• henüz yalnızca 1 sezon oynayan ve bana bütün favori dizilerimi bir anda unutturan çok ama çok güzel, çok etkileyici bir bbc dizisi. 50'lerde ebelik yapan jennifer worth'ün aynı isimli üçlemesinden uyarlanmış. hemen downton abbey ve upstairs downstairs gibi dramalarla karşılaştırılmaya başlanmış olsa da bu iki aristokrasi dizisiyle period draması olması dışında bir ortak özelliği yok. çeşitli entrikalardan ve ayak oyunlarından ziyade her bölüm sonunda insanı boğazında bir yumruyla bırakan yoğun ve içli bir yapım. yalnız şöyle kötü bir haber var, 2. sezonu 2012'de bir ara çekilip 2013'ün ortalarında yayınlanacakmış.
  • bir şeyler yapmak isteyip de yapamamanın acizliğini yaşatan dizi.
  • (bkz: eben)
  • jennifer worth'un ayni adli otobiyografik romanindan uyarlanan dizi. 1950'li yillarda, londra'nin dogusunda (whitechapel), bir anglikan kilisesinin himayesinde ebe olarak goreve baslayan genc bir kadinin basindan gecenler anlatilmaktadir.
  • ne kadar da naif bir dizi. kadınlar için yapılmış o salak dizilerin yanında o kadar zarif kalıyor ki, hayranlıkla izliyorsunuz. bbc'nin zaten kötü olan dizisi yok sanırım. ne mutlu ki 2. sezonu da 31 mart'ta başlıyormuş.
  • izleyin izletin diyeceğim dizi. gerçekten çok çok hoş. 1 saat su gibi akıp gidiyor.
  • bir bölümde ölü doğan ama sonra canlanan 30 haftalık bebeğin annesinin üstün çabası ve aşkıyla yaşayan, büyüyen bebek için ebelerin "eğer yaşarsa bu ilk olacak ve aşkla yaşamış olacak" mesajından sonra ebelik mesleği de aşka benzetiliyor.

    bu dizide anlatılanlar, bana gurur vermekle birlikte, gerçekten aşkla yapılacak bir mesleğe sahip olanların anlayabileceği harika mesajlar içeriyor.
  • bu dizi sosyal hizmet eğitiminde yardımcı ders malzemesi olarak seyredilmelidir. ingiltere'nin sosyal hizmet alanındaki öncü çalışmalarını, hiçbir resmi, teknik, metodolojik veriyi göze sokmadan gerçek anılardan yola çıkarak ve insanın yüreğine dokunacak biçimde anlatan eşi benzeri olmayan bir yapımdır. eski bir hayır kurumunun modern bir sosyal hizmet merkezine dönüşümünün hikâyesini kim izlemek ister demeyin, bir göz atın. hiçbir sağlık güvencesi olmayan insanlara yardım için canını dişine takan insanların baş etmek zorunda kaldığı ne çok durum olduğuna hayret edecek, hikâyelere kendinizi kaptıracaksınız.
hesabın var mı? giriş yap