• bir çeşit yöneticidir.

    sen yine de çok takma bırak özer kendini messi zannetsin.
  • bağlamdan bağımsız bakınca çok kötü yöneticidir. fakat hangi bağlamda?

    örneğin, yapması gereken, kendi üstlendiği işi yapmadığı gibi, bunu yapmayı zaten hiç istemediği gibi yalan söyleyip, üstüne bir de pişmiş kelle gibi sırıtıyorsa, yönticisi olarak ben onu "etik kurallar dahilinde" itin götüne sokup çıkarırırım. belki bağırmam ama keşke bağırsa diye yalvarır.

    o yüzden bağlam her zaman bağlayıcıdır.
  • iş ahlakı bilmeyen, sorun çözme yeteneği olmayan, işine ve personeline yeteri kadar ilgi alaka göstermeyen yöneticidir. sen yönetici olarak kontrolü elinden kaçırırsan karşına çıkan hataları ve sorunları bağırarak, azarlayarak çözemezsin. aklı fikri olan insanlara bağırarak azarlayarak verimli iş yaptıramazsın.

    bazı insanlar sivil hayatlarındaki iktidarsızlığını çalışanını ezerek, trafikte hayvanlık yaparak örtmeye ve deşarj olmaya çalışırlar.

    (bkz: iktidarsızlık)
  • geçmişte bu tür basiretsiz ve karaktersiz yönetici artı patronlar ile çok çalışmak zorunda kaldım ve hepsine de hadlerini bildirdim. maalesef bizde çok görülen bir bozuk kişilik+davranış şeklidir. sahip olduğu gücü, yetenekleri ile değil bu şekildeki davranışları ile göstermeye çalışır. önemli olan sorun çözücü olabilmektir. sorun çıkartan değil. öyle iş yerlerinde de baksanız ne kazancın bereketi vardır; ne de iş tatmini ve huzuru.
  • bir benzerini son 3 ayda 3 kez yaşadığım için net söyleyebilirim ki erkek yöneticilerin özellikle kadınlarla ilgili bir sorunu var.

    1 yıl önce şu an patronum olan kişi sahip olduğu ajansa geçmem için bir çok konuda arkadaşım gibi davrandı, elimdeki portföyüm doğrultusunda benle ilgilendi, destek oldu vs. 3 ay önce eski ajansımdan ayrılıp geldiğim ajansın patronu olan kişi bir canavar çıktı. dalga geçmek için söylemiyorum cidden.

    yapacağım işi bile herkesin içinde "sikti" attı. sonra "asla küfür etmediğini benim uydurduğumu" söyledi. her yaptığım konuşmayı hafızasında taraflı bir bölgeye kaydedip, 3 ayda 3 kez 12 yıllık çalışma hayatımda hiç olmayan bir şey yapıp hüngür hüngür ağlattı. sorsanız ben bunca senedir hiçbir şey öğrenmemişim. hiçbir şey bilmiyormuşum vs.

    herkesin içinde ya da değil sayıp sövmek için fırsat kaçırmayıp arkasından da "ama kriz var" bahanesi arkasına sığınmasını saymıyorum bile.

    yönetim kadrosundaki tek kadınım fakat beni manipüle edip dinleme gereği duymadan sigara tayfasıyla yoluna bakan bir iş sahibiyle çalışıyorum. yani demem o ki var böyleleri. ve asla ama asla değişmeleri mümkün değil.
  • yavşağın önde gidenidir
  • egoist sonradan görme insanların yaptığı eylemdir.
  • yapmak isteyenler oldu, toplum içine çıkamaz hale getirdim.
    hala daha kovulmadım.
    o yöneticiler gitti, yenileri geldi. yine benzeri oldu ama kovulmadım ve evet onlar da gitti.
    genel müdürle bile benzerini yaşadım, yine kovulmadım.
    yalaka diyeceklere selam olsun, patron adımı bile bilmez belki, fabrikanın merkez ofisi başka bir ilde.
    şimdi yenisi geldi, çok da mutluyuz.
    herkese terör estiriyor ama bana tık yok.
    çünkü ben hakkımı yedirmem kimseye. haksız isem zaten anladığım anda gereğini yaparım. yine üsteleyen olursa yine haddini bildiririm. farketmiş ya da duymuş olmalı ki ses etmiyor. belki de beni anlamıştır, bilemem.

    ben köpek gibi çalışırken benim üstüm bana caz yaparsa da haddini bildiririm. f.m., g.m. fark etmez. (f.m. ve g.m. ile tartışmalarımız nesilden nesile aktarılır)

    ha kendi elemanlarıma da yapmıyorum. balansı kayan olursa kalbini kırmadan ayarlarım. ama kavga pozisyonu olmadığı sürece bağırmadım ve kimsenin bağırmasına da izin vermedim. çünkü onlar benim elemanım. evindeki sorununu da ben bilirim maddi durumunu da, ruh halini de. gereken ne ise ben yaparım. ege'de ben yapmayacaksam neden ben yönetici olarak çalışıyorum?

    trafikte emniyet şeridinden gelip önüme geçmeye çalışana yol vermem. önüne kırarım. sıraya kaynak yapanın ciddi bir durumu yoksa kaynak yaptırmam.bir işçi yaptığı işi eksik yaparsa oranında eksik para veririm. paramın üstünü tam isterim (4 kuruş ve altı rakamlar hariç). omuz atıp önüme geçmeye çalışanı çok üzerim. yanımda dedikodu yaptırmam. insanların açıklarını yüzüne vurmam. iş ile ilgili bir mesele olursa bunu çok zor bir pozisyon olmadığı sürece teke tek söylerim.

    çünkü ben bu saydıklarımın ve türevlerinin hiçbirini başkasına yapmıyorum. başkasına yaptırmam da.
  • iş bulma sorunun yoksa aynı şekilde hatta bir kaç doz üst bir şekilde karşılık verilesi yöneticidir.
hesabın var mı? giriş yap