• duyduğum anda başımdan aşağı kaynar sular dökülmesine sebep olan olayın sosyal medyadaki yansıması.

    açıkçası ne desem nereden başlasam bilemiyorum. "öğretmen" sıfatını kazanmış, zamanında her gün yüzüne baktığınız bir insan nasıl olur da bir yıl sonra bu şekilde karşınıza çıkar? anlam veremiyorum, inanasım gelmiyor. lafı uzatmayayım.

    olay zamanında benim de 2 sene öğrencisi olduğum mustafa eminoğlu anadolu lisesi'nde gerçekleşiyor. cansel buse kınalı isminde, daha 18 yaşında, hayatının baharında bir kız "hocam" diye seslendiği bir yaratık tarafından tecavüze uğradı ve kendi canına kıydı. detaylar muğlak, zira aldığımız duyumlara göre okul yönetimi bu haberlerin üstünü kapatmaya çalışırken mevzubahis "öğretmen" kişisi okula gelmemekte. basında ise sadece cansel'in intihar haberi yer almakta.

    bu intihar haberi:

    http://www.dha.com.tr/…la-intihar-etti_1141168.html

    bu konuyla ilgili biraz daha detaylı bilgiler içeren bir kaynak:

    http://yenidemokratkadin.net/…6-02-21-20-25-53.html

    bu da an itibariyle twitterda bu hashtag vasıtasıyla bu haberin üzerinin kapanmasının engellenme çabası:

    https://twitter.com/hashtag/canseliçinsusma

    ben olayın şokuyla olayı yeterince detaylı aktaramamış olabilirim. üşenenler için 2. linkteki bilgileri buraya kopyalıyorum. sizlerden tek ricam bu olayın üzerinin kapatılmasına müsaade edilmemesi.

    "kayseri’de lise öğrencisi bir kadın intihar etti. ancak intihar nedeni ilçe kaymakamına kadar gizlenmeye çalışıldı. kimsenin söylemek istemediğiyse matematik hocasının ona tecavüz etmiş olmasıydı. “kimse duymasın”, “okulun adı kirlenmesin” diye olayın üstünü kapatmaya çalıştılar.
    cansel buse kınalı lise öğrencisiydi. ve 17 şubat çarşamba günü cesedini buldu ailesi, polis babasının silahıyla “intihar etmişti”! cansel aslında okulunda tecavüzcüsünü görmeye dayanamayarak intihar etmişti. aslında hemen her gün duymaya, yaşamaya alıştırılmaya çalışıldığımız kadın katliamlarının bir parçasıydı cansel’in intiharı…
    intihar haberi duyulunca 'öğretmen' bayram özcan da okuldan kaçtı.

    “ben kendimi öldürücem, kaldıramıyorum”
    cansel’in arkadaşı yaptığı bir paylaşımda yaşananları şu şekilde anlattı: “kayseri’de henüz 18 yaşındaki arkadaşım cansel buse kınalı’ya matematik öğretmenimiz bayram özcan’ın tecavüz etmesi ve okul yönetiminin cansel’in şikayetlerinin üzerinde durmaması üzerine cansel 4 gün önce çarşamba gecesi polis babasının silahıyla kafasına sıkarak intihar etti.
    intiharından 2 gün önce kucağıma bayılıp ‘ben kendimi öldürücem, kaldıramıyorum.’ diyerek ağlamasını bende kaldıramıyorum. bu zamana kadar saklamış olması, bu vicdan kaldırmayan olayı yeni öğrenmemizi hiç birimiz kaldıramıyoruz. okul yönetimimiz işin üzerini kapatmaya çalışıyor. sizlerden tek ricam duyurabildiğiniz kadar duyurmanız, destek çıkmanız.”

    cansel için susma!
    görüldüğü gibi erk-ek tecavüzcü zihniyet, okulda, sokakta her yerde!
    arkadaşları, akrabaları ise bu olayın üstünün kapanmamasını, cansel'in hesabını sormak istiyorlar. bu yüzden ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar ve sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıp yardım istiyorlar. bu olayın intihar değil cinayet olduğunu duyun bilin görün! cansel için ses olun!

    #canseliçinsusma"

    son gelişmeler:

    http://anasayfahaberleri.com/…desi-aralaniyor/10073

    liseden bir arkadaşın konuyla ilgili önemli bilgiler içeren bir entrysi:

    (bkz: #58677609)
  • daha ne kadar can yanacak ?
    hadi öğretmen zaten alçağın puştun teki peki ya okul idaresi ?
    okulun itibarıymış bu nasıl bir zihniyet bu nasıl bir iğrençlik
    burada yapılacak en büyük hata yalnızca o puşt öğretmeni cezalandırmaktır. bunun üstünü örtmeye çalışan herkes hak ettiğini bulmali gerçekten.
    gece gece benim bile içim acıdı kim bilir ailesi, yakınları daha da önemlisi kendisi intiharından önce ne haldeydi?
    yeter artık gercekten
  • #canseliçinsusma
  • cansel ve diğer tüm kadınlar için susanlar ölse ne güzel olur. çocukların yaşamasına izin vermeyen herkes ölmeli.
  • #tecavuzorospucocuklugudur
  • bunca tecavuz olayindan sonra bir ogretmen ve egitimci olarak idam kararinin geri gelmesini istiyorum! yaptirimi olmayan cezalardan biktim! allah bu kansizlarin belasini versin!
  • susma.çünkü sen sustukça,ben sustukça;bu şerefsiz,tiniyetsiz vahşiler bitmeyecekler.bugün cansel,yarın sen,öbür gün ben.çünkü sen sustukça,ben sustukça bu ülkede kadın olmak her geçen gün daha da zor bir hale gelecek.susma.çünkü sen sustukça,ben sustukça yeni bir kadının nefesi sönecek.susma.
  • (bkz: bir anda hayatı sorgulatan olaylar)

    insanin inanmak bile istemeyecegi turden igrenc otesi olay.hergun ailesinin emanet ettigi ogretmenin bir ogrencisinin hayatini elinden iki kere almasi..
    soylenecek soz yok artık..
    umarim gittigi yerde biraz da olsa rahat ediyordur cansel..
  • allah belasını versin bu ve bunun gibilerin, kollayanların, olayı kapatmaya çalışanların.babası da düşse olayın peşine hoca ciddi bir ceza almaz gibi. yalnız kınama cezası falan verebilirler.
  • canselin arkadaşlarının kaldıramadığı ve seslerini sosyal medyada duyurmaya çalıştığı hadise. çocuklar duyurmaya çabalarken koca koca insanlar üstünü örtmeye çalışıyorlar ne yazık. duyduğumuz ya da duymadığımız bütün tecavüz ve taciz mağdurları adına artık susmayacağız cansel. huzurla uyu güzel kardeşim.
hesabın var mı? giriş yap