• 1978 yılında istanbul'da doğdu. istanbul üniversitesi biyoloji bölümünü bitirdikten sonra sırasıyla kanada, amerika ve israil'de moleküler biyoloji ve gen mühendisliği eğitimi aldı.

    haberciliğe 2002 yılında yerel bir radyo kanalında başladı. best fm ve radyotime'da ses getiren radyo programlarıyla adını duyurdu. genç yaşına rağmen programına konuk aldığı siyasilerle canlı yayında ettiği kavgalar ve sert üslubu ile dikkat çekti.

    2007'den bu yana türkiye gündemine damga vuran birçok atlatma haber candaş tolga işik imzasıyla çıktı: sarıkamış faciası'nda kaybolan binlerce şehidin karadeniz'in altında yattığını ortaya çıkardı. amerika'nın terör örgütünün sözde lideri murat karayılan'ın süleymaniye'de bir hastanede tedavi görmesine nasıl göz yumduğunu yazdı. 22 temmuz seçimleri sonrası başbakan erdoğan tarafından kurulan 60.hükümetin bakanlar kurulu listesini iki gün önceden tam liste olarak yazdı. yine türkiye büyük millet meclisi başkanı köksal toptan ve cumhurbaşkanı abdullah gül'ün aday olacakları ilk kez onun köşesinde deşifre edildi. son olarak dünyanın en büyük haber ajansları ve gazetelerini atlatarak büyük usta yaşar kemal ile söyleşi yaptı.

    yazdığı siyaset ağrılıklı köşe yazılarının yanı sıra pazar günleri posta'da yayınlanan röportajlarıyla da özellikle genç okuyucuların beğenisini topladı. geçtiğimiz yıl türkiye'nin en saygın 3 üniversitesinin öğrencilerinin oylarıyla "türkiye'nin en başarılı, genç siyaset yazarı" ödülünü aldı.

    posta gezetesi yazarı candaş tolga işik pazar günleri tv8'de bunu konuşalım isimli aktüel bir sohbet programı, hafta içi her sabah 09:00-10:30 arasında ise alem fm'de kripto odası isimli bir haber programı yapmaktadır.

    kaynak: vikipedi
  • tv8'in bunu konusalim programinin genc yenetek yapimcisi ve sunucusu, aynı zamanda eski bir radyocu. her pazar saat 11:30'da yayinlanan program, ozellikle genc nesilin ilgisini cekmeyi basarmistir.
  • sinirlendiğinde ağzına geleni söyleyen -terbiye sınırları dahilinde-, lafını sözünü esirgemeyen, allah trafikte tıkalı bırakmasın dediğim programcı ve yazar...
  • lafını esirgemeyen, ayar vermek için değil, gerçekten öyle düşündüğü için gerekenleri söyleyen gazeteci.
  • geçen günkü yazısında boyoz darbe planından bahsetmiştir. ege ordu komutanlığı tarafından hazırlanan darbe planı herhalde kahvaltı saatlerinde yapılacaktır. http://www.posta.com.tr/…_plani.htm?articleid=16315
  • başarılı,genç, yakışıklı bir gazeteci ve televizyoncu...
  • "junior yılmaz özdil" olarak üstadının birebir fikirleri ve üslubuyla hareket eden köşe yazarı.

    satır başına 3, yazı başına da 33 kelime kullandığı için son derece vurucu ve dobra olan, doğal sonuç olarak da ünlü fikir gazetesi posta'da yazmakla ödüllendiren bir yazarımızdır.

    yataklarımızda geceleri rahat uyuyorsak bunun böyle kalemler sayesinde olduğu unutulmamalıdır.
  • her an tuncay özkan a dönüşecekmiş gibi duruyor. aslında fena da olmaz, siyasete biraz daha bulaşsa, milletvekili olup azıcık daha aktif olsa, bu ülke kendisinden daha fazla istifade etse hoş olur gibi.

    erdoğanın candaş medya söyleminden en çok nefret eden gazetecidir bide.
  • filtre edilmiş rasim ozan kütahyalı.
hesabın var mı? giriş yap