• ilginç bir özelliği, denize 20-25 km. uzakta yer alan avila dağının eteklerinde şehir merkezi bulunurken, hemen deniz kıyısında havaalanının yer alması ve havaalanı-şehir arasındaki yollarda sıra sıra varoşlara rastlanmasıdır. yani, "dağın başı", caracas'ta merkezi bir yere tekabül etmektedir.

    suç oranı yüksek bir şehirdir, apartmanların çatıya yakın katlarında bile bizde zemin katta yaptırılan pencere demirleme işlemi çok yaygındır.

    ayrıca, t.c. caracas büyükelçiliği, "atatürk sokağı" diye daracık bir çıkmazda bulunmaktadır. buna karşılık, atatürk'ün venezuela'daki muadili sayılan bolivar'ın isminin ankara'nın önemli caddelerinden birine * verilmesi ise, ortada bir tutarsızlık olduğuna işaret etmektedir.
  • kara kaşlı, kara gözlü güzel kızların memleketi.
    (bkz: caracaslı kara gözlü dilber)
  • venezüelalı bir arkadaşımın dediğine göre (evet benim venezüelalı arkadaşlarım da var öyle mutlinational bir ortamdayım kahretsin) şehirdeki 2,5 milyon insan gecekondularda * yaşıyormuş. ee ne var istanbul'da da var ki dedim sonra bana birtakım videolar fotoğraflar gösterdi. o insanların yaşadıkları şartların yanında istanbul'da gecekonduda yaşayanlar ciddi anlamda lüks içinde yaşıyor denebilir.
  • karaborsa ile 100 dolar karşılığında bir bavul bolivar alabileceğiniz, insanların geçekten bir kaç dolara çalıştığı, ekonomisi batık ülke. tehlike oranı da haliyle oldukça yüksek. otelin önünden iki adım uzaklaştığınızda görevliler tarafından uyarılacağınız kadar yüksek bir tehlikeden bahsediyoruz. sabah polislik yapanların akşam kapkaççılık yaptığı söyleniyor. buna rağmen check out zamanı odamda unuttuğum telefonumu bulup getirecek kadar dürüst insanlar da barındıran ülke.
  • venezuella'nın dağlar arasında bir vadide kurulu başkenti. dağlar arasındaki düzlük alanlar dolduğu için özellikle merkezinde çok sayıda yüksek bina mevcuttur. kasvetli, trafikle boğuşan tatsız bi şehir, insanın ilk aklına gelen şehrin neden deniz kıyısında değilde dağlar arasında kurulduğu.

    caracas için emin değilim ama aynı durum küba içinde geçerlidir havana ve santiago de cuba hariç, ki onlarda derin doğal limanlara sahiptir, bütün şehirler kıyıda değil iç bölgelerde kurulmuştur ve sebebi korsan saldırılarından korunmaktır. aynı sebep caracas için de geçerli olsa gerek.

    caracas'la ilgili bi kaç not:

    -caracas'ta arapların işlettiği restoranlarda döner yeme şansınız vardır, pek bişeye benzemese de.

    -mutlaka ama mutlaka şehri kaplayan dağlardan kuzeyde olanına çıkan teleferiği deneyin; şehrin ortasının büyük binalarıyla iş merkezi, bi tarafının yüksek apartmanları ile zenginlerin diğer tarafının biribirinin üzerine yapılmış gibi varoşlardan oluştuğunu çıplak gözle görme şansınız olacaktır.

    -bi taksicinin dediğine göre bir çok türk yaşamaktaymış ve genellikle mobilyacılık ve ayakkabıcılık işlerine bakıyolarmış.

    -bir depo benzin 3-5 dolara dolmasına rağmen taksi ücretleri pek bi pahalıdır.

    -eğer havayoulu ile gidiyorsanız kapıdan çıktığınız anda yanınıza hemen döviz bozdurmak için geleceklerdir, hiç çekinmeden resmi değil elden dolar bozdurabilirsiniz ama eğer biraz daha sabredip taksiciye falan bozdurursanız çok daha karlı olursunuz.

    son bi hatırlatma artık gidiyorsunuz pasaport kontrolünden geçtiniz sakın ha döviz bürosundan harcıyacağınızdan fazla bolivar almayın çünkü elinizde patlayacaktır döviz büroları sadece alıyor bolivar verip dolar euro falan alma şansınız yok.
  • dünyanın en tehlikeli ikinci şehri.

    sadece bir cep telefonu için insanlar rahatlıkla öldürülebiliyor.

    chavez ise bu duruma güvenliği arttırmaktansa yoksulluğu bitirerek ortadan kaldıracağını söylüyor. chavez in bu tutumu takınmasında ise bazı grupları karşıya almak istememesi olduğu söyleniyor.
  • şehre varışımızın üzerinden 4-5 saat geçmemişti ki metro çıkışında, yürüyen merdivenlerde önümdeki basamakta bulunan kadına yönelik kapkaç girişiminin içinde kalmıştım. bunun üzerine de akşam hava karardıktan sonra 6 metrekarelik odamdan ertesi gün uçak saatine kadar çıkmamıştım.

    tehlikelidir.
  • türk hava yollarının uçacağını duyurduğu yeni hatlarından birisi.
  • venezuela ülkeye girmeden 72 saat öncesi pcr test istiyor.bizim “hayat eve sığar” uygulaması gibi bir uygulamadan kayıt oluşturmanız da gerekiyor.

    caracas'a yaklaşık 12 saatlik uçak yokculuğu sonrasında havaalanına ayak bastığınızda,sizden pasaport kontrolünden önce pcr test uyguluyorlar.ücreti de 60 dolar.test sonucu 12 saat sonra açıklanıyor,negatif çıktım, pozitif allah çıkarmasın.

    şehir genel olarak gecekondu,sokakta boş boş dolaşan insanlarla kaynıyor.oranın yerel halkından yanınızda biri yoksa dışarıya adım dahi atmayın,yoksa bir telefona bu dünyadan göçüp gidebilirsiniz.yüksek sarp dağlarla çevrilidir,dağın tepesine bir baraka ve orada karanlık işler çevirseniz kimsenin ruhu bile duymaz.tipiniz farklı olduğunuz için size bön bön bakıyorlar.zaten ülkeye çok turist gelmediği için neden geldiğinizi her gittiğiniz yerde soruyorlar.buna ek olarak ülkede ingilizce seviyesi yok.ispanyolca bi translate iş görüyor her yerde.

    youtuber bir çocuk bir yatak dolusu para vs ile video çekmişti,burada öyle bi hayat yok amk 220 ml bira 4 dolar.herşey pahalı,herşey ithal.
hesabın var mı? giriş yap