*

  • okulun kanada'da olduğunu zannedip, kanada'daki olay bizi niye bağlıyor diyen arkadaşlar yalnız değilsiniz. canada derken türkçe canada gibi bir şey mi yoksa kanada okulu mu acaba diye düşünenler, siz de yalnız değilsiniz.

    rezalet puanım 10/10
  • up. kim bir kişinin 1 gr emeğini iç ediyorsa boğazında kalsın.
  • doğa koleji maaş ödemediğinde buraları alevlendiren arkadaşlar çakma can ada okulu olduğunda durumu pek kavrayamamış olmalılar.
  • aynen
  • özel okulların emek ve para sömürüsü yaptığı gerçeğini bir kere daha hatırlatan vakadır.
    bu okulların çalışma prensibi genellikle şöyledir.
    öncelikle çaresiz bir öğretmen bul asgari ücret veya biraz üstüne haftanın altı günü canı çıkana kadar çalıştır.
    okula öğrenci kaydı alırken gökten vaatler indir, veliyi ikna et.
    öğrencilere eğitim vermekle gecirmen gereken zamanı show yapmak, birkaç şarki ve söz ezberleyip veliyi güldürmek, whatsapp üzerinden göndereceğin kısa video ve fotoğraflarla veliyi kandırmakla geçir.
    bir sonraki yıl bu süreci tekrarla.
    veliler yeterince bilinçli ve ilgili değilse öğrenciler ortalama veya daha alt düzeyde bir devlet okulu seviyesinde bir eğitim ve en üst düzeyde şımarıklık ve bencillikle mezun oluyor maalesef.
  • teşvik sistemi ile eğitim sistemi kurmaya kalkarsan olacağı budur.
  • son zamanlarda çok fazla böyle haberlere denk geliyoruz umarım emekçinin hakkı yenmez
  • la küçük esnaflar yine toplanmış. vay efendim hayatında bir kişiye bile maaş vermemiş insanlar eleştiriyormuş bu durumu. lafa gel mk malındaki. emek sömürenlerin mazereti yoktur güzel kardeşlerim. mahkemeye ver şikayet et söke söke al. sıkıntı olursa yaz toplaşıp gelelip donlarına kadar alalım.
  • konuyla ilgili yakın zamanda doğa okulları'nın öğretmenleri de aynı sahtekarlığa, düzenbazlığa, sömürüye maruz kaldı. hala kalmaya devam ediyor. sözleşmeleri hala yenilenmiyor, bu sene içinde sözleşmelerinin yenilenip yenilenmeyeceğini dahi bilmiyorlar. bunun yanında maaş ödenmiyor. ödenen maaşlar % 30 %40 şeklinde. kadrosunda var olan öğretmenleri çıkarmayıp o branş yerine düşündüğü yine kendi bünyesinde ama başka bir şehirde ya da bölgede ki ( bu velilere şunu demek için x hocamız zaten bizim hocamız bizim sistemimizi biliyor telaş yapmayın) öğretmenler ile mulakat yapıyor. birçok veli durumun farkında ve sadece okulun tabelası için göndermediğini, x hoca için tercih ettiklerini kadro araştırdıklarını söylüyor. yine veliler durumun böyle devam etmesi halinde yeni kayıt yaptırmayacaklarını üstüne basa basa söylemekte. entry sanki doğa okulları için oldu ama adı geçen okulda da farklı bir durum olduğunu düşünmüyorum. bildiğim bir taraf var ve mağduriyeti aynı olan tarafı anlayabiliyorum.
hesabın var mı? giriş yap