• verona'daki castelvecchio müzesi restorasyonu ve düzenlemesi ile ii.dünya savaşı sonrası italyan müzeografi alanında gelenek ile moderniteyi ustaca birlikte kotaran yegane mimardır.neo-plastisizm ve modern mimarlık yolundan gitmiştir.f.l.wright'ın organik mimarlığından da etkilenmiştir,malzeme ve ışık kullanımında bir harikadır.
  • venedikli mimar. zamanının ötesinde yapıları vardır. bir çok dönemden mimari esere ev sahipliği yapan ülkemizde 4 yıllık mimarlık lisans eğitimi süresince maalesef hiç adı geçmez ancak avrupa'da yapıların yeniden kullanımı* nın atası olarak görülür.
    tasarımlarında eski ve yeni kontrastı, eklemlenme, katmanlar, malzeme ve ışık kullanımı temel ögelerdir. farklı zamanlardaki katmanlar; farklı geometrik eklemeler halinde sunulmuştur (kontrast kompozisyonu).
    günümüzde bu yaklaşım, yapıların yeniden kullanılması/ dönüştürülmesinde hala etkilidir.
    bahsedilen ilkelerin etkin bir uygulamasını verona'da bulunan castelvecchio müzesinde görebilir, çok zarif düşünülmüş detaylarda kaybolabilirsiniz. *
  • pür mimarlık yapan mimar. mimarlık antropomorfik olamaz, olmamalıdır. örneğin bir binanın "insana uygun" olması için şeklen insana benzemesi gerekmez. bir konser salonunun güzelliği veya akustiği devasa bir piyanoya benzemesiyle ilgili değildir.

    özetle bu tip ayrıştırmalardan sonra geriye mimarlık soyut kalır ya, hani mimarlık ve formal/işlevsel ilişkileri müzik gibi soyuttur ya, doğada izi en net görülmeyenlerdendir, işte carlo scarpa bu mimari tadı en klas veren mimarlardandır. resim nasıl ki sadece "da vinci" değil veya müzik nasıl "mozart" deyip geçmek değil, özel ressamlar ve müzisyenler vardır, onun gibidir. klastır ve gerçekten insanidir.
hesabın var mı? giriş yap