetlerinin tarihsel değişimi

    favori kompozisyonum
  • müzede sürekli sergilenmekte olan, yerli ve yabancı sanatçıların yapıtı olan cam sanat eserlerinden başka
    düşünen tohum konuşan toprak isimli cumhuriyet'in köy enstitülerini (1940-1954) resimlerle anlatan bir sergi de görülebilmekte bu ara
    bu kadar güzellik her zaman bir araya gelmez kolay kolay bir taşla beş kuş falan vurmak diye buna denir
    (bkz: eskişehir)
    (bkz: odunpazarı evleri)
    (bkz: çağdaş cam sanatları müzesi)
    (bkz: köy enstitüleri)
    ve köyü canlandıran adam; (bkz: ismail hakkı tonguç)
  • bu müze, diğer tarihi yapıt olan kurşunlu camii ve külliyesi ile atlıhan el sanatları çarşısı'na da yakındır. bu müzede sergilenen eserleri incelerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. köy enstitüleri ile ilgili bir sergi de var. daha ayrıntılı gezmek gerekecek. bugün eskişehir’den kütahya’ya geçerim, diye düşünüyordum; ama, bir gün daha kalıp, yarın yeniden ziyaret edeceğim müzedir.
  • ilk eskişehir gezimde balmumu müzesinin önündeki çikolatacıdan bir beyaz çikolata almıştım. gün boyu çantamda durmuş ve o günkü gezimde son gittiğim yerlerden biri olan cam sanatları müzesinde tadına bakmıştım. o anki yediğim beyaz çikolatadan aldığım lezzet ve mutluluk aklımdan hiç çıkmayacak. daha sonra o çikolatacının kapandığını duydum. keşke o güzel ve samimi çikolatacı kapanmasaydı. cam sanatları müzesi deyince aklıma ilk olarak bu anım geliyor.
hesabın var mı? giriş yap