• geçen yıl değiştirilerek cam filmine ön cam hariç serbestlik tanıyan yönetmelik, uygulama başlamadan değiştirilmiş oldu.

    4 ay önce aldığım aracımın arka camları film kaplıydı. ne güzeldi be sözlük.

    "bakanlık, 26 ekim 2016'da yayımladığı yönetmelikle, bir yıl sonra yürürlüğe girecek şekilde sürücülerin araçlarına onaylı cam filmi takmasını, ön cam hariç serbest bırakmıştı. yönetmelikle, cam filmlerinin ışık yansıtma oranı için de çeşitli sınırlamalar getirilmişti. böylece, 26 ekim 2017 olan yürürlük tarihi gelmeden yeniden düzenleme yapılmış oldu. "

    http://www.ntv.com.tr/…yasak,coeumn3hju6mgxcxpiyydw
  • film takma işini, camı perde kaplattırmak olarak anlayan sığırların yüzündendir.
  • karısı/kızı sıkmabaş olanları üzmüştür.
    ben henüz camları filmli olmayan arabadan inen bir sıkmabaş hiç görmedim.

    ehliyet kursuna giderken vardı böyle bi tip, kocası bırakır ders sırasında bekler sonra alır giderdi karısını. baağyan hocanın neden erkek öğrenci aldığını anlayamaz, söverdi hatta. karısı ile erkek öğrencinin arka koltukta yan yana oturmasına bile atar gider yapardı.
    'yov comlar filimili olacah yohsa araba gullandırtmam sağa' diyormuş kıza. sanki direksiyonda karısını görünce asılmaya başlayacaklar.

    ekleme: yağdırdıkça yağdırıyor yüce rabbim. ağza alınmayacak küfürler eden 10+ yazar engelledim. teşekkürler.
  • cam filmi kullandığınızda trafikte yiyeceğiniz ceza açıklamasında 30/1-b yazar. bu madde araçta kesici, sivri eşyalar taşınmasını yasaklayan güvenlikle ilgili maddedir. bu madde gereği cam filmine verilen cezalara yapılmış itirazlar var ve kabul da edildi, yani emsal dava bile var.

    hepsinden öte, böylesine "zararlı" bir şey ile bütün metrobüslerin camlarını kapladılar.
    tiyatro gibi ülke; şahsi aracına takarsan "kaza anında zarar verir" diyerek yasaklıyorlar, ancak yüze yakın insanın bindiği metrobüste "zarar" vermiyor.

    yani tek tutarsızlık yasanın yürürlüğe girmeden iptal olması değil. size cezayı yazan polis memurunun da hem görev amaçlı kullandığı hem de şahsi aracında kesinlikle cam filmi bulunur.
    bazen al tutarsızlığını g*tüne sok diye isyan edesi geliyor insanın ama hepimiz bunun laciverdiyiz işte.

    gelen mesajlar üzerine ekleme:

    -arkadaşlar valla yasaları ben koymuyorum.
    -"milli güvenlik gerekçesiyle yasaklanmıştır" diyen var: maddede böyle bir şey yok, olsaydı karartmalı cam da yasaklanırdı.
    -"öndeki aracın arkasındaki cam filmi bir öndeki aracı görmeyi engellediği için yasaklanmıştır" diyen var. arap sen sürme bokunu çıkarıyorsun. arkadaşım link verdik okuyun diye maddeleri, yok öyle bir şey. (yine kendinden karartmalı serbest diyorum ve susuyorum).
  • tüm polis araçlarında olup sivil araçlara uygulanınca güvenliğiniz için risk dedikleri zımbırtı. ayrıca satılıp vergi alınması da ayrı bir ironi.
  • eğitimden,sağlığa,güvenliklikten,maliye,spora kadar hemen hemen her konuda kafası karış bir iktidarın son dönüşü daha...
    şaşırdık mı? tabiki hayır.
    neden mehter marşı çok sevdiklerini şimdi anlıyorum."iki ileri bir geri"
  • arkadaşlar bu sefer bu cezaları çatır çatır keserler 20 milyar dolar bütçe açığı ve gelir kalemi olarak acizlik göstergesi olsa da cezalar var.
  • güvenlik endişesi nedeniyle yasaklandığı belirtiliyor. oysaki, araçlarda cam filmi olması, herkesin birbirine karşı daha temkinli davranmasına yol açıyor. kırmızı ışıkta öküz gibi yandaki arabanın içine bakanları engelliyor. trafikte kadınları taciz eden davarlara karşı yasalardan daha etkili olduğu da bir gerçek.

    cam filmi kullanımının sağlık boyutu da var. yazın güneylere inerken sol kolla sağ kol arasında oluşan kontrastı minimuma indiriyor. kaliteli bir cam filmi sayesinde, güneşin zararlı ışınları süzülürken, araç içi sıcaklığı da korumanız mümkün oluyor. böylece daha az klima çalıştırıyor, yakıt tasarrufu yapabiliyorsunuz. ekonomiye katkısı olduğu ortada.

    güvenlik endişesi işin bahanesi. çakarlı araçlardan sonra diyelim cam filmi de tamamen yasaklandı. neye faydası olacak? araç içindekilerin tipine bakarak gbt yapabilen bir cihaz mı icat edildi? tipten alkol testi yapabilen polis mi ürettiniz? saçmalığın daniskası. güvenlik, rutin çevirmelerin artmasıyla olur. iki üç yıldır ankara'nın çevirme noktaları boş.

    bakanlıkta bir ekabir memur, amirine yaranmak için cam filminin güvenlik açığı yarattığını iddia etmiştir, amir de "eyi o zaman yasahlayagh" demiştir. başka bir neden göremiyorum. aracımda halen cam filmi var ve sökmeyi de düşünmüyorum.
  • yahu anlayamadınız bir türlü türk kolluk kuvvetlerinin uygulama sistemini. abartmayacaksın, abartmadığın sürece göz yumulur. sen cılkını çıkartır kara kutu gibi gezersen üstelik şuan ki gibi kaçak ve aranan kişi sayısı zibilken bu kanuni bir koz olarak kamunun elinde olmalıydı. yani kısaca müstahaksınız. bu arada iç güvenlik meselesiyken kusura bakma da koymuşum senin filmine.
hesabın var mı? giriş yap