• nadine labaki’nin cannes film festivali’nde yarismakta olan yeni filmi. son gunlerde gosterilecek.
    onceki 2 filmini cok begenmistik. bi filmile ilgili ilk duyumlar dacok pozitif. 4 gozle bekliyoruz...

    ızleme sonrasi taze edit:
    offff. bir araba sopa yemis gibi. bir tren gecmis gibi uzerimden.
    labaki’den hic boyle bir sey beklemiyordum. caramel ile, where do we go now ile yakindan uzaktan alakasi yok. cok acayip bi film.
    muhtemelen bu yilin altin palmiyeyi kaldiracak filmi olur. ve subat ayinda en iyi yabanci film heykelini kaldiracak film olur...
  • yeni nadine labaki projesi.bakalım cannes'da nasıl tepkiler alacak.

    imdb
  • 55. uluslararası antalya film festivalinde yer alan lübnan yapımı mükemmel film.

    filmi izlerken sanki sinema salonunda değil, filmdeki karakterlerin yanında gibi hissediyorsunuz.

    sinemadan görüntüden kameradan falan çok anlamadığımdan teknik bir inceleme yapamam ama izleyiciyi içine çeken bir film olduğu çok aşikar.

    --- spoiler ---

    ailemi dava etmek istiyorum.

    --- spoiler ---
  • uluslararası antalya film festivali kapsamında gösterilen bir yarışma filmi. henüz yarışma filmlerinin yarısını bile izlememiş olsam da bu filmin ödül almayı hak ettiğine inanıyorum.
    hele de o çocuk oyuncuların her birinin ne kadar büyük bir yükün altından kalktığını düşündükçe kesinlikle bu film ödül almalı diyorum. umarım öyle olur.

    --- spoiler ---

    "o ne olacak? o da doğacak değil mi?"

    12 yaşında olduğu söylenen ama asla 12 yaşında diyemeyeceğiniz kadar küçük bir çocuğun filmi. onu doğurdukları için ailesine dava açacak kadar kötü bir hayata doğmuş bir çocuğun filmi.

    bir yandan okula gitmek isteyen, lunapark görünce gideceği yeri unutup otobüsten inen , insanları siyahi bir bebeğin abisi olduğuna annesinin çok kahve içtiği yalanıyla inandırabileceğini düşünen küçük bir çocuk. bir yandan da kız kardeşi için mücadele eden, onu korumak için çabalayan, intikam alan, küçücük bir bebeğe aylarca bakan ve ondan ayrılmamak için son ana kadar mücadele eden koca bir adam.
    ve bu küçük çocuk adamın gözünden izlediğimiz bir sürü sosyal yara: sokaklardaki çocuklar, çocuk yaşta evlilik, sorumsuz ebeveynler, doğum kontrolünün gerekliliği, mülteci problemi, kaçak işçiler, isveç'e kaçma hayalleri...
    --- spoiler ---
  • filmekimi kapsamında izledigim film. tam da aile danışmanlığı eğitimi alırken resmen bendenizi çarpmıştır. onu dogurdukları icin anne ve babasına dava acan bir cocugun ne yasamiş olabilecegini dusunerek basliyorsunuz filme, sonunda ise gözyaşları sel...
  • o bebeğe nasıl rol yaptırıldığını aşırı merak ettiğim film. bu kadının (bkz: nadine labaki) 3 filmi de ortadoğu sineması sevenler için ayrı güzel.
  • film ekimi kapsamında izlediğim süper film. yönetmen lübnan’ lı nadine labakiymiş. anlatmak istediğini kanırta kanırta hissettirdi. hemen listeme ekledim diğer filmlerini, seviyorum böylesi gerçekliği.
    beyrut’ ta yaşayan suriyeli mülteci bir ailenin oğlu olan zain, verdiği hayat mücadelesi sonucunda ailesini mahkemeye verir;
    --- spoiler ---
    - neden ailene dava açtın?
    - beni dünyaya getirdikleri için.
    --- spoiler ---
    izlenesi..
  • film ekimi sayesinde izleme fırsatı bulduğum müthiş film.

    daha önce ne film ne de yönetmen hakkında hiç bilgi sahibi olmamama rağmen, fragmandan sonra bu filmi kesinlikle görmem lazım demiştim, 1 dakikasından pişman olmadım.

    --- spoiler ---

    yalın, etkileyici bir hikaye. etkileyici oyunculuklar, hele de zain ve minik bebek. hissettirilen duygu yoğunluğu için müzikle destekleme gereği bile duymamışlar filmde hiç soundtrack yok neredeyse.

    --- spoiler ---

    bu film sonrasında yönetmenin diğer filmlerini de izleme isteği uyandı bende. demek ki çok iyi film.
  • canımızı yakmıştır. ((bkz: climax'le beraber bir yorum/#82341793)
  • çok uzun zamandır izlediğim en iyi filmdi. varoşlarda doğan ve annesi-babası tarafından hiç sahiplenilmeyen bir çocuğun anne babasına açtığı dava vesilesiyle hayat mücadelesini anlatıyor. filmde beni en çok tatmin eden şey de çocuğun yitip giden yıllarına ve çocukluğuna rağmen ezilmişliğinden köşeye çekilmeyerek, anne ve babasının şuursuzluğu ile mücadele etmesi ve ettiği mücadeleyi kazanmış olması oldu. dramlarla dolu hayatından kendisine ve insanlığa faydalı şeyler üretmiş olması yani.
hesabın var mı? giriş yap