• cember net'in kurucusu. bogazici mezunu.
  • o bir accenture alumni'si ayni zamanda. altinda calistigi bütün müdürler bir sekilde sirketten ayrilmistir ya da atilmistir, ama o dimdik ayakta kalmistir.

    ata sporu langirt'ta kendine özgü "caglar hareketi" dedigi patentli bir hareketi vardir, tek sorun her langirt masasinda o hareket olmaz.
  • nihan colak erol'un ikinci soyadina vesile olmus, yıldönümü hediyeleriyle çığır açmış* home office insanı.

    bir futbol oynar pir oynar, takımı şampiyon eder. sonra gelsin karşı takımdan itirazlar: "ama sınıf dışından birini oynattınız, oyun sayılmaz!"

    'ronaldo ile çağlar arasındaki benzerlikler' başlığını bir başka güne saklıyorum.

    not: çok güzel pizza seçer, cola light unutmaz, bir de eşinin brownisine doyum olmazmış öyle diyorlar.**
  • cember.net adlı profesyonel network sitesinin sahibi.

    caglar ve eşi nihan*'in fotografi icin bakınız:

    http://www.itb.com.tr/article.asp?aid=2330
  • cember.net'i alman xing şirketine 4,36 milyon euro'ya satıp köşeyi dönmüş adam..

    http://www.hepimizinblogu.com/…mde-436-milyon-euro/
  • disiplinli ve küçük ekiple çalışmayı sever. canavar gibi developer'i ile çok uluslu bir proje olan enuygun.com'a odaklanmış durumda.

    tasit.com ve doktorsitesi.com'da hissesi var.
  • webrazzide saçmalamış enuygun.comun genel müdürü.

    http://www.webrazzi.com/…li-isgucu-krizi-ve-cozumu/

    it de nitelikli iş gücü krizi ve çözümü başlıklı yazısında it piyasasında uzman yazılımcı sıkıntısı yaşadığını anlatmış. sen insanlara 1000 tl maaş ver, esnek çalışma saatleri sadece yazılımcıya esnesin, insanların sigortasını asgari ücret üzerinden göster sonra nitelikli adam bulamıyorum de.

    bir tanede çözüm önerisi var, yabancı adam getirelim. hindistan dan getir acaba nitelikli mi olacak? almanya dan getireceğinden bahsetmiş yazısında, oradaki nitelikli yazılımcı teklif edeceğin 1000 euro ya çalışacak mı zannediyorsun? ilginç.
  • iş gücü çözümü enteresan bir biçimde ithal profesyonel olan adam.
    aslında yazısında acayip tutatrsızlıklar var. mesela diyor ki yazılımcılar çok fazla kazanıyor, sonra diyor ki, insanlar yazılımcı olmak istemiyor.
    arkadas patron olmussun ama serberst piyasayı ogrenememissin.

    sen eger buyuk proje yapıyorsan bu projeyi sadece iyi developerlarla yapıyorsan acaba developer a ortaklık veren bir yapıya geçsen nasıl olur? yanlıs anlasılmasın yabancı yazılımcıya karşı değilim hatta bilgisayar muhendisi olmadan yazılımcı olan bir adam oldugum için bu tip kısıtlara yandas olmam zaten mumkun degil.

    sektorun(ozellikle angel invester falan oldugunu iddia eden adamların) artık yavas yavas fikir kadar uretimin de onemli oldugunu, uretimin ortaklık hak eden bir birleşen oldugunu anlaması lazım.
  • bilgi teknolojileri sektöründeki yazılımcı krizine oldukça mantıklı bir çözüm getirmiş internet girişimcisi. http://webrazzi.com/…elikli-isgucu-krizi-ve-cozumu/ adresindeki yazısında aslında, piyasanın çokça talebine karşı yeterli oranda yazılımcı bulunmamasını eleştirmiş, üstüne üniversitelerin ve sektörün de talebi karşılamaya yönelik çalışma yapmadığını, ayrıca mevcut yazılımcıların da sürekli iş değiştirerek veya batan girişimler kurarak kafalarının çokça karıştığını vurgulamış. bence çok haklıdır.

    adam çözümünü çok net yazmış, kısacası beyin göçü alalım demiş. beyin göçü almak, adam ithal etmek değildir, tersine, nitelikli iş gücünü daha nitelikli hale getirmek ve geliştirmek için çarelerden bir tanesidir. abd'deki yazılımcıların neredeyse yarısı yabancıdır, daha iyi ekonomik şartlar ve gelecek için oraya göç etmektedir. almanya ve ingiltere de aynısını yapmıştır. oralarda üniversite de vardır, mesleki eğitim kurumları da. demek ki mevcut insan kaynakları yeterli gelmemiş ve yeni insan kaynağı bulmak zorunda kalmışlar. abd'nin veya almanya'nın yaptığını, neden türkiye yapamasın? zaten beyin göçünü önlemek ve tersine döndürmek için iyi ekonomik şartlar sağlamak bu işin ana gerekliliği. böyle bir şey için bırak asgari ücreti, ortalama bir maaş bile teklif edemezsin. ama en azından kısa ve orta vadede çok şey kazanılır, en azından yazılımcılar arasında uzmanlık alanları, işbölümleri oluşur, birbirlerini bilgi ve deneyim ile beslerler. olayı sadece hintlilere indirgemenin bir anlamı yok, hintli de gelsin, bulgar da gelsin, suriyeli de gelsin, kafası çalışacak herkese ihtiyaç var bu ülkede. mevcut yabancı çalışma kanunları yüzünden, ülkemize sadece dadı, hizmetçi ve niteliksiz işçi gelebiliyor. bunların hepsi zaten kaçaktı da kayıt altına alınsın diye kanun esnetildi. işe bir de bu taraftan bakmak lazım. yoksa kimsenin 1000 tl'ye yazılımcı aradığını zannetmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap