• poliklinik olarak hizmet vereceğiz lafından anladığım deprem sonrası hasar gören monoblok binası başta olmak üzere tüm binaları yıkacaklar, ufak bir bina yapıp semt polikliniği haline getirecekler.
    yıkılan yerlerden açılan boşluğa da avm, konut, iş merkezi dikerler sanırım. alan ciddi anlamda büyük.
  • doğrusu, istanbul üniversitesi tıp fakültesi'dir.
  • poliklinik olayı yalan. bakalım arsa kime gidecek. tahminimce medipol...
  • çok üzüldüğüm bir durum. buradaki yerleşkede bulunan bazı binalar tarihi eser niteliğinde. özellikle dermatolojinin binası çok güzel. aynı zamanda yerleşke içerisinde sokak çeşmesi , amerikan sarmaşığından tutun, kestane ağacı, ceviz ağacı gibi mükemmel bitki örtüsü var. bütün bunlara ne olacak. hiçbir şey yapmadan öyle yok olmasını seyredeceğiz.yazık..
  • bugün çapa diş hekimliği önünde eylem vardı. istemsizce bu olayı hatırladım....
    hükümet: burayı taşıyalım.
    solcu: taşıtmam siz peşkeş çekeceksiniz birilerine.

    aynı solcular bugün eylemdeydi binalarımız hasarlı diye...
  • solcuların ne kadar iki yüzlü olduğunu görmüş olduk. 2-3 sene önce taşıyalım denildiğinde hayır diyerek bir yerlerini yırtanlar şimdi ise bina hasar gördü diye eylem yapıyor. türk solu gerçekten eğitilmezmiş bunu da öğrendik böylece.
  • (bkz: solcu): çapa tıp fakültesi ve hatta cerrahpaşa tıp fakültesi arazisine avm ve rezidans dikileceğini söylemek mi solculuk lan köylü?

    itf ve ctf’deki binaların eski ve yenilenmeye muhtaç olduğu 99 depreminden bu yana bilinen bir gerçekken, 2000’lerin başında en az 50 yıllık olan binaları aşamalı olarak yıkıp yerinde çelik konstriksüyonla yeniden yapmak varken güya güçlendirmelerle geçiştirmek tahliye için bir bahane oluşturmaktan başka bir şey değildir. çapa da cerrahpaşa da şehrin dışına atılacaktır.

    londra’daki guys & st thomas hastaneleri halen tarihi binalarındadır. bologna üniversitesi avrupa’nın en eski üniversitesi olmakla övünür, tarihi binasındadır. örnek vermekle uğraşmak bile aptalcadır. çünkü uç örnekler dışında kampüs arazilerinin yerlerinin değiştirilmesi gibi bir durum yoktur.

    keza marmara üniversitesi tıp fakültesi de yıllar önce kiralık olarak kullandığı binadan depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle tahliye edilmiş, yerine acıbadem altunizade hastanesi açılmıştır.

    hekim yetiştiren üniversite hastaneleri yetersizleştirilmeye çalışılmaktadır. bir müddet sonra göreceksiniz ki, çok özellikli tetkikler çapa’da cerrahpaşa’da değil, haseki’de, ümraniye’de yapılır hale gelecektir. bunun sakıncası nedir? ciddi bir hastalığınız olduğu zaman teşhis konulması gereken tetkikler tek elden istanbul’un 1-2 devlet hastanesine gidecek, tetkikler tecrübesiz kişiler tarafından uzun zamanda sonuçlandırılacaktır. tam olarak süreç bu yönde ilerlemektedir. bazı çok önemli tetkikler yapılamamaktadır. allah akıl fikir versin, gerçekten acilen akıl fikir versin.

    devlet hastaneleri ve kurumsal büyük özel hastaneler (acıbadem ve özelikle özellikle medipol) parlatılacak diye üniversite hastaneleri hiç edilmektedir. bu sözlerimi anlamanız için ananızın veya premses çocuklarınızın ciddi hastalıkları olması gerekir, olmasın.

    düzelt: imla
  • ilim yuvası olan bir yerin halini en son kuzenimin çocuğunu bir gece acile götürdüğüm zaman ve babamı dahiliye polikliniğinde yatırdığımız zaman gördüm. kaliteli hekim ve öğrencilerin bulunduğu bu yerin duvar sıvaları dökülüyordu, binalar oldukça eski. hani olur ya yapılan temizlik bile fark edilmez, öyle durumda. arkadaşlar burada geleceğin hekimleri yetişiyor. “ekşi’de 30’luk teyze” başlığı açan pek çok arkadaş bundan 20 sene sonra kanser, kalp yetmezliği, diyabet ve adını sayamayacağım pek çok hastalıktan muzdarip olacak. başvuracakları adres tabii ki üniversite hastaneleri olacak. bu binaların yenilenmesi gerekir, depreme dayanıklı olmaları gerekir ki acil yardıma koşabilsinler. bilimadamı yetiştiren bu yerlerin izbe, güvensiz görünmeleri kabullenir gibi değil. bir an önce yenilenmeleri için bir şey yapılmalı. ileride bize bakacak doktorların yetişmesi için bu şart.
  • emeği geçen, kar güden herkesin allah belasını versin, kan işesin. rantable alan görmeyiversin namussuzlar
  • kasten ve taammüden hiç bir yenileme onarma işlemi görmediği, yani hasar görmesi için gereken herşeyin bizzat dönemin iktidarı tarafından yapılmasından dolayı (kasıtlı ilgisizlik) depremden etkilenmiş ve istenen olmuş taşınmaya karar verilmiştir.
    bazı mal'akların dediği gibi solcu iki yüzlüğünden değil, lağım beyinlilerin karanlık planlarından dolayı taşınması gerekmektedir.
    tıpkı cerrahpaşa hastanesi gibi.
    bunların yerine rezidanslar şunlar bunlar yapılacak, hırsızlar avantasını alıp, yandaş şirketler 81 milyona yeni kazıklar sokacak, onların paralı şerefsiz klavyeleri buradan klavyeye her bastıklarında içlerindeki bokları etrafa fışkıracaklardır.
    abv.
hesabın var mı? giriş yap