"onlar öğrenci değildir. öğrencilik ile alakası olmayan teröristlerdir."
zaten şu açıklamadan
* sonra öğrencilik ile alakalarının kalmayacağı kesinleşti. yani bu uygulamayı birinin protesto etmesi için öğrenci olma mecburiyeti mi var? belediyelerle ilgili bir kararı protesto etmek için belediye çalışanı mı olmalı insan? ya da tarımla ilgili politikaları eleştirmek için çiftçi mi olmalı?
terörist kelimesini zaten geçtim artık. dün az kalsın devletten yardım bekleyen
sma hastası çocukların aileleri giriyordu terör çuvalına zaten. kendine muhalif diyen tipler "öğrencilerin halay çekmesi teroror" diyerek başlattı bu kampanyayı, bu asisti yaptı, ona da pozisyonu devam ettirip, golü atmak kalmış. aklı başında herkes bas bas bağırdı şurada "eylemi terör eylemi sayılması için, halay veya slogana gerek yok, eylem yapılması yetiyor artık." diye. şimdi oturup espri yapın sayfalarca.
başlık açılalı daha bir saat olmadı, bir sürü babun "madem terörist, o halde yargılayın canan kaftancıoğlu'nu" diye kendince bir tutarsızlık yakalamış. lan oğlum hiç mi akıllanmayacaksınız! sorunun zaten özü siyasi
yargılama gerekçeleri ve
bağımsız olmayışı itibariyle bizzat yargının kendisinde olmasın sakın! lan hala "e yargı var, suçu varsa yargılarlar" falan diye tespit saçıyorlar. e yargılıyor da! yargılamıyorlar mi? daha şimdiden sayısız soruşturma, kovuşturma, iddianame, fezleke, gözaltı falan var muhalif isimler hakkında. ne oldu, terörist mi diyelim yargının yargıladığı herkese.
adamlar birine terörist diyor, sen de " yargıla o zaman" diyorsun. o da gidip yargılıyor, şaka gibi. sonra "milletimiz böyle istedi" diyor. insan bir durup "ulan acaba yanlış bir söylem mi kullanıyorum? yaptığım, söylediğim ne varsa işlerine yarıyor, neden?" diye düşünür. ispiyonculuk, gammazlık o kadar işlemiş ki içinize, muhalefet ederken bile yapıyorsunuz bunu.
bir başkası da "niğdeli çiftçiyi konuşmasınlar diye yapıyor, gündem değiştiriyor" demiş. hay ezberinizi öpeyim! ulan gündem tek başına çiftçi, tek başına üniversite veya tek başına ps 5 fiyatları değil, hepsi! sorun, yönetim sorunu, demokrasi sorunu, insan hakları sorunu, hukuksuzluk sorunu, keyfiyet sorunu.