• --- spoiler ---

    kızın vücudunda bulunan spermi sonuca nasıl bağladıklarını anlamadım ama çok beklentiye girmeden bir günde bitirilebilecek bir dizi.
    --- spoiler ---
  • ilk bölüm itibariyle broadhurch çakması gibi görünen lüksemburg dizisi .
  • lüksemburg yapımı netflix'e yeni gelen bence kendini gayet güzel izleten dizi.

    klasik ufak bir kasabada ormanda ölü bulunan genç kızın cinayetini araştırmak için kasabaya gelen yeni dedektif, kasabalı herkesin kirli hikayeleri üzerine konusu.

    tavsiye ederim. sezon 2 yi bekliyoruz.

    imdb puanı: 7
  • (bkz: broadchurch)'un özellikle ilk 2 sezon severek izlemiş birisi olarak, 30'ar dakikalık bölümleriyle çerez niyetine hafta sonunu değerlendirmek adına iyi geldi.

    gizem katmak için biraz ipin ucu kaçtığı oluyor, 12 bölüm yerine 8 bölüm yaparak bitirilebilirdi, yine de bazı mantık hatalarına karşın sürpriz sonlu (ilk başa göre sürpriz sonlu, hikaye ilerledikçe tahmin edilebilir oluyor ama heyecanı kaçmıyor) izlenesi bir dizi.
  • --- spoiler ---

    2019-2020 döneminde 1 sezon ve 13 bölüm olarak yayınlanan lüksemburg yapımı suç-drama-gizem dizisi. thierry faber tarafından yayınlanan dizinin yönetmeni christophe wagner'dir. lüksemburg'da geçen ve bir cinayeti konu alan dizinin başrollerinde luc schiltz, sophie mousel, claude de demo, joe dennenwald ve konstantin rommelfangen gibi isimler rol almışlardır. dizinin çekimleri lüksemburg'un merkezindeki junglinster komününde küçük bir kasaba olan bourglinster'de yapılmıştır. alman rtl televizyonu tarafından yayınlanan dizi, oldukça beğenilmiş ve netflix'e de eklenmiştir. dizinin dili lüksemburgca (almancaya çok benziyor bence) olmakla birlikte, fransızca cümleler ve diyaloglar da dizide yer almaktadır. son olarak, dizinin imdb.com puanı 7/10.

    konusu
    aksi komiser luc capitani (luc schiltz), herkesin çeşitli sırlar sakladığı bir lüksemburg köyünde 15 yaşındaki bir kızın şüpheli ölümünü araştırır.

    netflix resmi sayfası - https://www.netflix.com/tr/title/81277858

    imdb.com - https://www.imdb.com/title/tt10483610/

    wikipedia - https://lb.wikipedia.org/wiki/capitani

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=mnsav6alf3q

    --- spoiler ---
  • çöp gibi duruyor. komiserin astlarına atarlı tavırları çok yapmacık. adamı karizma yapalım derken ergen yapmışlar bu tavırlarla. 2. bölümde adamın görev için geldiği köyde ilk gun sabah koşusuna cikmasıyla kapatmam bir oldu. vakit kaybı.
  • klise timi checklist'ini iletiyorum;
    yine bir adet sorunlu, terk edilmis, gizemli komiser,
    koyun delisi karakteri,
    dara dusenin yaninda bitez papaz,
    komisere hala meftun olan eski bir ask,
    comez ancak hafif seme bir polis memuru,
    comez ama cevval bir polis memuru,
    rahatsiz edici bakislara sahip okul muduru,
    koyun it kopuk genc grubu

    tanim: kliselerle bezeli bir neksfliks dizisi.
    s01e03'ten bildirdim. fikrim degisirse editlerim.
  • yoklukta izlenir. çok da büyük bir numarası yok.

    tanım: cinayet çözelim ve bu arada küçük kasabadaki çarpık ilişkileri anlatalım temalı bir lüksemburg dizisi. netflix'te.
  • bu bir lüksemburg polisiyesi. evet dili de lüksemburgca.
    lüksemburg neresi desem birçok kişi yerini bile gösteremez. ama adamlar yapmış. gayet akıcı bir dizi olmuş. bölümleri sıkmıyor, 25 dakika ve genelde de heyecanlı yerlerde bitiyor.

    fakir broadchurch'ü diyebiliriz. ona çok benziyor.
    --- spoiler ---

    çözülmesi gereken 2 ayrı gizem var. biri ölen kızımız jenny engel'in cinayeti hakkında, diğeri ise dedektifimiz capitani'nin geçmişi ile ilgili. fazla spoiler da vermeyeyim.

    --- spoiler ---
    capitani'nin yardımcılarından manon'u çok sevdim ben. tuhaf derecede komik tepkileri var.
    genel olarak hem oyunculukları, hem dizinin akışını, gizemini ve süresini çok beğendim. bence izlemelisiniz. lüksemburg beni şaşırttı.

    diziye benim puanım 8.5/10.

    arkadaşlarımla beraber beğendiğim yapımları 10 üzerinden puanlayıp yorumluyorum. üstüne imdb puanlarını da paylaşıyorum.
    netflixdizisinema
  • yoklukta da pek gideri olmayan dizi. lüksemburg güzelmiş tabi orası ayrı.
hesabın var mı? giriş yap