• şu an gözlemlediğim durum.
    içeriden bildiriyorum.
    edit: ne zengin fakir ne o partili bu partili ayrımı yapılıyor.
    yanımda liseli bir genç ,önümde iş adamı kılıklı bir adam vardı. normalde onların ortamına giremem; girmem de. bugüne kadar camide ne horlanan ne dışlanan bir adam görmedim. ha imam şu partili bu partili derseniz bir şey demem. ben içerideki insanların birbirine yaklaşımından söz ediyorum.
    dövmelisi, küpelisi, uzun saçlısı -ki hacı amcalar normalde onlardan pek haz etmez- sarıklısı, işçisi, memuru yan yana namaz kılıyor. budur işte diyorsunuz. önünüze kim gelirse sarılmak istiyorsunuz.

    dışarı çıkınca ne oluyor? herkes kaldığı yerden ön yargılarına ve ayrıma devam ediyor.

    edit: 2 "kadınlar aynı anda bulunamıyor." diyen arkadaşlar üzgünüm, bu konu beni aşıyor.
    "önde olmak daha sevap." diyen arkadaşlar var. bu konu pek ayrıma girmez sanıyorum.
    siyasilerle hiç aynı camide kılmadım ama onlar için namaz bekletiliyor ve onlara özel yer tahsis ediliyorsa valla ayıp billa ayıp. hem insan katında hem allah katında.
    bir keresinde 23 nisan törenine katıldım.vali gelecekmiş. protokoldeki koltuğu ,sehpası, çiçeği falan ayarlanmış. valinin gelmesine yarım saat var.adamları gelmiş, biri çiçeği tekrar düzeltiyor. biri sandalyesini 2 mm oynatıyor. suyun yerini yeniden belirliyor. insan kusacak gibi oluyor gerçekten. camide de benzer şeyler yapabileceklerini tahmin ediyorum. camide protokol uygulaması konusunda ne deseniz haklısınız.

    edit: 3 benim burada asıl anlatmak istediğim, örneğin spor salonuna gidersin göbeğine bakarlar. restoranta gidersin arabana, kıyafetine bakarlar. kafeye gidersin, tatil beldesinde otele gidersin tipine bakarlar. mağazaya girersin kişiye göre muamele. sözlükte örneğin bu başlığı açarsın, duymadığın laf kalmaz. bir tepeden bakmalar, bir burun kıvırmalar.
    camide ise bu sağcı, bu solcu, bu entel, bu fakir, bu profösör, bu garson diye bir ayrım görmedim demek istedim.
    hele şu hutbe dinlenirken herkesin kafaları eğip sessizliğe gömülmesi yok mu? içimizin aslında hiç de farklı olmadığının kanıtı gibi.
  • osmanlı devrinde olmayan eşitlik. hünkar mahfilinin ne olduğunu herkes biliyordur eminim.
  • akıllara şu kareyi getiren iddia.

    görsel
  • kokan çoraplı ve osuran amcalar dışında...
    (bkz: onlar 1-0 önde)
  • bunu diyen adam kadınları zaten "insan" olarak görmediği için kendince haklı sayılabilir.

    edit: bir çaylaktan mesaj geldi.
    rabbim beni erkeklerin önünde namaz kılmak zorunda bıraksa,
    asıl o zaman ikinci sınıf hissederdim falan diyor.

    edit2: mesaj yağmış akşam.
    https://i.hizliresim.com/z9mqqo.png

    edit3:
    bi tanesi de demiş ki, sen kadın mısın sana ne?

    edit4:
    başka bir mesaj: "sen değer verdiğin şeyi saklarsın, sarıp sarmalarsın. bu islamın kadına verdiği değeri gösterir".
    bu mesajı atan arkadaş bence çok değerli bir insana benziyor. kendisini bir sandığa koyup 100 yıl saklamayı teklif ediyorum?
  • çorap ve ayak kokusu konusunda eşitliğin olmadığını düşünüyorum.
  • olması gereken camilerde ve hayatın geri kalan kısmında herkesin eşit olmasıdır, ancak türkiye'de bazıları daha eşittir.
  • sadece camide değil!
  • protokolü geçin, mahalle köy camilerine gidin bakın, mahallenin kalburüstü dindar geçinen akplileri en önü kimseye kaptırmaz. gariban fakir fukara nerde yer bulabilirse.

    kaldı ki herkes eşit denilen dinin kendisi eşit değil. en önde saf tutmak daha fazla sevap point getiriyormuş. bkz. en önde saf tutmak. ne yapacak millet birbirini mi ezecek en önden daha fazla sevap point almak için.

    camilerde herkes eşitmiş. hadi ordan.
hesabın var mı? giriş yap