• 23 yaşında amerikalı yönetmen... harmony korine, gus van sant kulvarındadır. daha okulundan mezun olmadan sundance favorisi olmuştur
    american fame adında iki bölümlük kısa filmindeki dış ses lydia lunch ındır. başka bi filminde de joan jett yapar bu işi. yeni filminin prodüktörü gus van sant tır, adı da; wild tigers i have known dur... the diamond star halos un "snow", imperial teen in de "our time" şarkısına klip çekmiştir. filmlerinin müziklerini de six organs of admittance yapar genel olarak...
  • bobbycrush, godly boyish vs. gibi ergen erkek (13+ oğlan vs.) cinselliği ile ilgili filmler yapmış yönetmen. ağır bir erotizasyon var bu açıdan tartışmalı olabilir fakat pornografiye sapmıyor. görme fırsatı bulduğum filmleri bana kendi ergenlik fantezilerimi ve o dönemin, cinselliğin yeni keşfiyle nasıl baş edileceğini bilmemenin ve abartmanın sinemasal değerini hatırlattı.

    2010 çıkışlı filmi "shit year" ise, yine toplumun pek haberdar olmak istemediği, başka bir yaş aralığının psişik duygu durumunu ele alıyor: 60'lık kadın - 20'lik delikanlı ilişkisinden hareket ediyor. bu filmle de bağ kurabildim.

    görsel dili, bikaç senedir indie kliplerinde görmeye alıştığımız şeylere benzer.

    ilgilendiği alanları insani olarak samimi ve yüzleşme becerili buluyorum.

    replik konusunda başarılı buluyorum, olay örgüsünde başarısız. bu nedenle, son filmi berbat eleştiriler aldı. ya da berbat olduğuna dair eleştiriler aldı. hatta amazon'daki seçilmiş eleştirisini türkiye'den biri yazmış. "deneysel sinemayı seven biri olarak, bir daha ömür boyu böyle bir filmle karşılaşmam umarım" tarzı bir şeyler demiş.

    larry clark, cassavetes ve lynch melezi şeklinde izlenebilir. ya da izlenemez.

    filmlerine ulaşmak kolay olmuyor.

    taklit gibi duran ayrıksı bir sanatsal yordamı var. seviyorum.
hesabın var mı? giriş yap