*

  • özgür bakarın yönettiği fantastik komedi. hep aynı temalar etrafında dönen ortamda konusu orijinal geldi. "mafya tarafından vurulan üçkağıtçı gürbüz'ün kafasını bir bilim adamı kobay olarak kullanıp başka bir vücuda takıp canlandırıyor. tabi hemen mafyaya haber gidiyor abi sen bu adamı vurdun ama bu hala geziyor diye. olaylar gelişir..."

    bildiğin türk işi frankeştayn demişler zaten. buradan bakınca 70'lerin uçuk aydemir akbaş filmi konusu gibi gözüküyor ama özgür bakar'ın filmlerinden bildiğim kadarıyla görsel işçiliği titiz olacağından küçük çaplı bir cem yılmaz filmi tadı alabiliriz gibi geliyor. ne kadar komik olur tahmin edemiyorum ama daha önce denenen laz vampir, dracoola vs. gibi filmlerle bir olmayacağına eminim. neden? öyle olsa şevket çoruhgibi iyi tiyatrocular oynamazdı diye düşünüyorum. vizyon tarihi 1 haziran olduğu için sinemada izleyemeyebilirim. malum oruç filan zor oluyor.
  • (bkz: özgür bakar) ın ağustos ayında vizyona girecek filmi. sanırım çok bekledi. 2017 sonbaharında duymuştum ilk adını.

    filmin başrollerinde (bkz: şevket çoruh), (bkz: ruhi sarı), (bkz: bülent çolak), (bkz: ayça inci), (bkz: nazlı tosunoğlu), (bkz: sinan bengier) paylaşıyor.

    (bkz: türk işi frankenstein) olarak çıkıyor film. 03 ağustos 2018de sinemalarda. umarım beklediğime değer. diyeyim.

    kaynak
  • koftiden film diye açmama rağmen eğlenceli filmdir kendisi. en başında türk işi frankenstein diye belirtildiği için içerik rahatlıkla sindililiyor. vasatın üstünde.

    --- spoiler ---

    gürbüz'ün vurulduğu sahnedeki tiradı resmen duygulandırmıştır her ne kadar direnmeye çalışsam da gözlerimden yaşlar döküldü. şevket çoruh tiyatroculuğunu konuşturmuş, ayakta alkışlıyorum.
    --- spoiler ---
  • bu tür filmlerden kaçmak için üye olduğum netflix de beliri vermiş 'şey'
  • yarrak gibi film afedersiniz.

    şevket çoruh da filmi izleyince utanmıştır eminim.
  • bir film nasıl bu kadar kötü olabilir? yıl olmuş 2018 bu kadar kötü bir film çekmek gerçekten büyük başarı..
  • hafif kutsal damacana tadı alınan film. acaba senaryosu ahmet yılmaz'a mı ait deyip baktım ancak değilmiş. filmde cinci hoca rolündeki suat özkan'a ait imiş. fena sayılmaz, komik ancak hikaye güzel bağlanmamış. ikincisini çekme düşüncesi ile sonlandırılmış gibi.
  • acaba kaç para kazandılar bu filmden. ben hafızamdan sildirmek için bir miktar ödeyebilirim. o derece dandik. ayça inci'nin hatrına daha ağır konuşmuyorum. sen ne güzel kadınsın.
  • asıl adı canavar gibi* olan matrak film.
    yerinde kullanılan küfürlü esprilerle eğlenceli de oluyor ama sık sık yapılan hatalar göze batıyor; mesela 2017 bilim yarışmasından bir kaç gün önce oynadıkları altılı ganyan yarışında, görüntünün sağ alt köşesinde geçmesi gibi...
  • sözlükte canavar gibi, canavar gibi frankeştayn gibi başlıklarda birkaç yorum girilmiş ama asıl adı canavar gibi türk işi frankeştayn olduğu için, bu başlıkta değerlendirilmesi daha doğru olur diye düşündüm.

    yönetmen özgür bakar'ın frankeştayn filmini ti'ye alıp komedi versiyonunu çektiği film. başrollerinde şevket çoruh, ruhi sarı, bülent çolak gibi isimler yer alıyor. filmin konusuna bakıldığı zaman bir frankeştayn havası sezinlenmek isterken, aslında yine bilindik mafya vs kolpacı tayfa ikilisi var. bilirsiniz çok severiz böyle filmleri; efendim 2-3 kolpacının bir şekilde işi mafyaya düşer. sonra başı belaya girer ve aralarındaki kovalamaca film bitene kadar devam eder. peki sormazlar mı frankeştayn tam olarak nerede diye?

    düşük bütçeli, bazen eğlenceli, mantık hatalarının havada uçuştuğu, ama yine de izlerken sıkılmayacağınız bir film.

    --- spoiler ---

    filmin sonunda frankeştayn'ın 2. defa dirilmesi ve ben daha ölmedim mesajı, 2. serisinin çıkacağına işaret ediyor. yalnız film pek tutulmadığı için 2. serisinin çıkacağını pek zannetmiyorum
    --- spoiler ---

    şevket çoruh'a kolpacı filmlerinin çok yakıştığını söyleyebilirim. komik adam vesselam.
hesabın var mı? giriş yap