• canlı bombaları durduracak tek eylem. bu yaratıkların anneleri, babaları ve kardeşlerine müebbet hapis verilmesi kanımca onları ciddi oranda caydıracaktır.
    kendi hayatlarını önemsemiyorlar ama yakınlarının başına gelecekleri önemseyeceklerdir. saygılarımla.

    edit: bazı arkadaşlar canlı bombalarla amerikan filmlerindeki seri katilleri aynı kefeye koymuşlar. bu adamların yüzde doksandokuzu kendilerinin şehit yada halk kahramanı olacağını düşünüyor. ailesine rağmen ışid'e katılıp suriye'ye savaşmaya giden binlerce tip var. bu tipler genelde ailelerinden nefret etmiyor fakat onlara sunulan halk kahramanı ya da şehitlik gibi kavramlar gözlerini karartıyor. bunlara senin sayende öbür dünyada annen baban da cennete gidecek diyorlar. canlı bombaların hiç birisi kötülük yaptığını düşünmüyor. savaştığını, nefret ettiği bir millete zarar verdiğini düşünüyor. bu insanlar çeşitli depresif sebeplerden ötürü (hastalık, tramvatik başka sorunlar) hayatlarından daha kolay vazgeçen insanlar. ama iş kendi ailelerine ucu dokunacak bir cezaya gelince durum farklılaşıyor. bu insanlara biz senin ailene bakacağız diyor terör örgütleri. bakmayın bazı canlı bomba anne-babalarının kameralara söylediklerine.

    edit2: eğer sen gerçekten evladına sahip çıkamadığını ve terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu düşünüyorsan polise başvurursun. benden uzak olsun da ne hali varsa görsün demezsin evladın için. ya da kameralara insanları aptal yerine koyup 'a ben mervelerde kalıyor sanıyordum. canlı bomba mı olmuş?' diyemezsin. polisin istihbaratı güçlenir. yasalar da evladın canlı bomba olursa seni cezadan muaf tutar.

    edit3: suç ve ceza şahsi diyorsun. canlı bombayı diğer suçlarla aynı kategoride değerlendiremezsin. eğer sen bir canlı bomba eylemiyle bir yakınını kaybetseydin bu adamın yedi sülalesinin hapse atılmasını isterdin. zaten ölmüş olan adama nasıl bir ceza vermeyi düşünüyorsun?
  • kimseyi durdurmayip normal insanlarin gereksiz yere hapse girmesine yol acacak olay. adam gidip kendisini masum insanlarin ortasinda patlatiyor. ben boyle insanlardan mantikli davranmalarini beklemem.
  • sacma cezadir, canli bombalarin ailelerini toplu imha olarak degistirilmelidir.
  • sen misin anamı hapse atan...
  • sırf ailesi hapse girsin diye canlı bomba olabilecek insanların olduğunu düşünürsek mantıksızlığı anlaşılabilecek öneri.
  • duyguların fazla etkisinde kalmış bir düşünce. canlı bombanın ailesinin hiçbir suçu yoksa, ki kızılay patlamasında aile kızının leşini bile istemediğini söyledi, onlara ceza vermek yalnızca bir intikam ve hukuksuzluk olur. teröre ne şekilde olursa olsun destek veren(hakkında olumlu konuşmak, düşünmek dahil) herkesin ömür boyu hapse çarptırılması desen, o benim de kabulüm. ama hukuk ve devlet intikam felsefesiyle yürütülemez.
  • işte terörün faydaları(!)
    ekşi sözlük gibi bir ortamda bile adamlar canlı bombanın ailesine ceza vermeyi konuşmaya başladı. anadolu çomarının bir üst versiyonusunuz lan işte.
  • kendilerini patlatmadan önce verilirse vazgeçirme ihtimali var idur
hesabın var mı? giriş yap