• carlos monzón. arjantinli efsane boksör.
  • ringte çok sakin, acımasız, zalim, inanılmaz sert yumruklara sahip ko görmemiş efsane boksör. ring dışında ise berbat bir insan. bu türden bir başarı için zaten rahatsız ve travmatik birisi olmak kaçınılmaz bir gereklilik oluyor zannediyorum.

    ringte en önemli özelliği çok dayanıklı olmasıydı.roberto duran'dan farklı olarak size maçta birden patlayıp sizi yok etmek gibi bir derdi yoktu.cok akıllı ve sakin hareket ediyordu.ne yapacagini çok iyi biliyordu.15round boyunca sizi sakince, adeta parça parça yiyerek bitirirdi.buna karşı yapabileceginiz neredeyse hiçbir şey yoktu. demir irade,bence ringte tıpkı r.duran gibi aslanın kalbine sahipti. hagler sorusunu da röportajda, dürüstçe, solaklarla dovusmenin kolay olmadığını ve erken dönem amatör maçlar dışında solaklarla dovusmedigini dile getirerek yanitlamistir.elbette yaş farkını da onun(hagler) zamanı' diyerek özellikle vurgulamıştır. ama en iyi dönemini bir kenara bırakacak olsak bile hagler ile maça çıkıp da kaybetme ihtimalinin olduğunu dusunmuyorum ben. olası bir maçta hagler hata yapmaya ve terse dusmeye-acik vermeye çok daha musait stilde-karakterde bir dovuscuydu diye düşünüyorum.monzon her zamanki gibi sonlara doğru işi bitirirdi diye zannederim.

    son olarak tekrar belirtmek gerek ki ring dışında travmatik ve kötü bir insandı.ozellikle işin bu tarafında övülecek, örnek gösterilecek hiçbir tarafının olduğunu düşünmüyorum. ama örnek gösterecek nitelikte bir sporcu olmaması, bütün suçun ona ait olduğu anlamına da gelmiyor olmalı. zira dünyadaki bütün kötülüklerin müsebbibi en başta yoksulluk ve adaletsiz yaşam şartları ne yazık ki. yine de bütün bu gerçekler; efsanevi, gelmiş geçmiş en iyi orta-siklet boksörlerden bir tanesi olduğu gerçeğine de gölge düşüremez. carlos monzon gerçekten de bir daha görmesi güç olan özelliklere sahip, benzersiz, döneminde herkesle dovusmus ve 7yil boyunca şampiyonluk unvanını koruyabilmiş, ko görmemiş efsanevi bir boksördü.
hesabın var mı? giriş yap