• bertaraf olması halinde babaların çocuklarına örnek vermek ve körpe zihinlerini saçma duygularla sömürmek konusunda çok büyük kaosa sürükleneceklerini düşündüğüm sektördür.
  • olayın sebepleriyle vs. ilgilenmeden net olarak bu çocuklardan nefret ediyorum.

    tunalı gibi şehrin belli başlı merkezlerinden olan bir yerde dahi bu çocuklardan biri benim üzerime yürüme cesaretinde bulunabiliyor, yanımdaki insanlara küfür kıyamet saldırabiliyor. bunun karşılığında çocuğa fiske vuramıyoruz, ha keza vurmayı da çok sevmiyorum ama yine de bu adamların polis kontrolü olmadan serbestçe, önüne gelene saldırabilmesi ve abileri ya da kendisi gibi yaşıtlarıyla toplanıp 'adam indirmeleri'ne katlanamıyorum.

    bir tanesiyle de sohbet etme imkanı bulmuştum geçenlerde. çocukla epey konuştuk, 5. sınıfa gidiyordu sanırım. dışkapıdan geliyormuş, başkalarına sorduğumda da dışkapı demişlerdi. genel bir yalan mı bilemiyorum ama çocuk iyi niyetliydi, diğerlerinin aksine. üç arkadaş oturmuş bir şeyler çiziyorduk, elimdeki kalemi istedi. okuyor musun? dedim, evet dedi. adını yaz dedim, güzel bir yazıyla yazdı. kalemi verecektim zaten ama en son bir de bilinç altını kontrol etmek istedim ve kağıda aklına gelen ilk şeyi yazmasını istedim. "mersin underground yaralı styla" gibi bir şey yazdı, epey güldüm. bak dedim böyle şeyler dinleme, böyle şeyler düşünme. kalemi verdim, kitap da okumayı seviyormuş, bir de kitap götürmeyi düşünüyorum.

    edit: hahahahaha banal elitizm ötmüşüm resmen. geçiniz efenim
  • yandaki aracın sürücüsüne açık camdan tüküren elemanını gördüğümden beri önyargımı tavan yaptırmış sektördür.

    birçok nedenle bu sektöre fırsat tanımıyorum. ebeveynlerinin tutuklanması gerektiğini düşünmek bir yana, ideal bir ülkede bu çocukların sosyal güvenlik kurumlarınca toplanıp sağlam sağlıklı bir hayat sürdürmeleri gerektiğini düşünüyorum. ideal bir ülkede olmasak da para vermeyi reddediyorum çünkü böyle böyle çoğalıyorlar. para verildiği sürece bu çocukları gelir kaynağı olarak gören omurgasızların soyu kurumayacak. sarhoşun ya da sapığın tekine denk gelseler bile..

    az önce gördüğüm bir sürücü gibi. ağır ağır gidiyorum ki hem ışık yeşile dönsün hem çocuklar ilişmesin. önümdeki vatandaş sarhoş muydu bilmem ama 10 yaşından küçük bir çocuğa bozuk para bulamadığı için bir kutu sigara verecek kadar sapıktı. lan vay arkadaş ya..
hesabın var mı? giriş yap