• donald duck'ın prezidenta seçilmesini içine sindiremeyen kalifornikeyşıncıların #calexit hştegiyle başlattığı kampanya.

    http://www.milliyet.com.tr/…-deprem--dunya-2341962/

    başkanları da robert de niro olur artık...
  • vietnam savaşından beri gerek geleneksel sağcı, gerek necon başkanların en büyük muhalefetleri kitlesel olarak bu eyaletten çıkıyordu. bunun en büyük sebebi hollywood etkisi dedikleri, kaliforniya eyaletinin belli bölgelerinin aldığı avrupalı göçmen profilinden ve yapısı itibariyle cumhuriyetçi vatandaşın fazla olmamasından kaynaklanmaktadır.

    ama son 20 yılda özellikle silikon vadisi'nin ön plana çıkması, bankacılık krizinden sonra da ekonominin asıl lokomotifi olarak yerini alması bazı seslerin yüksekten dillendirilmesine sebep olmaya başladı. tıpkı avrupa birliğinde olduğu gibi wisconsin'deki işsiz beyaz amerikalının işsizlik maaşını niye benim cebim den çıkıyor. üstelik bu adamlar yüzünden trump gibi bir başkanla neden yönetiliyorum.

    kaliforniya eğer bir ülke olsaydı, dünyanın en büyük 8'ıncı ekonomisine sahip olurdu. bugün kaliforniya'da bir ayrılık referandumu yapılsa oylar %50 %50 civarında çıkar diye düşünüyorum. katolanya'daki gibi halk hareketleri ile bunu gerçekleştirmek son derece zor. ayrılık isteği olsa bile bunu gerçekleştirebilecek bir kültürel aidiyetlik olmadığı için bunun gerçekleşmesi ancak ve ancak kaliforniya eyaletinin başına bir şirketin geçmesiyle mümkün olur. bunun için de silikon vadisinin ekonomik gücü ve hollywood'un pr silahı beraber çalışmak zorunda.

    kulağa ütopik gelse de şu an için bu bahsettiğimiz dinamikleri taşıyabilecek en uygun vali adayıelon musk. çünkü hollywood'dan başkan vali çıkınca n'olduğunu herkes çok iyi tecrübe etti. artık bunu geek need guy'lara bırakmaları lazım. sonuçta çıkarlar ortak ve artık yeni moda tech.

    american gods'ta da yeni tanrılardan birinin "teknoloji" olması aslında dikkat çekmek istediğim noktaya getirilmiş daha iyi bir tespittir. kültürel, etnik, dini aidiyetler yaratamıyorsak moda neyse onun aidiyetini yaratırız. sonuçta insan faktörünün temelinde bir değişiklik olmadı hala kitlesel olarak hareket ediyoruz.

    peki böyle bir şey olursa ulus devlet dönemi kapanır mı diye insanın aklına deli sorular gelmiyor değil. açıkçası öyle bir döneme gelmesi için dünyanın tekrar bir ww savaşı yaşaması gerektiğini düşünüyorum. kaliforniya gibi eyaletlerin artık teknoloji şirketleri aracılığıyla ayrılmaya itmesi ancak casus belli ile mümkün. soğuk savaş sonrası dağılan doğu avrupa ve sscb gibi değil de savaş başladıktan hemen sonra gerçekleşmesi daha mümkün.

    skynet ile
  • senatoya gitmişler. fakat ek olarak kaliforniya'dan da ayrılıp new california adını almayı düşünüyorlarmış. kaynak
  • abd ben ayrılmak istiyorum
hesabın var mı? giriş yap