• 5 yıl hizmet ettiği bir ailenin babasını, soğukkanlılıkla öldürtmüş, üstüne de illegal imparatorluğunu kurmuş kişi. fbi'a hiç yakalanmamış, 1 kez dahi hapis yatmamıştır.
  • basa gectikten sonra mafyanin uyusturucu ile olan tum iliskisini kesmis ve daha cok insaat ile sendika islerine yogunlasmislar.. bir ara manhatten'daki tum limanlar bu adamlardan soruluyormus.. oldukten sonra yerine gecenler ve ozellike john gotti uyusturucu isine tekrar baslamislar..
  • (bkz: carla gugino)
  • amerikan vatandaşı olmadan 20 küsur yıl mafyayı yöneten kişi, kendisini bir suçtan mahkum ettiremeyince, sicilya'ya sınırdışı etmeye karar vermişler, ama tam sınırdışı edileceği zamanlarda kalp sağlığı bozulduğu için bunu da gerçekleştirememişler. zaten 76'da kalp krizinden ölmüş.
  • (bkz: deal and die)
  • gambino ailesine ismini veren gelmiş geçmiş en büyük 2. mafya patronudur.
    genç carlo, lucky luciano'nun arkadaş çevresinde adını duyurmayı başarmış ancak vito genovese, paul costello, albert anastasia, meyer lansky gibi adamların gölgesinde kalmıştı. fakat bu akıllı genç adam hiç bir zaman hırsına yenilmemiş, erken hamle yapmamış, tarihin kendisine tanıyacağı fırsatı sabırla beklemişti.
    tam anlamıyla klasik bir sicilyalıydı ancak lucky luciano'nun amerikan model mafya anlayışına da ayak uydurmayı başarmıştı. bu yüzden "genç türkler" adı ile anılan ekibin içindeydi.
    bu ekip eski kafalı italyanlara baş kaldırdığı için "asi" anlamında kullanılan jön türklerden esinlenerek yaratılmış ve ingilizceye yerleşmiş "young turks" terimi ile anılıyordu.
    işte bu ekip mafyayı lucky luciano'nun önderliğinde yeniden organize edince, carlo kendine mangono ailesinde yer bulabildi. mangano terki diyar edince ailenin başına anastasia geçmişti ve carlo o'nun yardımcısı konumundaydı.
    1957 senesinde anastasia hayatının hatasını yapıp mafyanın o yıllardaki en büyük ismi vito genovese'nin işlerine taş koymaya başlayınca kendi kalemini kırmış oldu.
    luciano o yıllarda hala hayatta ama amerikadan uzaktaydı. mafya içinde etkisini yitirmiş koltuğu genovese devralmıştı. genovese colombo ve bonano aileleri ile ortaklık kurdu hatta bu ailelerden birinin patronunun oğluyla kızını evlendirdi.
    genovesenin kontrol edemediği tek adam ise carlo'nun patronu anastasia idi
    anastasia mafyanın en eli kanlı en psikopat en cani katili idi. cinayet şebekesi adı verilen bir çeteyi kurmuş ve yönetmiş bu çete sadece kiralık katiller olrak binlerce abartısız binlerce cinayet işlemişti.
    anastasia o kadar öfkeli bir manyaktı ki en ufak bir pürüzde ölüm kararları alıyordu.
    yani kısaca artık mafyanın içinde gereksiz bir çiban olmuştu
    genovese bu çıbandan kurtulmak hem de new york'daki tüm aileleri etkisi altına almak için kararını verdi. gambino huzura çağrıldı ve anastasiayı yok etmesi teklif edildi. kabul ettiği takdirde "komisyon" kendisini patron olarak takdis edecekti.
    carlonun sabırla beklediği fırsat gelmişti..saygılar sunarak teklifi kabul etti ve patronu anastasia'nın öldürülmesine yardımcı oldu.anastasia new york sherton oteli berber salonunda katledildi. (öldürülürken üstünde olduğu traş koltuğu bir kaç yıl önce cok iyi bir paraya satılmıştır)
    carlo yeni adıyla (don carlo) patron olmuştu.
    bundan sonra olaylar gelişti. don carlo yavaş yavaş rakiplerinin önüne geçti uzun yıllar ailesinin başında kaldı.aile örgütlenmelerini kuran luciano'nun arkadaşları hayat sahnesinden çekildikçe carlo o günlerin ve o ekolün tek temsilcisi olarak daha bir saygınlık kazandı.
    oturduğu küçük pizzacıdan tüm şehri yönetmeye başladı.
    o kadar güçlendi ki tarihde ilk kez genevose ailesi 2.sıraya düşerek 1.liği gambino ailesine kaptırdı.
    carlo şapkasının önünü her zaman yukarda tutar masum bir ihtiyar rolü oynardı. hiç bir zaman hapse atılamadı. yaptığı tek hata ölürken koltuğu yanlış adama terk etmesi oldu.
    hislerini asla belli etmeyen bir yapısı vardı.bir gün bir restaronın girişinde kendine hakaret eden sarhoş ve sıradan bir mafya askerine sadece gülmüş adam bir hafta sonra ölü olarak bulunmuştu....
    don carlo lucky luciano'dan sonra tam anlamıyla mafyaya hakim olabilmiş "babaların babası" lakabını hem manevi hemde fiili anlamda hak etmiş bir adamdı. lucky luciano nn cenazesinde son konuşmayı da don carlo yapmıştır.... don carlo hic bir zaman amerikan vatandasi olmamistir. mafya tarihi icinde kurnazligi ve bilgeligi ile one cikmis bir isimdir.
    not: carlo gambino'nun ve ailesinden 7 8 kişinin 70'li yılların ortalarında frank sinatra ile çekilmiş samimi bir resimleri vardır.sinatra resmi inkar etmemiş ancak kulisine giren adamların etrafını sarıp hayran fotografı çektirdiklerini hiç birini tanımadığını söylemiştir.
    oysa sinatra nın 50 lerde gambino ailesinin 2.patronu della croke ile çektirdiği bir başka resmi daha vardır...
    frank değil don carlo yu lucky luciano yu bile tanırdı ancak new york ailelerinden cok chicago outfitin patronu sam giacana ya yakındı..
  • john gotti soytarisina kiyasla tam bir karizma.
  • 24 ekim 1902 de sicilyanın palermo kentinde doğmuş,15 ekim 1976 da newyork da kalp krizi sonucu ölmüştür.amerikaya yasadışı olarak güç ettikten sonra mafyaya katılmıştır.1952 de anastasia, tv
    'de arnold schuster isimli genç terzi yardımcısının kendisinin, banka soyguncusu willie suttonın yakalanmasıyla ilgili rolü hakkında konuşması üzerine ölüm emrini vererek mafyanın mafya dışındakilerin öldürülmemesi kuralını ihlal ediyordu.
    bu durum bazı mafya babalarını çok rahatsız etti. kendi aralarındaki çekişme nedeniyle ozaman harekete geçilmesede 1957 de gambino anastasiaya karşı genovese ile birlikte harekete geçti ve anastasia'nın ölüm emrini verdi.25 ekim 1957 de park sheraton otelin berberinde anastasia öldürüldü ve carlo gambino mafya ailesinin başına geçti.bundan sonra mafya ailesinin ismi gambino olarak değişti.
    1960 ların başında gambino anastasia ya sadık üyeleri sindirerek eğemenliğini sağlamlaştırdı.
    uyuşturucu ticaretinden uzak durdu ve bu işi yapanların ölümle cezalandıalacaşını söyledi.

    1960 larda gambino ailesi yaklaşık 500-800 üyesi olan yıllık 500.000.000 dolarlık iş yapan bir grup haline gelmişti.
  • söylentilere göre the godfather filmindeki vito corleone karakteri büyük ihtimalle carlo gambino'dan esinlenilmiştir.

    kaynak
hesabın var mı? giriş yap