• kımızı bir gül resmi ile başlayan, dağlardan gelen çulsuzları (ki bunların başında jools ve jops gelir) alıp adam edip rütbe kazandırarak bölüm geçmeye çalıştığımız manyak zevkli oyun. mission sonunda heroes in victory bölümünde askerlerinizin rütbe almalarını seyrederek onurlanırsınız...
  • güzel giriş şarkısı olan oyun

    war: never been so much fun.
    war: never been so much fun.
    war: never been so much fun.
    war: never been so much fun.
    go up to your brother,
    kill him with your gun,
    leave him lying in his uniform
    dying in the sun.
  • çatışmada düşmanı yorma ve meşgul etme amacıyla önden gönderilen grup.
  • asker kıyafetindeki kurbanlık koyunlar. her ordunun doktrininde boyle zavallılar yer alır. mesela türk ordusunun sınır birliklerinde düşmanla ilk temasa geçecek olanlar her zaman en eski ve işe yaramaz teçhizatlarla donatılırlar. tek gorevleri ani bir baskinda cephe gerisindeki kalifiye ve güçlü birliklere hazirlanmak icin zaman kazandirmaktir. bunların çatışmalardan sağlam yada zaferle çıkmaları beklenmez. taktik olarak vazgeçilmezlerdir. askerlik yaparken kendinizi elinizde ikinci dunya savasidan kalma bir silahla bir sınır birliğinde bulursanız tavsiyem vasiyetinizi yazmanızdır.
  • sanırım müziğini jon hare ve richard joseph icra ediyor. ayrıntılı bir araştırmayla bu birçok kişi için çok şey ifade eden şarkı audiogalaxyden indirilebilir. (hizmet)
  • gelmiş geçmiş en iyi amiga oyunu,öyle ki bazı tutkunları halen programlar kullanarak pclerini amigaya dönüştürüyor(çünkü pc versiyonunda müzik yok) ve yine cannon fodder oynuyor.ayrıca daha sonra cannon fodder 2 de piyasaya çıkmıştır ve en az ilki kadar rağbet görmüştür.bir sensible software klasiği
  • oyunun amiga versiyonunda oyun kırılmış* olduğundan ikinci disket ile üçüncü disketi sürekli değiştirmeniz gerekir fakat uyarı işareti çıkmaz onu yerine ekranda bir parlama* olurdu. oyun acaip keyifli müziği muhteşem olduğu için bu garipliğe alışırdınız.
  • belli yaştan sonra tekrar oynanılması sonucu "aşırı asabiyet,stress ve çevredeki insanlara aşırı şiddet uygulama" gibi yan etkileri bulunan fakat yine de büyük bir tutku ile oynanılan oyundur.adı geçen kahramanların bazıları: jops,jools,stoo,rj,ubik,cj,chris,pete,tadger,hector,softy,elroy,mac,bomber, stam,tosh,norm,brains,spike,browny,buster,murphy,abdul,goofy,killer,spotty,windy, donalta,denzil,alf,cedric,wally,cecil,pervy,marty,jason,roy,archie,lofty,tubby,porky, norris,bugsy,greg,gus,ginger,eddy.
  • memories adlı üç hikayeden oluşan animenin üçüncü ve en güzel bölümü.
hesabın var mı? giriş yap